Oyunları 1080p'ye zorlamak

MCPSP REKLAM ALANI
Wordpress Danışmanlık Hizmeti

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS3 Geliştirme CFW + APPS kategorisinde Emperian tarafından oluşturulan Oyunları 1080p'ye zorlamak başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,536 kez görüntülenmiş, 14 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS3 Geliştirme CFW + APPS
Konu Başlığı Oyunları 1080p'ye zorlamak
Konbuyu başlatan Emperian
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Emperian

Emperian

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Haz 29, 2010
105
11
18
62
Yabancılar doğal çözünürlüklerden sıkılmış olmalı ki
sfo dosyalarıyla uğraşıyorlar (link eklendi)
Hocanın dediği gibi ya tutarsa?

----
Yalnız akılara takılan soru mümkün olsa üretici niye yapmasın sorusu
üreticiler zaten bazı oyunlarda yapıyor
özelliklede microsofta büyük sempati duyanları
Read Dead R. dikkatli bakın 640p ten 720p ye (directx'e göre yapıp sonra portlarsan böyle olur rockstar!)
(tamam örnek ss kalitesiz ama arkadaki büyük ağacon yapraklarına dikkat lütfen)

----
Pc de oyun oynayanlar şu çözünürlükleri hatırlayacaklardır:
"1280x1024 1680x1050 ve 1920x1080"
gördüğünüz gibi yatay pikselleri birbirine çok yakın
herhangi bir oyunu bu çözünürlüklerlede açtığımızda şunu farkederiz ki
1024 ile 1080 hemen hemen aynı kalite
1280 ile 1920 arasında derinlik farkı var

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

----
Öte yandan tanığımız ünlü firmalarda kullanıyor bu gibi yöntemleri
PCSX2 ve iyi bir ekran kartınız varsa God of War II PS2 iso ile
God of War-Collection dan iyi görüntü elde edersiniz tecrübeyle sabit

----
Yazın istisnasız tüm elimdeki oyunları tek tek deneyeceğim
eğer sizde upscale ile uğraşmak istiyorsanız buyrun linki

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

----
Konumuz zaman zaman başka alanlara daldıysada maruz görün ve
saygı çervesinde herkesin görüşünü duymak istiyorum?

Son düzenleme:

Unknown

C/C++ Developer
Moderatör
Ağu 21, 2009
1,165
265
83
Bence pek mümkün değil oyunun çözünürlüğü tasarım aşamasında belirleniyor ayrıca fps sorun oluşturacaktır texture detayı arttıkça

Emperian

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Haz 29, 2010
105
11
18
62
görüntüden kazanacağımız birşey olmaz
ama olursaki derinlik farkından kazanç sağlayabiliriz
bu bile büyük bir kazançtır diye düşünüyorum

Son düzenleme:

PureMusic

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Haz 19, 2011
541
89
28
29
Bence oyunlardaki şu görüntü farkına karışmak oldukça gereksiz. Sonuçta film değil adı üzerinde oyun. Yani 720p 1080p değil ateri oynadık yahu, gittik psp oynadık sega oyunları oynadık vs vs. Pikselleri parmakla sayılacak kadardır. :D demek istediğim oyuna bu konuda müdahale etmeye bence gerek yok, oyundan zevk alınıyorsa görüntü yok 720p yok 1080p uğraşılacak son şeydir bana göre. Oyunun mantığını sağlam oturtmaları yeterli.

Not: Hocam araştırmana ve uğraşmana saygı duyuyorum, emeğine sağlık. Buradaki eleştirilerim kişisel değil, genel bir eleştiri getirdim. Kısaca sözüm meclisten dışarı yani :D

Sir John

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ocak 11, 2014
1,224
163
63
RE ve GOW'daki gerçek çözünürlük daha net bence. Upscale de görüntüdeki köşeler kaybolmuş fakat bu görüntünün bulanıklaşmasından mütevellit.
Edit: Upscale de renkler de çok solgun.

Son düzenleme:

barbar2

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ara 4, 2012
803
754
0
antarktika
bunu yıllar evvel denedim param editör ile.bir değişiklik olmamıştı.çözünürlük için yapılabilecek tek birşey var o da;
eğer oyun destekliyorsa, ps3 görüntü ayarlarından ortada ki iki kutucuğun işaretini kaldırarak daha iyi görüntü alırsınız
örnek olarak; assassins creed 2 oyununu (576p-1080p) tüm kutular işaretli olarak ve ortada ki işaretleri kaldırarak deneyin.görüntü farkı muazzam derece de iyi oluyor
ama bunu little big planet de denerseniz görüntü aksine bozulacaktır.LBP gibi oyunlar da, tüm kutular işaretli olmalı

ferhanANK

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Tem 23, 2008
5,918
879
113
38
PSLAND:)
Günümüzde de eski oyunları yeni nesil konsollar içinde bu sekilde mi yapıyorlar :)
Buna karşıyım arkadaş, insan yada hayvanların genleriyle oynamak gibi birşey bu :) Sonra tuhaf tuhaf şeyler çıkmasın karşımıza :)

Отправлено с моего SM-N9000Q через Tapatalk

Unknown

C/C++ Developer
Moderatör
Ağu 21, 2009
1,165
265
83
Yanlış anlamışım sanırım ama ilgi çekici bir konu gerçekten. Normalde param.sfo dosyası eboot title, magic keyi, XMB lokasyonu (Content_ID) , region utf-8 desteği, uygulama versiyonu (APP_VER) gibi parametreler içeriyor tekrar gözden geçirmek lazım

PureMusic

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Haz 19, 2011
541
89
28
29
Günümüzde de eski oyunları yeni nesil konsollar içinde bu sekilde mi yapıyorlar :)
Buna karşıyım arkadaş, insan yada hayvanların genleriyle oynamak gibi birşey bu :) Sonra tuhaf tuhaf şeyler çıkmasın karşımıza :)

Отправлено с моего SM-N9000Q через Tapatalk
Emin değilim hocam fakat sanmıyorum bence, çünkü 1-2 oynamayla yazılımsal müdahaleyle olacak iş değil gibi geliyor bazı oyunların remake hali. Kaplamaların yeniden yapıldığı belli gibi hissediyorum tabi teknik bilgim yok bu konuda, sadece fikrim bu yönde :)

barbar2

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ara 4, 2012
803
754
0
antarktika
oyun çözünürlüğünün desteği varsa (önce ki mesajımda yazmıştım) ps3 çözünürlük ayarlarında değiştirilir (desteği olan çok sayıda oyun mevcut).param dosyası ile oynayarak çözünürlük değiştirmek imkansız.yani param dosyasında 3D seçeneği de mevcut onu seçersek oyun 3D olmaz.aynı mantık :)