Kırık Jailbreak Ps5 Hakkında Önemli Bilgiler

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS5 Havadan Sohbet Geçici Bölümdür kategorisinde dantegodof tarafından oluşturulan Kırık Jailbreak Ps5 Hakkında Önemli Bilgiler başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 319 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 4 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS5 Havadan Sohbet Geçici Bölümdür
Konu Başlığı Kırık Jailbreak Ps5 Hakkında Önemli Bilgiler
Konbuyu başlatan dantegodof
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan dantegodof

dantegodof

Kayıtlı Üye
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Eyl 3, 2013
453
215
43
34
Merhaba arkadaşlar 9.20 y2jb kullanıyordum kötü bir durum yaşadim jailbreak yaparken ps5 kernel panic oldu sonrasında ps5 kendini güvenli modda açtı CE-100016-8 hata kodu buydu cok araştırdim ama ps5 sıfırlamadan açmama izin vermedi mecburen sıfırlamak zorunda kaldım 700 e yakın oyunlarım gitti kırik ps5 kullanan arkadaşlar için bir kaç bilgi paylaşmak istedim.

Ps5 klasörlu oyunları ps5 in dahilisine kopyalamak sağlıkli değil hatalı kopyalayabilir dosya fazla olduğu için tavsiyem exfat ya da ffpfsc formatlı oyunları data etaHEN games klasörüne kopyalayalim.

Fpkg oyunlar pkg olarak kurulduğu için olurda ps5 depolama hatası olursa yaşadığım durum meydana gelirse kurtarma sansiniz olmaz hepsi silinir.

Ben exfat ve ffpfsc formatı kullanıyorum en azından ps5 oyunlarımı kurtarabildim harici de oldukları için.

Itemzflow programi kullanmaya gerek yok veri tabanı bozuk hatası yapar hiç kurmasanizda olur.

Shadowmounterplus elf dosyası ni çalıştırmani, yeterli kendisi oyunları tarayıp ana menüye yükleyecektir exfat ya da ffpfsc formatlı oyunlar için.

Ps4 oyunları pkg olarak kuruluyor ayarlar debug settings den once ana oyun sonra update sonra dlc kurmak gerekir.

Ps5 oyunların dlc dosyaları da aynı şekilde pkg olarak kurulur.

Ps5 güncelleme yapmaması için oto güncelleme her zaman kapalı tutmayı unutmayalım ayarlardan.

YouTube güncelleme olmaması için wifi adı sifre manuel yazıp dns adresini 127.0.0.2 kaydedildiginde güncelleme yapmaz.

Ps5 kirma işlemi yaparken acele etmeyin hızlı yaptığınizda kernel panic yapıp kendini kapatabilir.

Harici harddisk kullanırsanız ps4 oyunları kopyalamak için ps5 de sürekli takili olarak bırakmayın kırma yaparken ps5 kapanirsa harddisk zarar görebilir sorun yaşanabilir ps5 kırılsın en son bağlayıp oyunları açalım çok oyun yüklu olursa harddisk tarandigina dair yukarıda simge gelir kaybolduğunda tarama bitmiş olur.

Ps5 explorer 1.5 sürümü hızlı dosya kopyalar exfat ve ffpfsc formatı oyunları dahili ya da m2ssd kolayca kopyalayabilirsiniz klasörlu oyunları kopyalamanizi önermem haric ssd de oynanabilir klasörlu oyunlar.

Ps5 büyük oyunlar icin lag olmamasi için ssd gerekli bazı oyunlar sata harddisk de de açılabilir mk1 ssd de oynamak şart örnek.

Ps4 ve ps5 oyunlarda kasma azaltmak için ya da lag yaparsa oyun acildiginda kstuff kapatalim kasma azalacaktir oyundan çıkmadan önce kstuff açıp sonra kapatalım kstuff açık olmadan oyundan cikarsaniz ps5 kapanir etahen menude oyundan çıkarken ac ayarı var onu açabilirsiniz.

Ps4 oyunları 60 fps oynamak için 60 fps update olan sürümünu bulup kurmak gerekir bazilari orjinal uptadesi vardır bazı oyunlarında 60 fps patch update vardır rdr 2 60 fps update gibi.

Herkese iyi oyunlar

Son düzenleme:

mansurr

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Eki 6, 2026
11
0
1
kral bu ps5 i crackliyenler varya enson cikan ip degistiriyosun felan' onu yaptiktan sonra oyunlari nasil yukluyorlar orbit store felanmi kuruyorlar extra yoksa 100gb yeri olan usbye belli bir pc linkinden cekip usb yi ps5 e takip debug menuden install mi atiyorlar nasil oluyor

dantegodof

Kayıtlı Üye
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Eyl 3, 2013
453
215
43
34
kral bu ps5 i crackliyenler varya enson cikan ip degistiriyosun felan' onu yaptiktan sonra oyunlari nasil yukluyorlar orbit store felanmi kuruyorlar extra yoksa 100gb yeri olan usbye belli bir pc linkinden cekip usb yi ps5 e takip debug menuden install mi atiyorlar nasil oluyor
Fpkg formatlı oyunlar ayarlar debug settings den pkg olarak kuruluyor oyunu pc den indirip harici harddisk ya da ssd ye kopyalaniyor.

Exfat ve ffpfsc formatlı oyunlarda harici harddisk e oyunları kopyaladıktan sonra ister ps5 in dahili hafızasına ya da harici de oynamak istersen oyunu kopyalayıp Shadowmounterplus elf dosyasını çalıştırdığında oyunu kendisi tarayıp ana menüye kendisi direk kurmuş oluyor.

Ben exfat ve ffpfsc format kullanıyorum daha pratik olduğu için.

Fpkg setup gibi ps5 in dahilisine kurulduğu için biraz zahmetli.

mansurr

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Eki 6, 2026
11
0
1
Fpkg formatlı oyunlar ayarlar debug settings den pkg olarak kuruluyor oyunu pc den indirip harici harddisk ya da ssd ye kopyalaniyor.

Exfat ve ffpfsc formatlı oyunlarda harici harddisk e oyunları kopyaladıktan sonra ister ps5 in dahili hafızasına ya da harici de oynamak istersen oyunu kopyalayıp Shadowmounterplus elf dosyasını çalıştırdığında oyunu kendisi tarayıp ana menüye kendisi direk kurmuş oluyor.

Ben exfat ve ffpfsc format kullanıyorum daha pratik olduğu için.

Fpkg setup gibi ps5 in dahilisine kurulduğu için biraz zahmetli.
abi oncelikle tesekkurler deger verip cevap yazdigin ve yardimci olmak icin cabaladigin icin. harddisk veya ssd mi almaliyim harici yani ps5 e takacagim eger oyleyse oneri yaparmisin fazla pahali olmasin ben enson kirilan bu ip ile guide den giris yapilan relapse yazan setup u kurdum ama dedigim gibi oyun yukleme hakkinda hic bilgim yok. mesela oyunu bilgisayarda hangi siteden alip harici hard disk veya ssd ye atacagim yada oyunu diyelim sen bana site verdin ordan dedigin formatta indirdim. ondan sonra o hard disk veya ssd yi ps5 e direk taktigimda ne yapacagim debug setting mi acacagim yada hic bilmiyorum abi anlatirmisin cok yeniyim tesekkur ederim.

dantegodof

Kayıtlı Üye
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Eyl 3, 2013
453
215
43
34
Harddisk ya da ssd durumunu kendin secmen lazım ben hep dahiliye kopyalar ps5 oyunları oynarım dersen harddisk yeterli ama ben harici de de lag donma olmadan harici ssd üzerinden oyun oynayayım dersen ssd almak lazım.

Ps4 oyunları harddisk yetiyor ama ps5 oyunları güçlü olduğu için harddisk hizi yetmiyor lag donma yapar oynanmaz ps5 in dahilisine kopyalarım sil yukler yaparım dersen harddisk yeterli.

Ps5 in harddisk ya da ssd görmesi için exfat dosya formatında olması lazım pc den exfat olarak formatlarsin.

Oyunları da forumlarda araştırıp bulup indirirsin.

4 format oyun durumu var klasör formatına oyun exfat formatlı oyun ffpfsc formatlı oyun ve fpkg formatı oyun.

Exfat ya da ffpfsc formatlı oyunları daha pratik hariciye oyunu kopyalayıp shadowmounterplus elf dosyasını payload ps5 gönderdiğinde oyunu tarayıp kendisi yukler.

Fpkg formatlı oyunlar da setup gibi oyunu hariciye kopyaladın ayarlar debug settings den setup gibi kurulmasını bekliyorsun ps5 in dahilisine oyunu kuruyor direk açıp oynuyorsun.

Harici den oynamak istersen exfat ya da ffpfsc formatlı indirmek lazım.

mansurr

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Eki 6, 2026
11
0
1
12.60 surumu kullaniyorum abi ps5de firmware. simdi ben harici ssd yada harici harddisk alip onu pcye takicam sonra bu forumdan oyunu exfat yada ffpfsc olarak indirip harici ssd yada harddiske aticam. ondan sonra bu ssd veya harddisk oyunu indirdikten sonra nasil indiricem hala bilmiyorum ama torrent felan kurmam gerekirmi hic bilgim yok\ neyse varsaydim onu hallettim bu ssd veya harddiski ps5 e takicam sonra ne yapicam abi tesekkurler valla cok yardimci oluyosun

Mpy12

Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Mar 17, 2025
78
13
8
Ben hdd ile ps5 hafızasına oyun kopyalama yaparken elektrikler gitti ve hdd çalışmıyor şuan.

eeerrrriiik

Foruma Destek Olan Üyemiz
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Şub 3, 2020
477
738
93
Merhaba Başkan çok oyun varmış naptın böyle :D ben öyle yapmıyorum mantıklı hareket etmek lazım ps5 dahilide şuan benim 3 4 tane oyunum var çok fazla yüklemem oynucağım oyun kadar yüklerim diğerleri 4 tb ssd de saklarım bir oyun yüklemeside 3 dk mı almaz onun için 10 tane 20 tane 30 tane oyun yükleyip dahili ssd zorlamanın anlamı yok bütün oyunları aynı anda oynayamayız bir oyun yüklersin oyunu bitirirsin sonra bir başka oyuna geçersin flim izler gibi en mantıklı bu dahili ssd en fazla yarıya kadar doldurun daha fazlası zarar olduğunu düşünüyorum kırma işlemi içinde ps5 cihazı açıp kullanıcıya girdikten sonra yaklaşık 40 50 saniye bekleyim o arada ayarlara girelim cihazı kurcalayalım sonra kırma işlemi yaparsak çok sağlıklı kırar

polexch

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 3, 2020
197
69
28
Ben 13.60 versiyon da kırdım ps5 i. Yarin bi gun orijinal versiyona donmek istesem konsol bani yer miyim bilginiz var mi arkadaslar youtuber batuhan bozkan sony fark eder konsol bani yersiniz cihaziniz cop olur demiş

dantegodof

Kayıtlı Üye
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Eyl 3, 2013
453
215
43
34
Ben 13.60 versiyon da kırdım ps5 i. Yarin bi gun orijinal versiyona donmek istesem konsol bani yer miyim bilginiz var mi arkadaslar youtuber batuhan bozkan sony fark eder konsol bani yersiniz cihaziniz cop olur demiş
Bu duruma kesin bir sey diyemeyiz ama ps5 i güvenli moddan fabrika olarak sıfırlayıp herseyi silip sonra ps5 i güncelleme yapıp psn giriş yapılabilir ama banlanma konusunda net bilgi yok yinede güncelleme yapamaya karar verirsen bu şekilde yapalım.