- Nis 18, 2015
- 111
- 41
- 28
Merhaba arkadaşlar,
Birçok kişi PS4 dönemindeki gibi PKG dosyalarıyla tek tıkla oyun yükleyebileceğini düşünüyor; ancak PS5 tarafında (özellikle şu anki 13.60 JB sürecinde) durum biraz farklı.
Bir arkadaşımızın detaylı yardıma ihtiyacı vardı, ona verdiğim yanıtların herkes tarafından görülmesini ve soru-cevap yapabileceğimiz ortak bir alan oluşmasını istediğim için bu konuyu açıyorum. Takıldığınız bir nokta olursa konu altından sorabilirsiniz; yöntemi geliştirdikçe veya yenilikler geldikçe konuyu güncelleyeceğim.
PS5 Kırma (Jailbreak) ve Hazırlık Aşaması
Oyun Yükleme ve Yönetimi
Her şey hazır olduğuna göre oyun yükleme adımına geçebiliriz.
USB / Harici Disk Yöntemi (Sadece PS4 PKG'leri)
Klasörlü, .exfat veya .ffpfsc formatlı oyunlar FTP vasıtasıyla cihaza yüklenmektedir:
Güncel Oyunlar ve Backport Deneyimleri
Piyasada paylaşılan Wolverine, EA Sports FC 27 gibi güncel oyunlar doğrudan yüklenmeyebilir.
Kullanılan Temel Bileşenlerin Özeti
Eğer topluluktan talep gelirse, tüm bu süreçleri tek bir yerden yönetebilecek çok daha pratik ve yerli bir uygulama geliştirmeyi de planlıyorum.
Değerli yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyorum!
Birçok kişi PS4 dönemindeki gibi PKG dosyalarıyla tek tıkla oyun yükleyebileceğini düşünüyor; ancak PS5 tarafında (özellikle şu anki 13.60 JB sürecinde) durum biraz farklı.
Bir arkadaşımızın detaylı yardıma ihtiyacı vardı, ona verdiğim yanıtların herkes tarafından görülmesini ve soru-cevap yapabileceğimiz ortak bir alan oluşmasını istediğim için bu konuyu açıyorum. Takıldığınız bir nokta olursa konu altından sorabilirsiniz; yöntemi geliştirdikçe veya yenilikler geldikçe konuyu güncelleyeceğim.
PS5 Kırma (Jailbreak) ve Hazırlık Aşaması1. Konsol Üzerinden Kırma (Jailbreak)Not: Bu rehber 29.09.2026 tarihinde çıkan ve PS5 13.60 sürümüne kadar olan Jailbreak için geçerlidir.
- DNS Ayarı: Konsol ağ ayarlarından DNS adresini 45.56.67.85 olarak ayarlayın.
- Kılavuz: Kullanım Kılavuzu ve İpuçları sayfasından Kullanım Kılavuzu sayfasına geçin.
- Gelen uyarı penceresine EVET deyip bekleyin.
- Karşınıza yeşil Matrix temalı bir ekran gelecek. Buradaki 2 seçenekten üsttekini seçip bekleyin.
- Başarılı olursa: Konsolun sol üst köşesinde debug bildirimi görünür.
- Başarısız olursa (Donma/Hata): Cihazı YENİDEN BAŞLATIN ve tekrar deneyin. Yine olmazsa yeni bir Misafir (Guest) oturumu açıp oradan deneyin. (Kendi cihazım olan 13.40 sürümünde ilk günlere kıyasla artık tek hamlede kırma işlemini yapabiliyorum.)
- Bilgisayarınıza uygulamasını indirin.
- Uygulama içine PS5’inizin IP adresini yazıp Kontrol Et butonuna basın. Işık yeşile döndüğünde bağlantı sağlanmış demektir.
- Alt kısımdaki 2. Aşama (Payload Gönder) bölümünden ps5upload.elf dosyasını PS5'e gönderin. Konsol ekranında bildirim belirecektir.
- Uygulamanın sol menüsünden Payload Araçları > YÜKLER sekmesine gelin:
- Üstten: Dosya Gönder > Payload Dosyası > Seç adımlarını takip edin.
- Sırasıyla şu dosyaları indirip cihaza gönderin:
Neden Manuel Yükleme? ELF dosyalarını sitedeki 2. sekmeden de yükleyebilirsiniz ancak manuel yüklemeyi tavsiye ediyorum. Web sitelerinden yapılan yüklemelerde cihaz kilitlenebiliyor ve fişi çekmek zorunda kalabiliyoruz. Konsola zarar vermemek adına daha stabil bir sürüm gelene kadar manuel yöntemle devam etmek en güvenlisidir.
Oyun Yükleme ve YönetimiHer şey hazır olduğuna göre oyun yükleme adımına geçebiliriz.
USB / Harici Disk Yöntemi (Sadece PS4 PKG'leri)
- PS4 Oyunları: PS4 .PKG oyunlarını USB veya harici hard disk üzerinden Ayarlar > (En alt) Debug Settings sekmesinden direkt yükleyebilirsiniz.
- PS5 Oyunları: Cihaz sürümünüz 11.60 ve üzerindeyse PS5 oyunlarını şu an için .PKG formatında yükleyemezsiniz.
Klasörlü, .exfat veya .ffpfsc formatlı oyunlar FTP vasıtasıyla cihaza yüklenmektedir:
- PS5Upload uygulamasından sol menüdeki YÜKLE sekmesine basın.
- Bilgisayarınızdan ilgili dosya veya klasörü seçin.
- Hedef dizin olarak etaHEN/games (/data/etahen/games) seçimini yapıp cihaza aktarın.
- Dosya aktarımı bittikten sonra oyun otomatik yüklenmezse:
- PS5Upload uygulamasındaki YÜKLER sekmesinden shadowmount.elf dosyasını tetikleyin (tetiklediğinizde yeni dosyalar sisteme tanıtılır).
Güncel Oyunlar ve Backport DeneyimleriPiyasada paylaşılan Wolverine, EA Sports FC 27 gibi güncel oyunlar doğrudan yüklenmeyebilir.
- Bu oyunlar genelde 11.60 ve altı sürümler içindir. Paylaşan kişiler "13.XX için çalışıyor" yazsa bile her zaman çalışmayabiliyor.
- Dosya boyutları oldukça büyüktür (Örn: Wolverine yaklaşık 180 GB).
- Kendi Deneyimim (13.40 Sürüm): Wolverine oyununu PC'ye indirip çeşitli uygulamalarla backport yaparak 10.xx uyumlu hale getirdim. Ardından .exfat formatına dönüştürüp FTP ile yükledim ve oyun başarıyla açıldı. Ancak aynı yöntemi FC 27 için denediğimde oyun hiçbir şekilde açılmadı.
- Gelecek Güncellemeler: Şu an kullanılan kstuff-lite.elf sebebiyle PKG'ler doğrudan çalışmıyor. Ancak geliştiriciler kstuff-ng (next gen) projesi üzerinde çalışıyorlar. Bu yayınlandığında normal PKG dosyaları da yüklenebilecek ve işlemler çok daha kolaylaşacaktır.
Kullanılan Temel Bileşenlerin Özeti- Webkit Payload (Siteden Yapılan İşlem): Arka kapıyı açmayı ve sisteme sızmayı sağlar. (GEREKLİ)
- kstuff-lite.elf: Oyunların yüklenmesini ve enjekte edilen kodların yönetimini sağlar. (GEREKLİ)
- shadowmount.elf: Oyunların .exfat, .ffpfsc veya klasör formatlarında çalışmasını sağlar. (GEREKLİ)
- : Tüm bu süreçleri tek noktadan yönetmenizi sağlayan en pratik araçtır.
Eğer topluluktan talep gelirse, tüm bu süreçleri tek bir yerden yönetebilecek çok daha pratik ve yerli bir uygulama geliştirmeyi de planlıyorum.
Değerli yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyorum!
Son düzenleme: