Yurtdışında yaşadığımız için Türkiye numaramla yabancı numaramı aynı anda kullanamıyordum.Bu yüzden TR numaramla Whatsapp Viber gibi şeylerden mahrum kalıyordum.İşte bu yüzden şimdi sizlere 1 uygulamadan nasıl 2 tane yapabileceğinizi anlatacağım.
-iFile'ı açıyoruz.
-Kopyasını oluşturacağımız uygulamaya gidiyoruz. ( Applications klasörü içerisinde )
-İçerisine girdikten sonra uygulamayı kopyalayıp ayrıca bir yerde ipa haline getireceğiz.İlgili uygulamayı seçiyoruz.Kopyala diyoruz.
-Ev simgesine basarak Ana menüye dönüyoruz.
-Ana sayfada klasör oluşturuyoruz.İlgili uygulamaya ne isim verecekseniz adını öyle girin.Ben TRViber diyeceğim.
-Oluşturduğumuz klasöre girip içerisine kopyaladıklarımızı yapıştıralım.
-İşlem bittikten sonra ipa yapabilmemiz için aynı klasörde Payload klasörü oluşturup Viber.app dosyasını oraya atacağız.
-Önemli bir detay burada başlıyor ; Viber.app dosyasına girip info.plist dosyasını plist düzenleyici ile açıyoruz.
-Açtıktan sonra ilk yapacağımız şey uygulamanın adını değiştirmek.Ne istiyorsanız onu yapabilirsiniz.Ben TRViber yapacağım.
(CFBundleDisplayName yazan yeri değiştiriyoruz.)
-Diğer önemli nokta ise uygulamanın sistem adını yani ID'sini değiştiriyoruz.(CFBundleIdentifier kısmını değiştiriyoruz.)
-Şimdi ipa yapacağız ;
Payload ve iTunesArtwork klasörlerini seçiyoruz ve altındaki zip simgesine basıp dosyayı oluşturuyoruz.
İşlem bittikten sonra zip uzantısı .ipa şeklinde değiştiriyoruz.
-Şimdi bu dosyayı ister iTunes,iTools üzerinden kurun ister farklı bir yükleyiciden.Ben AppAddict ile kuracağım.
-Yaptığımız ipa dosyasını kesiyoruz.
-AppAddict klasörünün içindeki Documents'in içine yapıştırıyoruz.
-Daha sonra AppAddict uygulamasını açın.AppCenter kısmında uygulamamız görünecektir.Üstüne gelerek Install edelim.
Ve uygulamamız hazır.
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için
Giriş yap
veya
Kayıt ol
anlayışınız için teşekkürler.
-iFile'ı açıyoruz.

-Kopyasını oluşturacağımız uygulamaya gidiyoruz. ( Applications klasörü içerisinde )

-İçerisine girdikten sonra uygulamayı kopyalayıp ayrıca bir yerde ipa haline getireceğiz.İlgili uygulamayı seçiyoruz.Kopyala diyoruz.

-Ev simgesine basarak Ana menüye dönüyoruz.
-Ana sayfada klasör oluşturuyoruz.İlgili uygulamaya ne isim verecekseniz adını öyle girin.Ben TRViber diyeceğim.

-Oluşturduğumuz klasöre girip içerisine kopyaladıklarımızı yapıştıralım.

-İşlem bittikten sonra ipa yapabilmemiz için aynı klasörde Payload klasörü oluşturup Viber.app dosyasını oraya atacağız.
-Önemli bir detay burada başlıyor ; Viber.app dosyasına girip info.plist dosyasını plist düzenleyici ile açıyoruz.

-Açtıktan sonra ilk yapacağımız şey uygulamanın adını değiştirmek.Ne istiyorsanız onu yapabilirsiniz.Ben TRViber yapacağım.
(CFBundleDisplayName yazan yeri değiştiriyoruz.)

-Diğer önemli nokta ise uygulamanın sistem adını yani ID'sini değiştiriyoruz.(CFBundleIdentifier kısmını değiştiriyoruz.)
-Şimdi ipa yapacağız ;
Payload ve iTunesArtwork klasörlerini seçiyoruz ve altındaki zip simgesine basıp dosyayı oluşturuyoruz.

İşlem bittikten sonra zip uzantısı .ipa şeklinde değiştiriyoruz.

-Şimdi bu dosyayı ister iTunes,iTools üzerinden kurun ister farklı bir yükleyiciden.Ben AppAddict ile kuracağım.
-Yaptığımız ipa dosyasını kesiyoruz.
-AppAddict klasörünün içindeki Documents'in içine yapıştırıyoruz.

-Daha sonra AppAddict uygulamasını açın.AppCenter kısmında uygulamamız görünecektir.Üstüne gelerek Install edelim.

Ve uygulamamız hazır.