PS4 Yardım PS4 için 3.5" Internal HDD aparatı

MCPSP REKLAM ALANI
Wordpress Danışmanlık Hizmeti

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Play Station 4 Yardım kategorisinde Sir John tarafından oluşturulan PS4 için 3.5\" Internal HDD aparatı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,925 kez görüntülenmiş, 14 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Play Station 4 Yardım
Konu Başlığı PS4 için 3.5\" Internal HDD aparatı
Konbuyu başlatan Sir John
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ndrcnr

Sir John

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ocak 11, 2014
1,224
163
63
PS4 için Nyko 3.5" Internal HDD aparatı

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

PS4 kaç GB'ye kadar görüyor bilmiyorum ama artık 3.5" HDD bağlayabildiğimize göre PS4'ün görebileceği maximum kapasiteye ulaşılacaktır. 3.5" HDD'ler 7200RPM olduğuna göre 5400 RPM olan 2.5" HDD'lere oranla ufakta olsa pozitif anlamda bir hız farkı da olacaktır.

Son düzenleme:

Sir John

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ocak 11, 2014
1,224
163
63
ps4 olsa 500 gb da yeter ama yok. Haber paylaşımı için saol
Rica ederim. Dostum oyunları dijital olarak yüklediğini düşün o zaman PS3'de bile 500GB yeterli olmaz. PS4'de oyun updateleri bile 8GB'den falan başlıyor diyorlar oyunu full attığını düşün 1TB bile zor idare eder.

zepharoth

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Şub 14, 2009
241
115
0
China
Rica ederim. Dostum oyunları dijital olarak yüklediğini düşün o zaman PS3'de bile 500GB yeterli olmaz. PS4'de oyun updateleri bile 8GB'den falan başlıyor diyorlar oyunu full attığını düşün 1TB bile zor idare eder.
PS4'te oyun boyutlarinin daha yuksek oldugu dogru ama genelde 25-30 GB seviyesinde oyun boyutlari.
Su ana kadar en yuksek boyut olarak 66 GB gordum. O da Battlefield 4 ve 5 adet DLC birlikte bu rakama ulasiyor.
Ileride oyun gelistiricileri boyutu ne kadar abartirlar kestirmek zor ama mevcut duruma bakildiginda 500 GB yeterli gorunuyor.

Sir John

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ocak 11, 2014
1,224
163
63
PS4'te oyun boyutlarinin daha yuksek oldugu dogru ama genelde 25-30 GB seviyesinde oyun boyutlari.
Su ana kadar en yuksek boyut olarak 66 GB gordum. O da Battlefield 4 ve 5 adet DLC birlikte bu rakama ulasiyor.
Ileride oyun gelistiricileri boyutu ne kadar abartirlar kestirmek zor ama mevcut duruma bakildiginda 500 GB yeterli gorunuyor.
B4 bile o kadar yer kaplıyor, Sony'nin oyunları çıktığı zaman 100GB'yi aşarsa şaşırmayın.

byfurkan

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Eki 5, 2008
174
15
18
ps3 ilk ciktiginda 40gbda yeter diyordum suan 1 tb bile az
geliyor ileriye dönük ne olur bilemem ama ps4 yeri gel8nce 2tb bile az geliyor deriz

Sir John

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ocak 11, 2014
1,224
163
63
Adamın teki 6TB bağlamış, ama o bu aparatı kullanarak yapmamış içerden kablo uzatarak halletmiş.

[video=youtube_share;_0Gm5TiR93Q]http://youtu.be/_0Gm5TiR93Q[/video]

(PS63)

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Kas 20, 2013
628
142
43
500gb az 6tb çok
Bence min 1tb ile başlanmalı
Ps4 denilen cihazı sadece oyun oynatan bi konsol olarak görmemek lazım...

zepharoth

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Şub 14, 2009
241
115
0
China
Aslina bakarsaniz disk kapasitesi ihtiyaci cihazin kirilmasi durumunda ortaya cikiyor, su an PS4'te CFW olmadigi icin mevcut oyunlari oynarken sirayla oynuyoruz (veya en fazla ayni anda 3-4 oyun), bitirilen oyun diskten siliniyor ve 500 GB'lik az gibi gorunen hafiza hic sorun olmuyor.
Fakat cihaz kirildiginda maymun istahlilik yapip her oyunu indirip denemeye kalkacagiz ve dogal olarak TB seviyesinde disklere ihtiyac duyacagiz.
Olay bundan ibaret :)

Diger yandan konuda bahsedilen aparatin guzelligi bizi daha pahali olan (laptop harddiski olarak da tabir edilen) 2.5 inc HDD'lerden ziyade fiyati daha uygun olan 3.5 inc HDD'leri kullanilabilir kilmasi ki videodaki elemanin belirttigi gibi aparatin 30-40 USD fiyat ile cikmasi durumunda tercih edilebilir olacaktir. Aklima takilan konulardan biri bu sekilde yapilacak bir modifikasyonun isinma anlaminda cihazi nasil etkileyecegi, digeri de resme bakilinca PS4 dik konumda kullanildiginda aparatin ustte kaliyor olusu, bu durumda bu aparat olan PS4'u dik konumda kullanamayabiliriz, cihaz saga ceker gibime geliyor :)

Sir John

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ocak 11, 2014
1,224
163
63
Aslina bakarsaniz disk kapasitesi ihtiyaci cihazin kirilmasi durumunda ortaya cikiyor, su an PS4'te CFW olmadigi icin mevcut oyunlari oynarken sirayla oynuyoruz (veya en fazla ayni anda 3-4 oyun), bitirilen oyun diskten siliniyor ve 500 GB'lik az gibi gorunen hafiza hic sorun olmuyor.
Fakat cihaz kirildiginda maymun istahlilik yapip her oyunu indirip denemeye kalkacagiz ve dogal olarak TB seviyesinde disklere ihtiyac duyacagiz.
Olay bundan ibaret :)

Diger yandan konuda bahsedilen aparatin guzelligi bizi daha pahali olan (laptop harddiski olarak da tabir edilen) 2.5 inc HDD'lerden ziyade fiyati daha uygun olan 3.5 inc HDD'leri kullanilabilir kilmasi ki videodaki elemanin belirttigi gibi aparatin 30-40 USD fiyat ile cikmasi durumunda tercih edilebilir olacaktir. Aklima takilan konulardan biri bu sekilde yapilacak bir modifikasyonun isinma anlaminda cihazi nasil etkileyecegi, digeri de resme bakilinca PS4 dik konumda kullanildiginda aparatin ustte kaliyor olusu, bu durumda bu aparat olan PS4'u dik konumda kullanamayabiliriz, cihaz saga ceker gibime geliyor :)
3.5" HDD'lerin az ısınan modelleri var. Zaten HDD PS4'ün dışında duruyor ısınsa bile o ısının konsola yansıyacağını sanmıyorum. ayrıca 2.5" HDD'ler daha az enerji tüketiyor olabilirler fakat enerjiyi bağlı oldukları cihazdan aldıkları için o cihaza bir enerji yükü bindiriyorlar bu tanıtılan aparat ila 3.5" HDD enerjiyi PS4'den değil prizden alıyor. Bence çok faydalı bir aparat olmuş. Artık herkes PSN Plus üyesi olduğuna göre birçok bedava oyun, DLC vb.. gibi içeriği ücretsiz indirebileceğimiz için bir süre sonra HDD'de yer sıkıntısı doğacaktır eğer birde oyunları BD olarak değil de dijital olarak indirmek istersek bu aparata olan gereksinim iyice artar.