PS4 Türkçe YAMA Metal Gear Solid 1 (Ps1) Türkçe Yama Yayınlandı

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS4 Oyun Türkçe Yama kategorisinde C0MS0LE tarafından oluşturulan Metal Gear Solid 1 (Ps1) Türkçe Yama Yayınlandı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,845 kez görüntülenmiş, 60 yorum ve 35 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS4 Oyun Türkçe Yama
Konu Başlığı Metal Gear Solid 1 (Ps1) Türkçe Yama Yayınlandı
Konbuyu başlatan C0MS0LE
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan caligula31

maciras

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Ara 6, 2009
1,115
2,782
113
Sniper Wolf a kadar geldim telefonda, gayet güzel. Ne çok şey konuşuyorlarmış telsizden, okuyunca fark ettim. 🤣
Hocam güncellenecek fakat bazı sorunlardan dolayı çeviri işini birkaç ay erteledim ama eninde sonunda tekrardan tam gaz devam edeceğim 😁
Şimdi gördüm ve şok .Ellerine sağlık umarım diğerleride gelir
Dostum öncelikle sana ( C0MS0LE @C0MS0LE ) Türkçe yama için bir kez daha çok teşekkür ederiz. Mükemmel bir paylaşım ve emek olmuş. Bu paylaşımında gösterdiğin her bir özen için ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bir Metal Gear fanı olarak oyunu bu şekilde oynamak harika!

Beyler, oyunun yarısına kadar geldim. Malum oyunda bir yerde ikinci diske geçmek gerekiyor ama bir türlü bunu yapamıyorum. Koldaki Options (Seçenekler) tuşuna basıp "Disk Değiştir" kısmına gelip 2. Diski seçiyorum ancak bu sefer de oyun beni en başa atıyor. Oyunu yüklediğim zaman Disk 1'i takın diyor. Siz o kısmı geçebildiniz mi? Geçtiyseniz nasıl yaptınız? Bana da anlatırsanız bende yapayım :D :)

dahaka123

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 8, 2009
1,940
1,798
113
Maglesef henüz oynamadım ama emulatorlerde bu gibi sorunlar yoktu.Ps4 icinde mutlaka bir ayar vardır

medivel

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Nis 10, 2009
583
1,003
93
Dostum öncelikle sana ( C0MS0LE @C0MS0LE ) Türkçe yama için bir kez daha çok teşekkür ederiz. Mükemmel bir paylaşım ve emek olmuş. Bu paylaşımında gösterdiğin her bir özen için ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bir Metal Gear fanı olarak oyunu bu şekilde oynamak harika!

Beyler, oyunun yarısına kadar geldim. Malum oyunda bir yerde ikinci diske geçmek gerekiyor ama bir türlü bunu yapamıyorum. Koldaki Options (Seçenekler) tuşuna basıp "Disk Değiştir" kısmına gelip 2. Diski seçiyorum ancak bu sefer de oyun beni en başa atıyor. Oyunu yüklediğim zaman Disk 1'i takın diyor. Siz o kısmı geçebildiniz mi? Geçtiyseniz nasıl yaptınız? Bana da anlatırsanız bende yapayım :D:)
Ben sorun yaşamadım. Eve geçince kayıtlarda varsa tekrar bakar yazarım.
Kaç kere bitirdim, o psiko mantis hala zorluyor beni 🫣

maciras

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Ara 6, 2009
1,115
2,782
113
Ben sorun yaşamadım. Eve geçince kayıtlarda varsa tekrar bakar yazarım.
Kaç kere bitirdim, o psiko mantis hala zorluyor beni 🫣
Kesinlikle harika bir oyun. O zamanda böyle bir oyun yapılması bile başlı başına bir sanat eseri ;) Kojima gerçekten büyük adam :)

Sana zahmet kardeşim. Bi türlü ikinci diske geçemiyorum :D Yardımcı olursan sevinirim ;) :)

medivel

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Nis 10, 2009
583
1,003
93
Kesinlikle harika bir oyun. O zamanda böyle bir oyun yapılması bile başlı başına bir sanat eseri ;) Kojima gerçekten büyük adam :)

Sana zahmet kardeşim. Bi türlü ikinci diske geçemiyorum :DYardımcı olursan sevinirim ;):)
Takipteyim cevap icin bende🙄
Ps1 oyununu Ps4 e çevirirken dikkat etmemişim, bu çeviricide disk geçişlerinde sorun olabiliyormuş. Ben emülatör üzerinden disk geöişlerinde sorun yaşamadım fakat pkg halinde 2. Cd ye geçişte sorun oldu. Tabiki bir çözüm buldum, az sonra detaylı yazacağım. 🙂

maciras

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Ara 6, 2009
1,115
2,782
113
Ps1 oyununu Ps4 e çevirirken dikkat etmemişim, bu çeviricide disk geçişlerinde sorun olabiliyormuş. Ben emülatör üzerinden disk geöişlerinde sorun yaşamadım fakat pkg halinde 2. Cd ye geçişte sorun oldu. Tabiki bir çözüm buldum, az sonra detaylı yazacağım. 🙂
Dostum çözüm stratejini ve yolunu meraklı gözlerle bekliyoruz ;):) Bakalım bu sefer sorunu nasıl çözdün? ;):)

medivel

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Nis 10, 2009
583
1,003
93
Dostum çözüm stratejini ve yolunu meraklı gözlerle bekliyoruz ;):) Bakalım bu sefer sorunu nasıl çözdün? ;):)
Buradan gerekli dosyaları indirin.
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Rar şifresi:mcpsp.com

1-Klasör içerisisnde bulunan Apollo Save Tool (v1.4.0) programını Exfat uzantılı flaşh belleğe kopyalayın ve PS4 e kurulumunu yapın. (Ben flaşh belleği sağda blunan slota takıyorum)
2-PS4 te Apolla programını çalıştırın ve HDD Saves yazan yere girin. Burada yüklü olan tüm oyunlarınızın save dosyaları görünür.
3-Aşağı doğru inerek METAL GEAR SOLİD - [2 DISCS] - Oyun lerleyi Verileri CUSA00594 üzerinde X ya basın. Sonrasında Copy save game e basıyoruz. Sonrasında sağda çıkan Copy Save to USB 0 a basıyoruz.
4-Files successfully copied to: /mnt/usb0/PS4/APOLLO/ yazısı çıkacak. Tamam deyip flash ı çıkararak bilgisayara takıyoruz.
5-Bilgisayarda flaş belleğimizi açtığımızda PS4 klasörü ve içerisinde APOLLO klasörü göreceğiz. Bu klasörün içerisine girdiğimizde XXXXXX_CUSA00594_PS1.VMC bulunur. Buradaki XXXXXX her PS4 te farklı yazar.
6-Vermiş olduğum vmc_slot_0.mcd dosyasını flaşh bellek içerisindeki PS4\APOLLO\XXXXXX_CUSA00594_PS1.VMC içerisine kopyalıyoruz ve değişime onay veriyoruz.
7-Flaşh bellepi tekrar PS4 e takıyoruz ve Apollo programına giriyoruz. Bu sefer USB Saves e tıklıyoruz. Sonrasında Hafza Kartlar CUSA00594 e basıyoruz. Sonrasında Copy save game e basıyoruz. Sonrasında sağda çıkan Copy Save to HDD ye basıyoruz.
8-Files successfully copied to: CUSA00594/PS1.VMC yazısı çıkacak. Tamam deyip Apollo programını kapatıoruz.
9-MGS oyunumuzu açıyorz ve start a basarak Disk Değiştirden 2. Disk i seçiyoruz. Burada oyun kapanıp açılacak.
10-LOOD GAME ye geliyoruz ve Memory Card 1 i seçerek Blast Furnace yazan yere basıyoru ve oyuna 2.Cd den devam etmiş oluyoruz.

Biraz detaylı yazdım ki. kimse sorun yaşamasın. :)

enska

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Eyl 4, 2017
121
31
28
elinize emeğinize sağlık, ömrünüze bereket.