Ps5 kalıcı jailbreak yada modchip geliyor

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Playstation 5 Hack CFW kategorisinde Jailbreak tarafından oluşturulan Ps5 kalıcı jailbreak yada modchip geliyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,856 kez görüntülenmiş, 24 yorum ve 11 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Playstation 5 Hack CFW
Konu Başlığı Ps5 kalıcı jailbreak yada modchip geliyor
Konbuyu başlatan Jailbreak
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan trust_88

Jailbreak

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Eki 11, 2010
414
225
43
42
Birkaç gün önce thimstar adlı geliştirici beat saber oyunu ile ilgili içerik kısıtlamasını aşmak için (bir şarkı ve vr oyunu) aksiyon alıyor ve Ps5 in amd işlemcisinin pc de olan varyasyonlarına benzemesinden yola çıkarak 5 açık buluyor.Bunlar asla yamalanamayacak açıklarmış kalıcı jailbreak yada nintendo switch de ki gibi modchip e uygun olduğunu söylüyordu.

Bu sabah itibariyle çok yakında ve olmak üzere diye Tweetler paylaşıldı.

Konuyu uzatmayalım linkleri bırakıyorum çok büyük şeyler oluyor diyorlar görelim bakalım :)

Tihmstar ın Ps5 güvenlik açığı yazısı orjinali

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Özeti

39C3 yayın programı için dikkat! Tihmstar, "pAMDora'nın kutusu"nu sunuyor.

PS5'i (4700S Masaüstü Kiti aracılığıyla) "Beat Saber'da özel şarkılar" elde etmek için araştırmaya başladı ve sonunda AMD PSP'yi (Platform Güvenlik İşlemcisi) bozdu.

En az 6 yamalanamaz hata* (büyük olasılıkla BootROM/Mask ROM ile ilgili).

5 sıfır gün açığı.

PSP üzerinde (mutlak güven kökü) EL3 kodunun yürütülmesi .

"Her bulgunun doğrudan konsola aktarılamayacağını" belirtiyor, ancak eğer bu yamalanamaz hatalardan herhangi biri perakende PS5 BootROM'unda mevcutsa, bu kalıcı bir donanım jailbreak'i veya mod çipi için teorik zemini oluşturuyor.

Fake pkg dede sona gelinmek üzere bu açıktan yararlanarak

Ekli dosyalar

cafein555

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Kas 10, 2022
348
91
28
Müthiş bir haber. Yıllarca hem ps4 hem ps5 arenası bunu bekliyordu hatta hepimiz imkansız gözüyle bakıyorduk. olursa harika olacak.!

seqilcocuk

Foruma Destek Olan Üyemiz
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Ağu 29, 2023
186
56
28
Öncelikle teşekkürler. Sistem yazılımı yüksek versiyonlarla ilgili bir haber mi yoksa ps5 için farklı uygulama yüklemek için mi haber. Bilgim yok kusura bakmayın

aksu01

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 15, 2011
342
71
28
bu açık yine 9.60 sürüme kadar olan ps5 leri mi kapsıyor. yoksa bütün ps5 leri mi? sonuç da bütün ps5 ler aynı işlemciyi kullanıyor. açık varsa bütün ps5 ler olmalı benim düşünceme göre...

Jailbreak

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Eki 11, 2010
414
225
43
42
Versiyonla ile alakası yok eğer olursa tüm cihazlar çiplenebilir.Eleman çok ciddi bir ilerlemenin ortasındayım diyor.

Ama bu işlerde yakın zaman vs deniyorsa 1-2 yıl arasıdır :)

aksu01

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 15, 2011
342
71
28
valla konsol çıkarmak bayağı zor. cd den kırılıyor, bluray dan kırılıyor, youtube dan kırılıyor, vb de kırılıyor. şimdi de işlemciden kırılacak.
yani işlemci bile korumalı demek ki... konsol üreten hangisine önlem alsın

ugur_ata

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Ara 30, 2025
20
17
3
Bu sene ps5i biraz fazla hırpaladılar her yerinden açık yakalıyorlar :) kalıcı jb kulağa çok hoş gelse de yine zor gibi.

aksu01

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 15, 2011
342
71
28
ne zamana kadar kesinleşir bu iş acaba.
ben ps5 pro aldım. 11.00 çıktı. geri iade etmeyi düşünüyorum.
eğer yakın zamanda bu iş gerçekleşecekse iade etmeyeyim....