PS4 Yardım PS4 kırarken ban yeme riski var mı?

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Play Station 4 Yardım kategorisinde hadwiger tarafından oluşturulan PS4 kırarken ban yeme riski var mı? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,261 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Play Station 4 Yardım
Konu Başlığı PS4 kırarken ban yeme riski var mı?
Konbuyu başlatan hadwiger
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan yhanova

hadwiger

Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Şub 4, 2022
39
3
8
Merhaba. Bazı yerlerde gördüğüm kadarıyla Jailbreak yaparken internete falan bağlanırsak konsol ban yiyebiliyormuş ve bildiğim kadarıyla bu konsol banı konsolu direkt çöp ediyor.

Jailbreak yaparken ban yiyeceğimi sanmıyorum ama konsolu kırdıktan sonra internete falan girmek banlanmaya sebep olur mu? Bir de PS4 oyunlarında hile yaparken konsolun IP adresini falan giriyoruz bu sıkıntı çıkartır mı?

madmert9

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Kas 24, 2018
151
28
28
2 adet DNS var onları girdiğin zaman cihazın Sony'nin sunucularına bağlanması engelleniyor. Bu şekilde cihazın kendini güncellemesi falan engellenmiş oluyor.Jailbreak yüzünden konsolun banlanması gibi bir olay yok yani bu DNSleri girmesen bile banlanmaz.

Şu anda güncel sürüm 9.03 olmalı hala jailbreak 9.00'a çıktı en son zaten istesen de güncellemeden Playstation Store'a giremezsin ya da herhangi bir oyunu online oynayamazsın.Belki son sürümde jailbreak yapılmış olsaydı online oyunlarda hile yapanlar falan olurdu bu sebeple banlanabilirlerdi ama öyle bir durum yok. Yani sonuç olarak jailbreak yüzünden cihazın banlanmaz.

King38

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Tem 13, 2017
68
15
8
Kırdıktan sonra arada host değiştirmek için zaten nete bağlanıyoruz bu banlatmıyor.Ama sony hesabı girmemek gerek.Jailbreak'den orjinal kullanıma veya orjinal kullanımdan jailbreak'e geçerken de bence full yazılım recovery format atıp öyle geçmek lazim.Yoksa sony tespit edebilir.Ben mesela 7.55 jb'nin hatalarından bıkıp cihaza full recovery atıp orjinale geçtim.Bansızdı normal kullandım 9.00'a kadar.Şimdi de 9.00 jb'deyim.Bansızım.
Mesela 9.03 jb yok.Bu sürümde orjinal kullanan birisi jb çıktığında sony hesabı girilmiş sisteme hemen jb yapmasın.Önce full recovery yapıp tertemiz sisteme jb yapsın.

yhanova

Foruma Destek Olan Üyemiz
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Ocak 6, 2020
3,314
4,595
113
Hacılar benim cihazda sürekli Netflix YouTube kullanıyorum yani 5.05 de de 6.72nde de hem yaparken offline yapıyorum sonra neti açıp kullanıyorum thats you frantiks knowled is power için çok uzattım ban felan olmuyor yani al azif DNS si kullanmakta fayda var tabii