PS5 Klasör Oyun MCPSP PS5 Dahili Hafızadan Çalışan Oyunların Listesi

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS5 Klasör Formatlı Oyunlar kategorisinde mctuna tarafından oluşturulan MCPSP PS5 Dahili Hafızadan Çalışan Oyunların Listesi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 23,045 kez görüntülenmiş, 248 yorum ve 31 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS5 Klasör Formatlı Oyunlar
Konu Başlığı MCPSP PS5 Dahili Hafızadan Çalışan Oyunların Listesi
Konbuyu başlatan mctuna
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan aksu01

DarkRanger3535

Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Ağu 26, 2026
30
1
8
Merhaba değerli dostlar forum üyelerimiz

Bu listede kırık PS5 konsolunda dahili hafızadan çalışan oyunları bulabilirsiniz, benim denediğim oyunlar hemen aşağıdadır sizler de denediğiniz oyunları bu başlık altına yazabilirseniz herkes faydalanabilir.

NOT
Her oyunu sorunsuz bir şekilde HARİCİ SDD üzerinden oynayabilirsiniz. HARİCİ HARDDİSK üzerinden de oynayabilirsiniz ama bazı oyunlarda takılmalar olabilir veya oyunlar çok geç açılabilir.

A
Astro Bot
Ad Infinitum
Alan Wake
Atomic Heart

B
Back4Blood
Baldur's Gate
Banishers: Ghosts of New Eden
Black Myth Wukong
Biomutant

C
Cronos The New Dawn
Clair Obscur
Cocoon
Crime Boss: Rockay City
Crash Bandicoot 4: It's About Time
Crimson Desert

D
Days Gone Remastered
Dead Space Remake
Devil May Cry 5

E
Enotria: The Last Song

F
FC25

G
God Of War Ragnarök
Ghost of Tsusima
Greyhill Incident
Ghost of Yotei
Ghostrunner 2
Goat Simulator 3
GTA Vice City
GTA 3
GTA San Andreas

I
Immortals of Aveum
Indıana Jones
Indika

J
Jumanji

K
Kena Bridge of Spirits

L
Lies of P
Lords of the Fallen
Lord of the Rings: Return to Morina

M
Madison
Mafia The Old Country
Metal Gear Solid Delta: Snake Eater
MindsEye
Minecraft
Mortal Kombat 1
Mortal Kombat Legacy Collection
Motogp 24

N
Need for speed Unbound

P
Pacific Drive
Pragmata

R
Red Dead Redemption 1 Remake
Resident Evil Requiem
Resident Evil Village
Ride
Robocop Rogue City
Resident Evil 2 Remake
Resident Evil 3 Remake
Resident Evil 4 Remake
Resident Evil 7 Gold Edition

Returnal

S
Scorn
Silent Hill f
Silent Hill 2
Sniper Ghost Warrior Contracts 2
Squrriel With a Gun
Stray

T
Tails of Iron
Takes of Arise
The Matrix
Taxi Life
Tekken 8
The Chant
The Callisto Protocol
The First Berserker: Khazan
The Last Stand Aftermath
Thymesia
Trepang2
The Last Of Us 1
The Last Of Us 2
The Bridge Curse 2
The Smurfs: Mission Vileaf

U
Until Dawn

W
Way of The Hunter
Werewolf
Withering Rooms

like

Gluban

Foruma Destek Olan Üyemiz
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Ağu 28, 2026
226
64
28
Merhabalar. Harici SSD derken acaba usb ile bağladığımız ssd ler mi kast ediliyor yoksa cihazın içine sonradan taktığımız m2 ssd'ler de her oyunu açıyor mu?

Jstar

Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
May 14, 2026
34
15
8
Merhabalar. Harici SSD derken acaba usb ile bağladığımız ssd ler mi kast ediliyor yoksa cihazın içine sonradan taktığımız m2 ssd'ler de her oyunu açıyor mu?
Bu konuda PS5 sisteminin kendi depolaması bahsediliyor. İçine takılan M.2 SSD her oyunu açmayabiliyor ama USB yada External HDD ve SSD bazen donma yapsa da çoğunu rahat açıyor.

Bu arada Alan Wake 2 ile Ac Shadows deneyen oldumu PS5 sisteminin kendi hafızasında?

Gluban

DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Ağu 28, 2026
226
64
28
Merhaba. Elimdeki m2 ssd'yi PS5 taktığım zaman her oyunu oynayamıyorum yani. Peki bir m2 ssd kutusu alsam, m2'yi onun içine koyup usb ile bağlasam oyunlar (spiderman 2 gibi) açılır değil mi? yoksa m2 olmayan harici bir ssd mi almam lazım?
Mesajınız otomatik olarak birleştirildi:

Bu konuda PS5 sisteminin kendi depolaması bahsediliyor. İçine takılan M.2 SSD her oyunu açmayabiliyor ama USB yada External HDD ve SSD bazen donma yapsa da çoğunu rahat açıyor.

Bu arada Alan Wake 2 ile Ac Shadows deneyen oldumu PS5 sisteminin kendi hafızasında?
Merhaba. Elimdeki m2 ssd'yi PS5 taktığım zaman her oyunu oynayamıyorum yani. Peki bir m2 ssd kutusu alsam, m2'yi onun içine koyup usb ile bağlasam oyunlar (spiderman 2 gibi) açılır değil mi? yoksa m2 olmayan harici bir ssd mi almam lazım?

aksu01

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 15, 2011
421
98
28
sadece harici ssd de çalışan oyun listesi de yapsaydınız.

Son düzenleme:

fatomxx

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Eki 1, 2019
264
61
28
liste çok kıymetli, elinize sağlık. umarım bu problemi yakın zamanda çözerler de her diskte oynarız.

aksu01

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 15, 2011
421
98
28
avatar oyunu yazıyor dahilide çalışan ...
avatar oyunu 2 tane. dahilide çalışan hangisi.

Avatar Frontiers of Pandora mı, yoksa Avatar The Last Airbender mi?
büyük ihtimal Avatar Frontiers of Pandora dır ama emin olmak istedim

ahmethan

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 2, 2010
346
1,507
93
45

Alan Wake 2 yi dosya halinde dahiliye attım ilk başta iyi gibiydi ama sonradan animasyonlarda donma olunca FFPFSC formatına çevirip öyle deneyeyim dedim. Dahilide bu seferde WEBKIT ile kırmada saçmalamaya başladı ve açılma hızı vs harici SSD‘den de bir farkı olmayınca oyunu FFPFSC olarak haricide oynamaya devam ediyorum. WebKit ile kırma sorunuda normale döndü. Ben dahilide tavsiye etmiyorum.

Gluban

DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Ağu 28, 2026
226
64
28
Alan Wake 2 yi dosya halinde dahiliye attım ilk başta iyi gibiydi ama sonradan animasyonlarda donma olunca FFPFSC formatına çevirip öyle deneyeyim dedim. Dahilide bu seferde WEBKIT ile kırmada saçmalamaya başladı ve açılma hızı vs harici SSD‘den de bir farkı olmayınca oyunu FFPFSC olarak haricide oynamaya devam ediyorum. WebKit ile kırma sorunuda normale döndü. Ben dahilide tavsiye etmiyorum.
Merhaba oyunları FFPFSC formatına kendiniz mi çeviriyorsunuz? Yoksa direk o şekilde mi indiriliyor?

ahmethan

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 2, 2010
346
1,507
93
45
Merhaba oyunları FFPFSC formatına kendiniz mi çeviriyorsunuz? Yoksa direk o şekilde mi indiriliyor?
FFPFSC çıkmadan evvel oyunları önceden indirmiştim o nedenle FFPFSC’ye kendim çeviriyorum. Ama yeni indireceğim oyun eğer FFPFSC ise bu formatı indirmek önceliğim olur.

Bu arada sorunuza cevap verilmemiş. Yine konu FFPFSC ye geliyor. Bu formatı deneyin. Şöyle de birşey var PS5 i satarken muhtemelen M2 yi vermezsiniz ve bunu kutu alıp harici olarak kullanırsınız. Her halükarda bir kutu almanız gerekir. Eğer oynayacağınız oyun dahili&m2 SSD de çalışmazsa harici olarak kullanırsınız sorununuzda çözülmüş olur.

Son düzenleme: