PS3 Türkçe YAMA X-Blades PS3 Türkçe Yama İndir (ÇIKTI)

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS3 Oyunları Türkçe Yama kategorisinde thisrock84 tarafından oluşturulan X-Blades PS3 Türkçe Yama İndir (ÇIKTI) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 346 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 12 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS3 Oyunları Türkçe Yama
Konu Başlığı X-Blades PS3 Türkçe Yama İndir (ÇIKTI)
Konbuyu başlatan thisrock84
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MucuK

Orhannn

Tanınmış Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Ağu 20, 2019
181
396
63
X-Blades PS3 Türkçe Yama İndir (ÇIKTI)

X-Blades PS3 Türkçe Yama İndir (ÇIKTI)

Sevgili MCPSP üyeleri,

Bazı oyunlar, üzerinden yıllar geçse de hızlı oynanışı, kendine özgü atmosferi ve unutulmayan karakterleriyle yeniden hatırlanmayı hak ediyor. X-Blades da benim için bu oyunlardan biri.

Ayumi’nin gizemli bir hazinenin peşinde başlayan ve kısa süre içinde aydınlık ile karanlığın karşı karşıya geldiği büyük bir mücadeleye dönüşen macerası, hazırladığım Türkçe yama sayesinde artık PS3 ve RPCS3 üzerinde Türkçe olarak oynanabilir.

Oyundaki hikâye metinleri, karakter diyalogları, görev açıklamaları, menüler, eğitim içerikleri ve bilgilendirme metinlerinin tamamını baştan sona Türkçeye çevirdim. Bu çalışmada otomatik çeviri kullanmadım. Her metni oyundaki sahnesine, karakterlerin konuşma biçimine ve hikâyenin genel bağlamına göre tek tek ele aldım.

X-Blades yalnızca hızlı saldırılardan ve kalabalık düşman gruplarıyla yapılan savaşlardan oluşmuyor. Oyunun arka planında aydınlık ve karanlık güçler, kadim bir lanet ve Ayumi’nin seçimleriyle şekillenen bir mücadele bulunuyor. Bu nedenle çeviri sırasında hikâyenin fantastik anlatımını, savaş terminolojisini ve oyuna özgü yetenek isimlerini Türkçede doğal, anlaşılır ve kendi içinde tutarlı hâle getirmeye özellikle özen gösterdim.

Amacım kelimeleri bir dilden başka bir dile taşımaktan ziyade, oyuncunun hikâyeyi takip edebildiği, yeteneklerin ne işe yaradığını rahatça anlayabildiği ve oyunun dünyasına yabancılık çekmeden girebildiği bütünlüklü bir Türkçe deneyim hazırlamaktı.

Ancak bu çalışmada yalnızca metinleri Türkçeye çevirmekle yetinmedim.

Oyunun hem oyun içi altyazıları hem de video sahnelerinde kullanılan altyazıları, özellikle televizyon üzerinden oynandığında rahat okunamayacak kadar küçüktü. Bu sorunu çözebilmek için altyazıları, çözünürlüğü ve görüntü kalitesini bozmadan mümkün olan en büyük boyutta gösterecek özel bir kod yazdım.

Hazırladığım kodu PS3 sisteminin anlayabileceği ve çalıştırabileceği biçime dönüştürdükten sonra oyunun EBOOT dosyasına enjekte ettim. Böylece hem oyun içindeki diyaloglar hem de video sahnelerinde gösterilen altyazılar, görüntü kalitesi korunarak çok daha büyük ve okunabilir hâle getirildi.

Büyük yazı özelliğini kullanmak tamamen oyuncunun tercihine bırakıldı. Yalnızca Türkçe yamayı kullanmak isteyenlerin EBOOT dosyasını değiştirmesine gerek bulunmuyor. Türkçe yamanın yanında büyütülmüş oyun içi ve video altyazılarını kullanmak isteyenlerin ise paket içerisinde bulunan düzenlenmiş EBOOT dosyasını oyunlarına aktarmaları yeterli.

Böylece oyuncular ister oyunun orijinal yazı boyutunu koruyabilecek isterlerse televizyon üzerinden çok daha rahat okunabilen büyük altyazı seçeneğiyle oynayabilecekler.

Ayumi artık hazinelerin, canavarların ve kadim güçlerin peşine Türkçe olarak düşüyor.

Herkese şimdiden keyifli oyunlar diliyorum! 😊

OYUN HAKKINDA
Evren bir zamanlar Aydınlık ve Karanlık olarak bilinen iki büyük gücün bitmek bilmeyen savaşına sahne olmuştur. Bu mücadele dünyaya büyük bir yıkım getirince Karanlık’ın gücü kadim bir eserin içerisine mühürlenir. Ancak iki gücün birbirine bağlı olması nedeniyle bu mühür, Aydınlık’ın da kendi gücünün bir bölümünü kaybetmesine neden olur.

Aradan geçen uzun zamanın ardından unutulmuş kadim eserlerin yerini gösteren gizemli bir harita yeniden ortaya çıkar. Hazine avcısı Ayumi, bu eserlerin değerini öğrenince onları ele geçirmek için tehlikelerle dolu bir yolculuğa çıkar.

Ancak Ayumi’nin sıradan bir hazine sandığı şey, tahmin ettiğinden çok daha tehlikelidir. Kadim güce temas etmesiyle birlikte içinde karanlık bir kuvvet uyanmaya başlar. Artık onun mücadelesi yalnızca değerli bir hazineyi bulmak değil, kendisini ele geçirmeye çalışan karanlığa karşı koymak ve geçmişten gelen büyük çatışmanın yeniden başlamasını engellemektir.

Ayumi, her iki elinde taşıdığı tabanca-kılıçlar sayesinde yakın ve uzak mesafeli saldırıları bir arada kullanabilir. Kalabalık düşman gruplarına karşı büyülerden, alan saldırılarından, silah geliştirmelerinden ve farklı savaş tekniklerinden yararlanabilir. Yolculuk sırasında topladığı ruhları yeni yeteneklerin kilidini açmak ve savaş gücünü geliştirmek için kullanabilir.

Oyunda kullanılan yetenekler aydınlık ve karanlık olmak üzere iki farklı yönelime sahiptir. Ayumi’nin hangi güçlerden yararlandığı yalnızca savaş tarzını değil, maceranın sonunda karşılaşacağı sonucu da etkileyebilir. Bu nedenle seçilen yetenekler aynı zamanda oyuncunun izleyeceği yolu belirleyen önemli bir unsurdur.

Hızlı dövüşleri, kalabalık düşman gruplarını, büyü kullanımını ve anime esintili fantastik dünyaları seviyorsanız X-Blades, PS3 döneminden yeniden keşfedilmeyi bekleyen hareketli bir macera sunuyor.

Hazine sizi çağırıyor, ancak ona ulaşmanın bedeli düşündüğünüzden çok daha ağır olabilir!

TÜRKÇE YAMA ÖZELLİKLERİ
• Oyundaki hikâye, karakter diyalogları, görev açıklamaları, menüler, eğitim içerikleri ve bilgilendirme metinlerinin tamamı Türkçeye çevrilmiştir.

• Çeviri, oyunun başından sonuna kadar elle hazırlanmış ve otomatik çeviri kullanılmamıştır.

• Metinler; sahnelerin bağlamı, karakterlerin konuşma biçimi ve oyunun fantastik anlatımı dikkate alınarak lokalize edilmiştir.

• Aydınlık ve karanlık güçler, büyüler, saldırılar ve yetenek isimleri Türkçede anlaşılır ve kendi içinde tutarlı olacak şekilde düzenlenmiştir.

• Türkçe karakter desteği sağlanmıştır.

• Oyun içi ve video altyazılarının daha rahat okunabilmesi için özel bir font büyütme kodu hazırlanmıştır.

• Hazırlanan kod, PS3 sisteminin çalıştırabileceği biçime dönüştürülerek oyunun EBOOT dosyasına enjekte edilmiştir.

• Büyük yazı özelliği isteğe bağlıdır. Yalnızca Türkçe yamayı kullanmak isteyen oyuncuların EBOOT dosyasını değiştirmesine gerek yoktur.

• Türkçe yama ve büyütülmüş altyazı seçeneği PS3 ve RPCS3 üzerinde oyun içerisinde test edilmiştir.

YALNIZCA TÜRKÇE YAMAYI KULLANMAK İSTEYENLER
Oyunun orijinal yazı boyutunu koruyarak yalnızca Türkçe metinlerle oynamak isteyen oyuncuların EBOOT dosyasını değiştirmesine gerek yoktur.

TÜRKÇE YAMA VE BÜYÜK ALTYAZI KULLANMAK İSTEYENLER
Türkçe yamanın yanında büyütülmüş oyun içi ve video altyazılarını kullanmak isteyen oyuncular, paket içerisinde bulunan düzenlenmiş EBOOT dosyasını oyunlarına aktarmalıdır.

Bu sayede büyük altyazı özelliği zorunlu tutulmamış, oyuncuların tercihine bırakılmıştır.

Yukarıdaki karşılaştırma görselinde oyunun orijinal ve %40 oranında büyütülmüş altyazı boyutları arasındaki farkı görebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT
Türkçe yama aşağıdaki platform ve oyun sürümü üzerinde test edilmiştir:

Platform: PlayStation 3 / RPCS3

Oyun bölgesi: EUR

Oyun sürümü: BLES00447

Yama türü: Ayrı Türkçe yama ve isteğe bağlı büyük altyazılı EBOOT dosyası

Yamanın belirtilen oyun bölgesi veya oyun sürümü dışındaki sürümlerle uyumluluğu garanti edilmemektedir.

Düzenlenmiş EBOOT dosyasını kullanmadan önce oyunun mevcut EBOOT dosyasının yedeğinin alınması önerilir.

TÜRKÇE LOKALİZASYON
THISROCK

TÜRKÇE ÇEVİRİ KONTROLÜ VE DÜZENLEMESİ
THISROCK

FONT BÜYÜTME KODU VE EBOOT ENJEKSİYONU
THISROCK

KULLANILAN ARAÇLAR
VROMFS - Python - Binary/HEX - SDAT

PS3 PORT VE TEKNİK DÜZENLEME
THISROCK

OYNANIŞ VİDEOSU

[Gizli içerik]