7.XX veya altında bir PS5 sürümüne sahip olman lazım öncelikle.
Oyunların eksiksiz dosyasını indirdikten sonra konsolda mutlaka olması gereken iki şey var.
Itemzflow Game Manager ile PS5-Xplorer.
İndirmiş olduğun oyunları ve klasörleri USB belleğe kopyala.
Itemzflow Game Manager uygulamasına gir ve PS5 App'i seç sonra solda en altta Scan for Apps'i seç. Takılan USB bellek dahil bütün her yerde oyun taraması başlayacak ve oyun buldum eklemek ister misin diyecek Evet de.
Yuvarlak tuşu ile (O) geri gel Itemzflow uygulamasından oyunu seç Başlat de ve oynayamaya başla.
Bazı oyunlar yerini beğenmez. Bu yüzden PS5-Xplorer oyunların yerini değiştirmek için burada devreye giriyor.
Benim USB 3.1 500GB lik bu yüzden yer sıkıntı derdim yok fakat daha düşük GB kapasiteli USB in varsa oyunu PS5 konsolunun ana SSD sine tasiman senin yararına olur.
Bunun için PS5-XPlorer uygulaması aç ilk seçeneğe bas. Klasörlerden /usb0'ı bul oradaki oyunun klasörünun üstüne gel üçgen tuşuna bas ve copy de /data klasörünün içine gir üçgen tuşuna bas ve paste diyip kopyala.
Oyun yeri değiştiği için tekrardan oyun taraması yap.
Bazı oyunlar belli sürümlerde ve sadece USB, Ana SSD ve M.2 SSD de çalışıyor.
Olurda açmaz ise üzülme elinde ne varsa dene.
PS4 oyunu icin PS4 te nasıl yüklüyor isen aynı mantıkta.
Jailbreak yani kırma olayını yaptıktan sonra bunları yapman lazım yoksa uygulamalara giremezsin. Bunu bildiğini varsayarak yazmiyorum.