PS5 Yardım PS4 Pro'm varsa PS5 almaya değer mi?

MCPSP REKLAM ALANI
Telefon Tamiri

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Playstation 5 Yardım I Soru Cevap kategorisinde noahdino91 tarafından oluşturulan PS4 Pro'm varsa PS5 almaya değer mi? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 843 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Playstation 5 Yardım I Soru Cevap
Konu Başlığı PS4 Pro'm varsa PS5 almaya değer mi?
Konbuyu başlatan noahdino91
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan captaintommix

noahdino91

Yeni Üyemiz
Kayıt Üyemiz
Nis 20, 2023
4
2
3
Herkese merhaba, PS4 Pro'm varsa PS5'i satın almalı mıyım diye topluluğa sormak istiyorum. Genellikle haftada 10-12 saat oynuyorum, genel olarak konsolun gücüyle ilgili bir sorunum yok. Ancak arkadaşların neredeyse hepsinde (konsolu olan) PS5 var. Bu yüzden kendim için de bir tane almalı mıyım bilmiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

madmert9

Üyemiz
Kayıt Üyemiz
Kas 24, 2018
133
22
18
Bende de PS4 Pro ve Slim vardı. Pro ile Slim arasındaki performans farkı zaten tartışılmaz fakat PS5 aldım ve PS5 ile PS4 Pro ve Slim'i kıyaslarsak, ikisi de PS5'in yanında çok zayıf kalıyor. Slim'i satmayı düşünüyorum şu anda Pro 9.00'da kırık oyunları oynuyorum zaten. PS5'i de Slim'in yerine almış oldum yani. Ama dediğim gibi PS5 başka bir seviye gerçekten. PS5 kullandıktan sonra PS4'leri kullanmak, PS3 hissi vermeye başladı. Bence fiyatlar daha fazla uçmadan alabiliyorsan al.

Emperian

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Haz 29, 2010
112
10
18
60
PS4 Pro v5.05 de mevcut PS5 de mevcut. Şimdi öncelikle PlayStation yeni bir üyelik sistemi getirdi içerisinde gerçekten çok güzel oyunlar mevcut ama bu içerik birinci parti oyunlar da dahil değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin Marvel Spiderman psn plustan çıkartıldı. Arkadaşlarla oyun oynayacağım zaman PlayStation 5 oynuyorum ama onun dışında PlayStation pro da oyunlarda hile dahi yapabiliyorum sırf bundan ötürü bile cihazımı satmayı düşünmüyorum. Grafik konusuna gelecek olursak evet gerçekten arada bir fark var. Ama 4k televizyon için konuşuyorum pro gerçekten iyi iş çıkartıyor ve oynamak istediğim oyunları 2000 TL ödemeden güncel olarak oynayabiliyorum gran turismo callisto god of war ragnarok elden ring hogwarts gibi. elbette 5 üstün ama ülkemiz şartları için size birini önerecek olsam bu kesinlikle pro olurdu. Eğer düz PlayStation 4 yada slim sahibi olsaydınız ki parantez içinde ben de slimde vardı o zaman yorumum böyle olmayacaktı. Konu pro olunca eğri oturup doğru konuşmak gerek. Ne yazıktır ki açıkçası psn plus o haricinde başka bir içerik satın alamadım çünkü indirim dönemlerinde dahi Euro bazında oyun sattıkları için oyun alamıyorum bir de alacağım oyunları zaten Proda bitirdiğim oyunlar. Hangi televizyon olursa olsun 1200p dinamik çözünürlük sonrası insan gözüne gayet net gözüküyor(evet 2k bile değil). Yani oynadığınız oyunu sadece birtık daha net oynamak için o fiyat farkını ödemenizi istemem. Fiyatlar bugün uçmuş durumda gelecekte daha da uçar. Ben PS5i Gürcistandan çok komik bir rakama aldığım için içim bir tık daha rahat ama Avrasya garantili bir ürün alacaksanız kesinlikle önermem. Fiyatı artıyor diye bir ürün alınmaz. Söylediklerimi aşağıda paylaşacağım YouTube kanalından sizde inceleyerek kararınızı verebilirsiniz

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Edit: Gene gürcüden alınma Xbox Series X’de mevcut. En fazla oynadığım PS4 Pro

Son düzenleme:

captaintommix

Aktif Üyemiz
Kayıt Üyemiz
Ocak 2, 2022
130
95
28
Maşallah maşallah. Yorum yapan arkadaşların aynı anda hem PS5 hem PS4-Pro ve slim konsolları var hatta yanında Xbox-X konsoluna sahip olan bile var. Diğer taraftan bir çok konsol satın alabilip oyun satın alamıyorum demek de pek makul gelmedi bana yani alamıyorum değil de bilerek almıyorum demek gerekir çünkü korsan PS4 konsol var iyi oyunlar kırık olarak bedavaya çıkıyor ve pro konsolda oynuyorum o yüzden de satın almıyorum denilse daha doğru olur gibi geliyor bana yoksa evet oyunlar TR fiyatı ile çok pahalı bu tartışılmaz. Gerçi artık yavaş yavaş PS4 için iyi oyunlar çıkartılmamaya başlıyor yani PS4 zamanı son dönemine giriyor ve PS5 konsola yavaştan geçme gerekliliği başlayacak.

Bu konuyu açıp soru soran arkadaşa ben de şunu tavsiye edebilirim. Öncelikle imkanın varsa tabi ki PS5 alıp arkadaşlarınla online oyun oynaman mantıklı olandır çünkü verdiğin bilgilerden grupça online oyun oynamayı seviyorsun. Teknik bilgilerden bahsetmeye gerek bile yok bunu sen de biliyorsundur yani tabi ki en son çıkan PS5 önceki sürümlerinden her yönüyle daha güçlü ve daha fazla zevk alırsın. Diğer taraftan eğer elindeki PS4 pro kırık sürüm ise onu halen elinde tutmanda fayda var çünkü pahalı oyunları satın almadan oynama şansın var ama PS4 pro kırık değilse PS5 alıp satman yada PS5 alabilmek için satman daha mantıklı görünüyor tabi online oyun oynamaya devam edeceksen ve oyunları para ile satın almak kaydıyla. Ama orijinal sürümde ve online oynamak için hem PS4 pro hem PS5 elinizde olması gereksiz olur düşüncesindeyim. Kısaca karar tabi ki sizin yani orijinal bir PS4 pro konsolunuz varsa ondan vazgeçmemek için bir nedeniniz var mı? Yoksa satıp PS5 alıp arkadaşlarınızla online oynamak mı? sizi mutlu eder buna göre karar verebilirsiniz.

Son düzenleme:

madmert9

Üyemiz
Kayıt Üyemiz
Kas 24, 2018
133
22
18
ben de kırık ps4 pro konsolumda takılıyordum genelde, slim zaten köşede duruyordu öyle. kırık değil ve pek de online oynamıyorum son zamanlarda. slim'i satıp ps5 alırım diye düşünmüştüm fakat dolar uçunca hemen fiyatlar daha da patlamadan alayım dedim ve şimdiden 3-4 bin lira zam geldi bile. slim'i satıp kırık pro ve ps5 ile devam edeceğim. ps5'i güncellemek zorunda kaldım kıramadığım için. zaten üst bir sürümdü ocak 2023'te gelen yazılım yüklüydü. o sebeple ps5 için kırılma beklentim zaten pek yok, en azından kendi versiyonumda. ama bir şekilde bir sürpriz olursa tadından yenmez tabi.

Emperian

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Haz 29, 2010
112
10
18
60
Maşallah maşallah. Yorum yapan arkadaşların aynı anda hem PS5 hem PS4-Pro ve slim konsolları var hatta yanında Xbox-X konsoluna sahip olan bile var. Diğer taraftan bir çok konsol satın alabilip oyun satın alamıyorum demek de pek makul gelmedi bana yani alamıyorum değil de bilerek almıyorum demek gerekir çünkü korsan PS4 konsol var iyi oyunlar kırık olarak bedavaya çıkıyor ve pro konsolda oynuyorum o yüzden de satın almıyorum denilse daha doğru olur gibi geliyor bana yoksa evet oyunlar TR fiyatı ile çok pahalı bu tartışılmaz. Gerçi artık yavaş yavaş PS4 için iyi oyunlar çıkartılmamaya başlıyor yani PS4 zamanı son dönemine giriyor ve PS5 konsola yavaştan geçme gerekliliği başlayacak.

Bu konuyu açıp soru soran arkadaşa ben de şunu tavsiye edebilirim. Öncelikle imkanın varsa tabi ki PS5 alıp arkadaşlarınla online oyun oynaman mantıklı olandır çünkü verdiğin bilgilerden grupça online oyun oynamayı seviyorsun. Teknik bilgilerden bahsetmeye gerek bile yok bunu sen de biliyorsundur yani tabi ki en son çıkan PS5 önceki sürümlerinden her yönüyle daha güçlü ve daha fazla zevk alırsın. Diğer taraftan eğer elindeki PS4 pro kırık sürüm ise onu halen elinde tutmanda fayda var çünkü pahalı oyunları satın almadan oynama şansın var ama PS4 pro kırık değilse PS5 alıp satman yada PS5 alabilmek için satman daha mantıklı görünüyor tabi online oyun oynamaya devam edeceksen ve oyunları para ile satın almak kaydıyla. Ama orijinal sürümde ve online oynamak için hem PS4 pro hem PS5 elinizde olması gereksiz olur düşüncesindeyim. Kısaca karar tabi ki sizin yani orijinal bir PS4 pro konsolunuz varsa ondan vazgeçmemek için bir nedeniniz var mı?

Dostum kötü bir şey demedim ama galiba inanmadın. XSX ise sınırlı sayıda üretilen halo edition ve series s de g29 da var rtx 3070 de var gpd win 2 de var. Hatta letgodan series s i ve dualsenselerden biri de şuan satılık istiyorsan sana uygun fiyatta verebilirim. Resim çekip yüklüyorum. Hepsini tiflis zoommer den tr fiyatının yarısına aldım. Birde sınırdan geçerken gürcistan devleti lari cinsinden yüzde %11 ini geri ödedi. Dünyanın her yerinde konsol kullanmak pc den ucuzdur. Bizde ise konsollar lüks. Sözün özü insan olmayınca hepsini istiyor ama olunca sadece en çok zevk aldığıyla oynuyorsun. Diablo 4 çıktı 2000 tl. Almıyorum değil alamıyorum elim gitmiyor almaya
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Son düzenleme:

Arrd34

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Eyl 9, 2017
126
13
18
Aslında cevabı kendiniz vermişsiniz ekonomik durumunuza baglı bunun tek bir dogru cevabı olabilecek bir soru oldugunu zannetmem.Online sadece pcdeki free2play oyunları oynayan biri olarak ps4/ps4pro kırık bulabiliyorsanız tavsiye ederim son derece geniş oyun arşivi var ve dediginiz gibi hile vs pek çok ek özellik de mevcut.Diablo 4 zorunlu online istiyor (tek kişilik mod için bile) ondan bi umudum yok orjinal dışında.

Son düzenleme:

captaintommix

Aktif Üyemiz
Kayıt Üyemiz
Ocak 2, 2022
130
95
28
Dostum kötü bir şey demedim ama galiba inanmadın. XSX ise sınırlı sayıda üretilen halo edition ve series s de g29 da var rtx 3070 de var gpd win 2 de var. Hatta letgodan series s i ve dualsenselerden biri de şuan satılık istiyorsan sana uygun fiyatta verebilirim. Resim çekip yüklüyorum. Hepsini tiflis zoommer den tr fiyatının yarısına aldım. Birde sınırdan geçerken gürcistan devleti lari cinsinden yüzde %11 ini geri ödedi. Dünyanın her yerinde konsol kullanmak pc den ucuzdur. Bizde ise konsollar lüks. Sözün özü insan olmayınca hepsini istiyor ama olunca sadece en çok zevk aldığıyla oynuyorsun. Diablo 4 çıktı 2000 tl. Almıyorum değil alamıyorum elim gitmiyor almaya

Ben de kötü bir şey demedim dostum sadece bir tespit yaptım kendimce yoksa inanmıyorum değil tam tersi o cihazlara sahip olduğunu varsaydığımdan öyle yazdım yani bak daha başka cihazları da eklemişsin listeye maşallah. Yani istesen Diablo 4 oyununu da alabilirsin kanımca ama o oyuna o parayı vermek istemediğinden almıyorsundur diyorum yoksa bu kadar cihaz sahibi olarak o oyun için gereken parayı da verebilmen gerekir diye öyle yazdım. Maşallah sende yok yok. Allah daha fazlasını versin kardeş, sıkıntı yok iyi oyun oynamalar dilerim.