PS3'ün görüntüsü gelmiyor

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Play Station 3 Donanım Teknik Servis kategorisinde esege tarafından oluşturulan PS3'ün görüntüsü gelmiyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,980 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Play Station 3 Donanım Teknik Servis
Konu Başlığı PS3'ün görüntüsü gelmiyor
Konbuyu başlatan esege
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ndrcnr

esege

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 11, 2014
4
0
1
Dün PS3'ümü PS3 tamiri yapan bir yere bir şey sormak için getirdim. Adam PS3'ümü ekrana bağladı. Sistem versiyonuna baktı sonra normal kapadı. Yaptığı şey bu kadar... Hiçbir şeye dokunmadı. Eve geldim monitöre bağlıyorum görüntü gelmiyor PS3'ü açtığım halde... Sorun ne olabilir? Önce çözünürlük falan olabilir dedim ama sorun çözünürlük olsaydı monitör ekranında out of sync uyarısı çıkardı. Düğmeye basarak resetleyeyim mi? Yani normal açılıyor yeşil ışık yanıyor, sorunsuz da kapanıyor.

Sir John

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 11, 2014
1,224
163
63
Yeşil yandıktan sonra ışık kırmızıya dönmeden sarı renkte yanıyor mu?

esege

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 11, 2014
4
0
1
Hayır sarı renkte yanmıyor. Sorunumu baştan şöyle özetleyeyim.

"Dün PS3'üm başka ekrana bağlandı ve ayarları değişti. Evdeki monitöre bağlayamıyorum şimdi... Monitöre bağlarken kullandığım kablo
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
. (DVI ile bağlıyorum yani)

PS3'ü evdeki monitöre(ASUS VW222S) takmayı ilk denediğimde de OUT OF RANGE uyarısı çıkmıştı ben de tüplü televizyona PS3'ü aynı kablonun VGAsı ile bağlamıştım Display Settingsten çözünürlüğü düşürmüştüm. Şimdi o tüplü televizyonum yok. HDMI desteği olan yeni bir televizyon var. PS3'ü HDMI ile bu televizyona bağlayınca görüntü alıyorum. Dolayısıyla buradan çözünürlük ayarlarına değiştirmeyi denedim.

PS3'ü hem VGA ile bu televizyona hem de anlattığım kablo ile monitöre bağladım. Display settings > Video output settings'ten component d-terminal'ı seçtim. Tüplü televizyonda bunu seçince çözünürlük seçimi falan çıkıyordu çözünürlüğü düşürünce monitöre görüntü geliyordu. Ama yeni televizyonda bunu seçince ekran 30 saniyeliğine kararıyor monitörümde OUT OF RANGE uyarısı çıkıyor. Yani component d-terminal'i seçip çözünürlüğü düşürebilsem monitöre görüntü gelecek ama beceremedim bir türlü...

Resetlemek falan sorunu çözmüyor çünkü esas resetli halinin çözünürlüğü monitöre uymuyor. Resetleyince OUT OF RANGE uyarısı çıkıyor gene..."

Inquixty

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ara 23, 2014
11
0
1
PS3ten hiç anlamam. Yazdıklarından da anladığım söylenemez fakat kuzenim de yeni tvye bağladığında görüntü almak istediğinde açma kapama tuşuna 2 kez bip sesini duyana kadar basılı tutuyordu yaklaşık 10-15 saniye gibi bir süre sanırım. Yardımcı olabilir diye düşündüm.

ndrcnr

Playstation Moderatörümüz
Moderatör
May 21, 2011
1,488
4,063
113
29
İzmir/Buca
Dün PS3'ümü PS3 tamiri yapan bir yere bir şey sormak için getirdim. Adam PS3'ümü ekrana bağladı. Sistem versiyonuna baktı sonra normal kapadı. Yaptığı şey bu kadar... Hiçbir şeye dokunmadı. Eve geldim monitöre bağlıyorum görüntü gelmiyor PS3'ü açtığım halde... Sorun ne olabilir? Önce çözünürlük falan olabilir dedim ama sorun çözünürlük olsaydı monitör ekranında out of sync uyarısı çıkardı. Düğmeye basarak resetleyeyim mi? Yani normal açılıyor yeşil ışık yanıyor, sorunsuz da kapanıyor.
PS3'ün açma tuşunu basılı tut, kapanıncaya kadar elini çekme. Sonra yine basılı tut, iki bip geldiğinde bırak. Açılırsa Dosya Sistemini geri yükle de. Açılmazsa daha farklı, donanımsal bir sorun var demektir.