[GENIS REHBER] 3.60 OFW KURUMU VE HENKaku YÖNTEMIYLE VİTANIZI KIRMA

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PSVita Custom Firmware ( Hack ) kategorisinde H3LLGU4RD tarafından oluşturulan [GENIS REHBER] 3.60 OFW KURUMU VE HENKaku YÖNTEMIYLE VİTANIZI KIRMA başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 15,614 kez görüntülenmiş, 26 yorum ve 6 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PSVita Custom Firmware ( Hack )
Konu Başlığı [GENIS REHBER] 3.60 OFW KURUMU VE HENKaku YÖNTEMIYLE VİTANIZI KIRMA
Konbuyu başlatan H3LLGU4RD
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan H3LLGU4RD

H3LLGU4RD

MyHeLLSCReaM*
Kayıtlı Üyemiz
Ara 5, 2010
137
34
28
34
[GENİŞ REHBER]OFFLINE 3.60 VERSIYON KURUMU , HENKaku YÖNTEMIYLE VİTANIZI KIRMA VE OYUN YÜKLEME REHBERİ

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Evet arkadaşlar kapsamlı olarak hazırladığım rehberı paylaşacagım size öncelikle bende sitemizdeki 'ferex28' Adli üyenin rehberinden yararlanarak yaptım size daha açıklayıcı olan bir rehber hazırlayayım dedim ;

Konularda fark olarak​

-) filezilla tarzı ftp programı kullanmadan yükleme yapabilecek olmanız

-)3.60 versiyonun altında bir versiyonlu PSVita'ya sahipsenız online olmadan nasıl offline olarak 3.60 a update yapabileceğinizin yer alması ve

-)Yeni bir yükleme seçeneği olarak oyunu direk kurulu halde PSVitanıza yükliyebilmeniz *FTPVİTAINSTALLER ARACIĞILIYLA DİREK KURULUM* ( Hafıza kartınızın boyutu az ise öneririm )

Öncelikle PSvita versiyonumuza bakıyoruz 3.60 nın altıydaysa işlemlere geçebiliriz

(AYARLAR >> SİSTEM >> SİSTEM BİLGİLERİ >> SİSTEM YAZILIMI buradan bakıyoruz)

ADIM 1 ; PSVİTA VERSİYONUN OFFLİNE OLARAK 3.60 YAPILMASI

1-)AŞAĞIDAKİ DOSYAYI İNDİRİYORUZ

Link ;
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

RAR ŞİFRESİ ;

Masaüstüne RAR'dan çıkarıyoruz içinde yer alan ''psp2-updatelist'' adlı dosyayı sağ tıklayip birlikte aç seçeneğinden 'not defteri' uygulamasıyla açıyoruz içinde yer alan '' UPDATE KLASÖR KONUMUNU BURAYA YAZ !! "" adli yere masaüstünde çıkardığımız ''UPDATES'' adli klasöre sağ tık yapıp konumunu aynen kopyalayıp oraya yapıştırıyoruz , Resimli açıklama aşağıdadır ;

2-)''Qcma'' ADLI PROGRAMI KURUYORUZ​

(DİREK INDIRME LINKIDIR )

(INDIRME SITESININ LINKIDIR )

3-)PROGRAMI AÇIYORUZ VE GEREKLI AYARLARI YAPIYORUZ ;​

-)Folder sekmesine tıklayıp sondan 2. olan Updates yazan yerın sağında yer alan ' Browse.. ' den ilk indirdigimiz ve rardan çıkardığımız UPDATES klasörünun konumunu seçıyoruz
-)Other sekmesinden En altın 1 üstünde yer alan 'Use this version for updates' sekmesinden '3.60 Henkaku' seçeneğini seçip OK 'a basıyoruz

Resimli açıklama aşağıdadır sayıları takıp ediniz.

4-)PSVITA Yİ PC YE BAĞLAMA VE GÜNCELLEME

-)ilk olarak PsVıta mızı uçak moduna alıyoruz

-)Vıtayı pc ye bağlıyoruz sağ altda Qcma görücektir vitayı

-) ardından PsVıtanın güncellemeye sekmesinden Pc Update seçeneğini ( veya Bilgisayardan güncelle seçeneğini) seçip güncelliyoruz

ÖNEMLİ NOTLAR ;

-)KESINLIKLE 3.60 YAZDIGINDAN EMIN OLUN GÜNCELLEME YAPARKEN
-)WIFIYI KAPATIN
-)ISLEM BITENE KADAR BEKLEYIN

ADIM 2 ; PSVİTAYI HENKaKu YÖNTEMIYLE KIRMAK

! ! !İŞLEME BAŞLAMADAN ÖNCE HAFIZA KARTINI FORMATLAYINIZ ! ! !

1-) Evet arkadaşlar 3.60 olan vitamızı ''ferex28'' anlatığı şekilde kıracağız işlem aslında çok basit psvitamızdan (WI-FI AÇIP önceki adımlarda uçak moduna almıştık bu moddan çıkartın.) internet sekmesi açıyoruz ardından gidiceğimiz adrese ''
'' yazip siteye giriyoruz

2-)Sitede yer alan (turuncu fonlu ) ''Install '' yazan sekmeye tıklıyoruz ve

3-)Vitamıza ''moleculershell'' ve '' vitashell '' adlı programların kurulmasını beklıyoruz.

Programlarımız kuruldukdan sonra vitashell programını açıyoruz ve 1.51 e güncellıyoruz (WI-FI mız açık)

***ÖNEMLİ NOT ****

-) '' error C2-12828-1 '' HATASI ;

hafıza kartını formatladığınız halde bu hata ile karşılaşıyorsanız Psvitanızı da formatlayın ve tekrardan kurulum yapın.

Evet arkadaşlar burdan sonrasın da filezilla KULLANMADAN oyun kurmayı anlatacağım ;

1-)Öncelikle '' moleculershell '' programını açıcagız ;

ardından vitamızdan start tusuna basıp orada ' enable unsafe homebrew : off ' yazan kısmı 'enable unsafe homebrew : on' a çevirecegiz çevirirken uyarı ekranı gelecek kabul edıp gecınız

2-) Bundan sonra vitashell programını açıp vitamızdan 'start' tuşuna basıp oradaki ' select : ftp ' yazan yeri 'select: USB' yazan yere çeviyoruz ardından 'Select' tuşumuza basıp vitamızı pc mize usb kablo ile bağlıyoruz artık vitamız aynı psp de olduğu gibi klasör şeklinde gözukuyor ;

NOT; Cihaza bağlanamadı eylem öneri tarzı birşey gelirse ekranınıza 'TAMAM' şıkkına basın VitaShell açmadan pc ye bağlıyamıyorsunuz ne yazıkkı (VitaShell >> SELECT tusuna bastıgımızda pc miz görecektir vitamızı)

ADIM 3 ; OYUNLARI KURMA

Evet arkadaşlar bu adıma kadar geldiysenız tebrikler

Oyunları PSvita'ya attıkdan sonra (VPK uzantılı ; google VPK PSVita games yazıp indirebilirsiniz )

Vitamızdan Vitashell programını açıyoruz attımız yerdeki oyun paketini açıp kuruyoruz uyarı gelecektir 'Ok' a basıp devam ediyoruz kurulum bittikden sonra vpk uzantılı indirdigimiz dosyayı dilerseniz silebilirsiniz ( Yer kaplamaması açısından)

OYUNLARI KURMA YÖNTEM 2 (FTPVİTAINSTALLER ARACIĞILIYLA DİREK KURULUM )

2. Yöntemin Avantajları ;

-)Oyunu direk olarak kurabilirsiniz vpk dosyasını vitanıza atmanıza gerek yok

-)Az yer kaplar böylelıkle büyük boyutlu oyunları kurabilirsiniz ( hem paket dosyasını hemde oyunun kendısı için yer kaplamasına gerek kalmaz)

Dikkat edilecek noktalar ;

-)PSVitanızla Bilgisayariniz ayni Wİ-Fİ ağında olmak zorundadır

-)PSVitanızın sarjı olsun

-)PSVitanızı uyku moduna almayın (kapat düğmesine basmayın işlem bitene kadar.)

-)Yanıt vermıyor hatasıyla karşılasırsanız (herhangi bir aşamada) sabırla bekleyiniz kendısi kuracaktır.

-)İşlem size uzun sürüyor gibi gelebilir ancak hem paketi açacak hem oyunu kuracağından bu işlemın uzun surmesi gayet normaldir sabırla bekleyiniz.

Evet arkadaşlar önce programızı indiriyoruz ;

FTPVİTAINSTALLER ;

Rar Şifremiz ;

Virüs TOTAL ;

1 -) Rardan çıkardığımız dosyamızda bulunan ''ftpvitainstaller-c-sharp'' isimli uygulamayı açıyoruz

2-) Açılan programdan game sekmesinin altında bulunan ''Open Game...'' yazan sekmeye basıp sonu '' .VPK'' ile biten oyun dosyamızı nereye indirdiysek seçıyoruz

3-)Oyunumuzun İsmi ve Simgesi ile Game Loaded yazisi görunene kadar bekliyoruz , yanıt vermeyi durdurdu hatası verecektir hiçbir işlem yapmayın 3 gb civari VPK dosyalarını ve oyunumuzu 5-6 dk içinde görecektir program;

4-)Bundan sonra PSVitamızdan ''VitaShell'' programımızı açıp Start tuşuna basıp ''Select : USB yazıyorsa Select : FTP ye çevirip'' (Zaten FTP yaziyorsa gerek yok bu ayarı yapmanıza) Select tuşuna basıyoruz ve ekranımıza şu görüntü geliyor (Bu halde kalsın veya 'X' tuşuna basarak arka planda calısmaya devam etmesını sağlayabilirsiniz ''O'' tuşu kapar basmayınız. ;

5-)Burda yazan rakamlari VPK Installerdeki ''Options'' PSPVıta İP: 192.... Ve 1337 yazan yere yazıyoruz ( 1337 kısmı '' : '' dan sonrakı kısımda yazan rakamlardır 4 rakam )

6-)Ardından Programızdaki ''Install'' yazan yere tıklayıp kurmasını beklıyoruz

7-)Dosyanın boyutuna göre kurma işleminin süresi değişebilir yeşil renk göruyorsak aşağıda işlemın devam ettiğini bize gösterir ''Oyun İsmi'' Installed Successfully'' yazısı çıkınca işlem tamamlanmıştır oyununuz direk PSvitanıza yüklenmiş demektir.

***BONUS AÇIKLAMA***

GEREKLI EMULATÖRLERİ BULABİLECEĞİNİZ SİTE ;
(Emulatörleri aynen oyun kurulumu yaparmış gibi yapıyorsunuz sonra Rom dosyalarını bulup oyun kurulumundaki gibi Vitanızın içine atıyorsunuz ve emulatör aracılığıyla çalıştırıyorsunuz. )

Umarım yararlı olmuştur her türlü sorumluluk kullanana(yani size) aittir bilgi amaçlı yapılmıştır bu rehber okudugunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:

H3LLGU4RD

MyHeLLSCReaM*
Kayıtlı Üyemiz
Ara 5, 2010
137
34
28
34
3.60 yapip kirdikdan sonra acabilirsiniz siz manuel olarak guncelleme yerinden wifi secenegini secmediginiz surece yapmayacaktir

mose

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 29, 2008
178
41
28
36
elimde 2 adet vita var ikisinde de denedim oldu :cheerful:

Yalnız dikkat edilmesi gereken konu 3.63 spoof otomatik aktif oluyor.
Kapatmadan temiz kurulum olsun diye daha önceden kurduğum modecularsheel, vitasheel updater, vitashell ve vitamini silip sitesinden kurayım dedim
hepsini sildim henkakunun sitesine girdiğimde versiyonunuz 3.63 bu versiyona kurulamaz diye uyarı aldım ve tüm uygulamaları sildiğim için işin içinden çıkamıyordum.
Neyse ki diğer vitanın hafıza kartını takarak spoofu kapattım. Siz online oyun oynamıyacaksanız her ihtimale karşı açık olan spoofu kapatınız benden tavsiye.
Yoksa 2. vitam olmasaydı henkaku vitası olan birini bulmak zorunda kalacaktım :)

Son düzenleme:

H3LLGU4RD

MyHeLLSCReaM*
Kayıtlı Üyemiz
Ara 5, 2010
137
34
28
34
elimde 2 adet vita var ikisinde de denedim oldu :cheerful:

Yalnız dikkat edilmesi gereken konu 3.63 spoof otomatik aktif oluyor.
Kapatmadan temiz kurulum olsun diye daha önceden kurduğum modecularsheel, vitasheel updater, vitashell ve vitamini silip sitesinden kurayım dedim
hepsini sildim henkakunun sitesine girdiğimde versiyonunuz 3.63 bu versiyona kurulamaz diye uyarı aldım ve tüm uygulamaları sildiğim için işin içinden çıkamıyordum.
Neyse ki diğer vitanın hafıza kartını takarak spoofu kapattım. Siz online oyun oynamıyacaksanız her ihtimale karşı açık olan spoofu kapatınız benden tavsiye.
Yoksa 2. vitam olmasaydı henkaku vitası olan birini bulmak zorunda kalacaktım :)
işinize yaradıysa ne mutlu bana.

jakin33

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Eki 4, 2008
138
20
18
40
Sony istedi ve kırıldı. Bu demektirki artık PSVİTA öldü :redface-new:

nighthood

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 27, 2011
3
0
1
Merhaba, kurulumu yaptım, oyunu viya ya yükledim. başlatmak istediğimde oyunu güncelleyin diyerek (unit 13) oyun kapanıyor. Ne yapmam gerekiyor. Güncellemeyi indiriyor, kurma aşamasında hata veriyor. Teşekkürler.

Son düzenleme: