Spoof silme sonrası ps3 açılmıyor, recovery menu gelmiyor

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Play Station 3 Donanım Teknik Servis kategorisinde subo_33 tarafından oluşturulan Spoof silme sonrası ps3 açılmıyor, recovery menu gelmiyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,512 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Play Station 3 Donanım Teknik Servis
Konu Başlığı Spoof silme sonrası ps3 açılmıyor, recovery menu gelmiyor
Konbuyu başlatan subo_33
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan byercanx

subo_33

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 7, 2010
3
0
1
40
Selamlar.
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
psn'e girme olayını denerken spoof'un kaldırılması gerektiği söylenmiş.
Daha önce spoof uygulamasını sildiğim için yeniden indirip kurdum ve deactive kombinasyonlarını yaptığımda ekrana karardı ve öyle kaldı.
Uzun bir süre hiçbirşey olmayınca Ps3'ü restartladım ve karşımda simsiyah ekran.
Kolla da açılmıyor.
Recovery menu de gelmiyor ki onun olayı da şöyle;
Power'a uzun basıyorum... tek bip... tek bip ve tak diye kapanıyor.

Format olayına girmedim henüz.
Save ve trophy leri kaybetmek istemiyorum.

Durum bundan ibarettir. Teşekkürler.

Cihan Ünlü

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 26, 2011
1,252
27
48
34
recovery menuden cfw ni tekrar kurman lazım sen biraz daha dene bakalım.

subo_33

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 7, 2010
3
0
1
40
recovery menuden cfw ni tekrar kurman lazım sen biraz daha dene bakalım.
Sorunu çözdüm. Teşekkürler

Recovery menu gelmiyordu zaten.
Usb flash a fw atarak flash'ı boot ettirmeyide denedim.
Tabi cfw ile de denedim. Sonuç siyah ekran.

Aynı sorunla karşılaşanlara kısaca sorunu ve çözümü yazayım.
(Genelde çözümü bulanlar kimseyle paylaşmazlar. bunada sinir olduğumu söyleyeyim.)

Yaptığım hata:
• Eski versiyon spoof'u yeni versiyon spoofla deactive etmek.

Sonuç:
• Hdd' ye versiyon bilgisi yazılırken çakışma. Akabinde ps3 ün açılmaması.

Çözüm:
• Dahili hdd çıkarılıp pc de formatlanır.
• fw ve cfw yüklenir.

Kayıp:
• Tüm Trohy ve Save'ler.

Tekrar teşekkürler.

mrisvan

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 23, 2008
995
82
48
49
hdd yi hangi formata cevirdin fat fat16 fat32 ntfs raw+ hdd yi ps3 takınca içindekine bakmıyorki ps3 direk kendi formatına ceviriyor yani hdd nin içine pc den ne attıgının önemi yok ve nasıl formatlarsan formatla ps3 kendi bildigini yapar sebo senin anlamdıgın bişiler var bence

nss

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
May 10, 2010
2,392
159
83
Power'a uzun basıyorum... tek bip... tek bip ve tak diye kapanıyor. demişin kapanacak yine basacaksın 2 kısa bip sesi gelince açılır recovery menü. baştan kural hatası yapmışın:)

mrisvan

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 23, 2008
995
82
48
49
cok yasa nss arkadas hep hatalı anlatım yapmış ama nasıl olmussa işi hep rast gitmiş piyango mu oynatsak arkadasa napsak :)

watervay

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 18, 2009
79
2
8
46
Arkadaşlar alakası yok spoof bazı ön bilgileri hdd ye yükler yalnız siyah ekranda işlem yapılmadığı sanılırsa hataya düşülür ki hdd ışığı halen yanıp sönmektedir ve işlem yapmaktadır makine ve fişi çekerseniz yarım kalır spoof başlangıç olayını fw çipinden alıp hdd den başlayacak şekilde vermiştir fakat ordaki veri yarım kaldığı için açılmaz tek yapılması gereken hdd sökmektir. Hdd e yüklenen hatalı yarım kalan spoof dosyasını pc de fat32 veya ntfs ortamında okutup silemezsiniz illa ki ps3 ün işletim sistemiyle açılıp müdahale edilmesi gerekir. Ps3 dataları şifrelediği için herhangi bir sistemde hdd okutmak mümkün olmaz. Umarım yardımcı olmuştur. Hdd i sökünce sistem kendini direk olarak içerisindeki fw çipinden başlatacağı için açılır ama en son çare hdd in formatlanması olur. Recovery menüde 6. seçenek var onunla hdd i eski haline getirebilirsiniz ama tabi pc ye takmadan önce.. Hani belki hdd siz sistem açıldıktan sonra hdd makineye takarsanız içerisinden spoof silme işlemini tekrar başlatabilirsiniz çünkü sistem çipten açılışı sağlamıştır. Biraz karışık oldu galiba...

mrisvan

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 23, 2008
995
82
48
49
biraz karısık olsada anlatımın için teşekkur ederim canım kardeşim watervay

subo_33

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 7, 2010
3
0
1
40
biraz geç oldu ama;

hdd yi hangi formata cevirdin fat fat16 fat32 ntfs raw+ hdd yi ps3 takınca içindekine bakmıyorki ps3 direk kendi formatına ceviriyor yani hdd nin içine pc den ne attıgının önemi yok ve nasıl formatlarsan formatla ps3 kendi bildigini yapar sebo senin anlamdıgın bişiler var bence
Yani o kadar anlatımda en gereksiz yere takılman enteresan.
Formatlamamdaki amaç sadece hdd bilgisini sıfırlamamdandır.
Zaten bu şekilde hdd'i görebildi birtek.

Bir de sebo değil subo.

Power'a uzun basıyorum... tek bip... tek bip ve tak diye kapanıyor. demişin kapanacak yine basacaksın 2 kısa bip sesi gelince açılır recovery menü. baştan kural hatası yapmışın:)
Kapandıktan sonra tekrar denemediğimi yazmamam benim hatam.
Fakat kapandıktan sonra tekrar basmadığımı düşünmeniz de ilginç.

Arkadaşlar alakası yok spoof bazı ön bilgileri hdd ye yükler yalnız siyah ekranda işlem yapılmadığı sanılırsa hataya düşülür ki hdd ışığı halen yanıp sönmektedir ve işlem yapmaktadır makine ve fişi çekerseniz yarım kalır spoof başlangıç olayını fw çipinden alıp hdd den başlayacak şekilde vermiştir fakat ordaki veri yarım kaldığı için açılmaz tek yapılması gereken hdd sökmektir. Hdd e yüklenen hatalı yarım kalan spoof dosyasını pc de fat32 veya ntfs ortamında okutup silemezsiniz illa ki ps3 ün işletim sistemiyle açılıp müdahale edilmesi gerekir. Ps3 dataları şifrelediği için herhangi bir sistemde hdd okutmak mümkün olmaz. Umarım yardımcı olmuştur. Hdd i sökünce sistem kendini direk olarak içerisindeki fw çipinden başlatacağı için açılır ama en son çare hdd in formatlanması olur. Recovery menüde 6. seçenek var onunla hdd i eski haline getirebilirsiniz ama tabi pc ye takmadan önce.. Hani belki hdd siz sistem açıldıktan sonra hdd makineye takarsanız içerisinden spoof silme işlemini tekrar başlatabilirsiniz çünkü sistem çipten açılışı sağlamıştır. Biraz karışık oldu galiba...
Eyvallah watervay. Gayet açıktı anlattıkların.
Bende işlem yapıyordur diye kararan ekranı yaklaşık yarım saat bekledikten sonra kapatmıştım.
Hdd'siz açılmıştı fakat hdd'e herhangi bir müdahale edilemiyordu.
Recovery menüsünden hangi işlemi başlatsam 10 sn sonra açılmamak üzere kapanıyordu.
Bende mecburen bildiğim en son çareyi denemek zorunda kaldım. (format)

Ve şimdi tekrar anlıyorum yıllan önce forumlarla uğraşmayı neden bıraktığımı.
Teşekkürler sizlere.

nss

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
May 10, 2010
2,392
159
83
Bende spoof u silmek için recovery e girdim öyle hallettim. Bazen forumda öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki şaşarsın:D