Ps3 Ve Z5500 Bağlantısı

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Play Station 3 Donanım Teknik Servis kategorisinde meydey_d2 tarafından oluşturulan Ps3 Ve Z5500 Bağlantısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,788 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Play Station 3 Donanım Teknik Servis
Konu Başlığı Ps3 Ve Z5500 Bağlantısı
Konbuyu başlatan meydey_d2
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan serdardd

meydey_d2

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ara 4, 2010
7
0
1
45
sonunda aradıgımı buldum ve satın aldım
ilk işim eve getirip ps3 e optik çıkıştan baglayıp dts müzik dinlemek oldu
ses gayet güzel..
dvd filmlerde de 5.1 surround ve baslar başarılı
internetten indirdigim mkv filmlerde 5.1 sesler başarısız
arka hoparlorlerden çok kısık ve boguk ses geliyoru
bununda nedeni araştırdıgıma göre z5500 lerdeki tiz eksikliğiymiş
god of war oyununda dts sesler güzel ama konuşmalar kısık çıkıyor ve müzik ön plana çıkıyor
oyun ayarlarından birkaç ayarla idare eder düzeye geldi ses
bu ses sistemini ps3 te kullanan arkadaşlar bana ayarları nasıl yaptıgınızı soylermisiniz
ps3 teki ses ayarlarını 5.1 dts seçtim ve optikten bagladım
başka yapmam gereken ayar varmı
şimdiden teşekkürler

Bump: yardım edebilecek kimse yokmu arkadaşlar?

burak780

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Eki 1, 2008
137
24
18
40
Selamlar..

Evet bende bu cihazın ayarlarını dogru yapıp yapmadığım konusunda şüphedeyim. Geçenlerde aldım z5500 ü samsung 8 serisi tv ye optik ten bagladım ps3 üde hdmi den tv ye bagladim. normalde tv nin kendi media playerindan , usb den Mkv film calistirip ses tipini dts e cevirince z5500 ün panelinde direk ''dts'' yazisi gorunmekte. ama ps3 oyunlarinda ister dts olsun ister dolby digital hicbir sekilde panelde bu ibareleri gorememekteyim sadece Movie moduna getiriyorum z5000 ü oyunları öyle oynuyorum tüm kolonlardan ses alabilmek icin ama ne derece dts yada dolby digital ses alabiliyorum ondan emin degilim.Ps3 ten görüntü ayarını Hdmı olarak secip Audio ayarınıda Hdmı otomatik olarak seciyorum.yani tek tek 5.1 dts yada 5.1 dolby digital isaretlemesini yapmıyorum cunku bir fark göremedim.Bu konuda yardımcı olursanız arkadaşlar çok duacınız olurum. sorunum tam olarak şu ; Samsung 8 serisi TV+ ps3 + z5500 hem oyunlarda hemde tv nin usb sine baglayarak izledigim filmlerden DTS 5.1 veya Dolby digital 5.1 sesi nasıl alırım. Ve bu sesin alındıgından net olarak nasıl emin olabilirim. Bu konuda acemiyim arkadaslar herkese saygılar.

iphone4

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Haz 16, 2011
34
0
6
43
Hiç bu şekilde uraşmayın sevgili 2 arkadaşımıda şöle söleyebilirm z5500"ü direk ps3 bağlayı sound settigse gelip üsten 3 ayar var sırası ile ac filan yazıyor oradan üste 3 tane tıkı aktif edein ve bomba seslere hazır olun ps3"te z5500"le tam kaos yaşarsınız sesi 10 alsanız bile:) ki ben bu şekidle çok memnunum samsung c40756 kullanıyorum optikten tv girişine bağlamanıza hiç gerek yoktur bu şekilde dediklerimi yapın hak vericeksiniz dts olayınıa gelince mesela god of war 3 oyununda açtığınız ve dediğim ayarları yaptıktan sonra dts yazızısını görüceksiniz görmesseniz bile kafanıza takmayın normal şekildede zaten z5500 mükemmel ses harmanlıyor hadi kolay gele..

burak780

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Eki 1, 2008
137
24
18
40
ilgilendigin için çok teşekkür ederim kardeş. Fakat şöyle bir sorun var z5500 Ü PS3 e baglarsam optikten yanlızca ps3 için kullanabileceğim z5500 ü ama ben aynı zamanda tv ye baglayarak izledigim filmlerdede kullanmak istiyorum bu ses sistemini.ve deneyen varmı bilmiyorum Gran turismo 5 oyunundan ses alamıyorum z5500 ü ps3 e baglayınca ama tv ye baglayınca ses geliyor anlamadım gitti :)

Faradrim

Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Tem 11, 2008
513
21
18
38
ilgilendigin için çok teşekkür ederim kardeş. Fakat şöyle bir sorun var z5500 Ü PS3 e baglarsam optikten yanlızca ps3 için kullanabileceğim z5500 ü ama ben aynı zamanda tv ye baglayarak izledigim filmlerdede kullanmak istiyorum bu ses sistemini.ve deneyen varmı bilmiyorum Gran turismo 5 oyunundan ses alamıyorum z5500 ü ps3 e baglayınca ama tv ye baglayınca ses geliyor anlamadım gitti :)
Nedeni ses çıkışını ps3 ayarlarından HDMI olarak verdiğin için. Direk bağladığında ps3 ses ayarlarından sesi digital verirsen ses gelir.

burak780

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Eki 1, 2008
137
24
18
40
Nedeni ses çıkışını ps3 ayarlarından HDMI olarak verdiğin için. Direk bağladığında ps3 ses ayarlarından sesi digital verirsen ses gelir.
Kardeş öncelikle konuyla ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Şunu belirtiyim; zaten Z5500 ü optikten ps3 e baglayınca Ses çıkışını HDMI değil Optical olarak düzeltiyorum yoksa hiç ses alamam. Ama dedigim gibi o vaziyettede sadece GT5 oyununda yine ses alamıyorum. Netice itibariyle Z5500 ü sadece ps3 için değil Aynı zamanda Tv den izledigim Mkv filmler içinde kullanmak istiyorum ama Hem oyunlardan Hemde filmlerden 5.1 DTS ve 5.1 dolby digital ses alıp alamadıgım konusunda kaygılarım var. Çünkü Panelde bunu belirten birşey görünmüyor. Ben izlemis oldugum DTS destekli filmlerde tv kumandası ile ses ayarlarından dts i sectigimde panelde DTS yazısını görebilmekteyim ama oyunlarda malesef :(

meydey_d2

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ara 4, 2010
7
0
1
45
Kardeş öncelikle konuyla ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Şunu belirtiyim; zaten Z5500 ü optikten ps3 e baglayınca Ses çıkışını HDMI değil Optical olarak düzeltiyorum yoksa hiç ses alamam. Ama dedigim gibi o vaziyettede sadece GT5 oyununda yine ses alamıyorum. Netice itibariyle Z5500 ü sadece ps3 için değil Aynı zamanda Tv den izledigim Mkv filmler içinde kullanmak istiyorum ama Hem oyunlardan Hemde filmlerden 5.1 DTS ve 5.1 dolby digital ses alıp alamadıgım konusunda kaygılarım var. Çünkü Panelde bunu belirten birşey görünmüyor. Ben izlemis oldugum DTS destekli filmlerde tv kumandası ile ses ayarlarından dts i sectigimde panelde DTS yazısını görebilmekteyim ama oyunlarda malesef :(
ben ps3 ile optikten z5500e baglantı yaptıgımda gow da dts yazısını goruyorum
şoyle yapman gerekiyor
ps3 ses ayarlarından yalnızca ds yi seçiyorsun
oyunu açıp oyun ses ayarınıda dts seçiyorsun
ve z5500 de dts yazısı çıkıyor.
ama konuşmalar çok kısık geliyor onuda oyunun kendi ses ayarlarından birkaç degişiiklikle idare eder düzeye getirebilirsin

Bump:
Hiç bu şekilde uraşmayın sevgili 2 arkadaşımıda şöle söleyebilirm z5500"ü direk ps3 bağlayı sound settigse gelip üsten 3 ayar var sırası ile ac filan yazıyor oradan üste 3 tane tıkı aktif edein ve bomba seslere hazır olun ps3"te z5500"le tam kaos yaşarsınız sesi 10 alsanız bile:) ki ben bu şekidle çok memnunum samsung c40756 kullanıyorum optikten tv girişine bağlamanıza hiç gerek yoktur bu şekilde dediklerimi yapın hak vericeksiniz dts olayınıa gelince mesela god of war 3 oyununda açtığınız ve dediğim ayarları yaptıktan sonra dts yazızısını görüceksiniz görmesseniz bile kafanıza takmayın normal şekildede zaten z5500 mükemmel ses harmanlıyor hadi kolay gele..
dostum zaten baglantım baştan beri öyle..
nedense ben dts sesli müzikler hariç, o mükemmel sesi bir türlü alamadım:)
ps3 ten showtime programıyla film izlemeye çalıştıgımda 5.1 sesli filmlerin hiçbirinden 5.1 ses alamıyorum
dts sesli filmlerdende dts ses alamıyorum
bununla ilgili bir ayar varmı yoksa showtime programındanmı kaynaklanıyor bilmem denedinizmi?

kaan86

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Mar 2, 2009
18
3
3
slm burak780 benim z 5500 tv ye bağlı ve senin istediğin şekilde sorun suz kullanıyom hdmı dan ses çıkşını verdim ve ses ayarlarından dolby digital, dts digital,dolby 5.1 leri işaretledim multı out connetors ü de açman gerkiyo ses ayarlarında girişte göreceksin yoksa aynı sıkıntı devam eder

serdardd

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Mar 11, 2015
1
0
1
merhabalar bende Z5500 kullanıyorum optik kabloyla direk tv ye bağladım
ps3- dsmart direk z5500 den ses alıyorum tizler biraz zayıf bunuda centera 2 adet ucuz tiz bağladım gayet başarılı