iPhone 5S Hakkında Her Şey!

MCPSP REKLAM ALANI
Wordpress Danışmanlık Hizmeti

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde iPhone Genel kategorisinde hazretidentist tarafından oluşturulan iPhone 5S Hakkında Her Şey! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,315 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı iPhone Genel
Konu Başlığı iPhone 5S Hakkında Her Şey!
Konbuyu başlatan hazretidentist
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Burki_can

hazretidentist

Est Sularus Oth Mithas
Super Moderatör
Ocak 6, 2012
1,455
5,099
113
MotherBoard
Teknoloji dünyasının merakla beklediği iPhone 5S nihayet tanıtıldı. Bu zamana kadar sızdırılan kasa görselleri ve donanımsal özellikleri ile neredeyse birebir aynı olan iPhone 5S, diğer iPhone'lara göre çok farklı yenilikler sunuyor.

Dünyada ilk kez 64 bit mimarisi üzerine inşa edilen A7 işlemci!
Tüm "S" serilerinde olduğu gibi iPhone 5S'te de işlemci ve kamera özellikleri üzerinde geliştirmeler yapıldı.
iPhone 5S, ilk iPhone'un işlemcisine göre 40 kat daha hızlı olan ve dünyada ilk kez 64 Bit çipe sahip olan A7 işlemci ile donatıldı. M7 kod adlı hareket işlemcisi ile gücüne güç katan iPhone 5S'in, sağlık uygulamalarını bir adım öne taşıyacağının sinyalleri verildi.
M7 işlemcisi ile kullanıcıların hareket bilgileri sürekli izlenecek ve bu hareketler sağlık uygulamalarına aktarılacak. Bu uygulamaların ilk meyvesi ise Nike+ Move adlı uygulama olacak.



iPhone 5S'in OpenGL ES 3.0 desteği ile oyunlarda daha yüksek bir performans sergileyeceğini ve benchmark oyunu olarak nitelendirilen Infinity Blade'in 3.oyununu çok rahat oynatabileceğini de belirtelim.
İki led flaş ve yeni iSight kamera
Kameradaki diyafram açıklığını iPhone 5S'te f2.4'ten f2.2'ye düşüren Apple, 8 Megapiksel çözünürlükteki yeni iSight kamerası ile muhteşem bir fotoğraf deneyimi sunuyor.



İki adet led flaşın bulunduğu iPhone 5S'in, fotoğraf konusunda dikkat çeken bir diğer özelliği ise flaşın ortamdaki renklere ve ışığa göre otomatik olarak algılaması ve daha kaliteli fotoğraflar çekebilmesi olarak göze çarpıyor.

120 FPS hızında Video Çekimi!
iPhone 5S'in Slo-Mo özelliği ile artık 720p çözünürlüğünde 120 FPS hızında videolar çekebilirsiniz. Yeni seri çekim özelliği ile ayrıca saniyede 10 kare fotoğraf da çekebilirsiniz.



iPhone 5S parmak izi okuyucusu ile daha güvenli!
Birçok sızıntı haberlerinden hatırlayacağınız gibi iPhone 5S'te parmak izi sensörünün kullanılması konuşuluyordu. Apple etkinliğinde bu özellik sonunda resmiyet kazandı.

Mobil güvenliği iPhone 5S ile bir adım daha ileriye taşıyan Apple, ana ekran tuşuna yerleştirdiği bu sensör ile kullanıcıların telefonlarına şifre koymasına, App Store ve iTunes Store'a şifre girmek yerine parmak izleri ile giriş yapabilmelerine ve uygulamalara yine parmak izleri ile şifre koyabilmelerine imkan tanıyor.

iPhone 5S'e yeni renk geldi

Bu zamana kadar iPhone'larda klasikleşmiş siyah ve beyaz rengini kullanan Apple, iPhone 5S'te tercihini gümüş, uzay grisi ve altın renk seçeneklerinde kullandı. Gayet şık duran bu renkler ile tasarımında değişiklik olmayan iPhone 5S'i iPhone 5'ten kolayca ayırt edebilirsiniz.
Apple Store'da 39 dolara satışına sunulan renkli kapaklar ile ayrıca iPhone 5S'lerinizi daha da renklendirebilirsiniz. iPhone 5S, aynı iPhone 5'te olduğu gibi 123.8 x 58.6 x 7.6 mm boyutlarına ve 112gr ağrılığa sahip.


Daha uzun batarya ömrü!

iPhone 5S'in bataryası güçlendirilerek kullanıcılara daha fazla kullanım süresi sağlandı. iPhone 5S 1440 mAh bataryası ile; 3G görüşmede 10, 3G tarayıcıda 8, LTE tarayıcıda 10, Wi-Fi tarayıcıda 10, video izlemede 10 ve müzik dinlemede ise 40 saat kullanım süresi sunuyor.


Gelelim diğer teknik özelliklere

iPhone 5S, 802.11a/b/g/n Wi-Fi bağlantısını destekliyor. 5.nesil Wi-Fi olarak adlandırılan ve çok hızlı olan 802.11 ac ve NFC desteği maalesef ki iPhone 5S'te bulunmuyor. Bunun yanında iPhone 5'te de olduğu gibi Bluetooth 4.0 ve LTE bağlantıları iPhone 5S'te de bulunuyor.
iPhone 5S'te kullanılan Ram ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmadığını belirtelim.


Peki, iPhone 5S'in fiyatı ne kadar olacak?
20 Eylül tarihinde Amerika'da kontratsız olarak satışa sunulacak iPhone 5S'in; 16 GB'lık modeli 649 dolar, 32 GB'lık modeli 749 dolar ve 64 GB'lık modeli 849 dolar olacak. iPhone 5S'in ülkemizdeki satış fiyatının ise 2.000 - 2.500 TL arasında olacağını düşünüyoruz.

Apple, iPhone 5S ile tüm iPhone'lardan daha güçlü bir cihazla karşımıza çıktı. Parmak izi sensörü ve Slo-Mo özelliği ile dikkat çeken iPhone 5S'in, ülkemizde ne zaman satışa sunulacağına dair maalesef ki henüz bir bilgi bulunmuyor.
 

byercanx

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Kas 28, 2011
2,889
249
83
38
ben 4s ile devam edeceğim halen çok memnunum
 

Burki_can

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Haz 22, 2012
187
11
18
Ben iPhone 5'i satar alırım


Sent from my iPhone 5 from Tapatalk 2
 

Benzer konular

Üst