PAL ve NTSC farkı

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS2 Teknik Servis kategorisinde kusanagi03 tarafından oluşturulan PAL ve NTSC farkı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,707 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS2 Teknik Servis
Konu Başlığı PAL ve NTSC farkı
Konbuyu başlatan kusanagi03
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan chuck_schuldiner

kusanagi03

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Tem 24, 2009
22
0
1
31
PAL ve NTSC'nin ne farkı var benim makina PAL ama 2'sini de çalıştırıyor. Böyle olduğuna göre bir farkı vardır mutlaka. Bilenler yazabilir mi lütfen?

berktu

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
May 9, 2009
21
0
1
33
yanılıyorsun pal ve ntsc arasındaki fark pal makine pal ntsc makine ntsc oyunları çalıştırır ancak ntsc genellikle amerikan pal ise eu olur diye bilkiyorum yanlış olmasın şöyle birşeyde var ntsc oyun kabının içinde pal dvd ler pal kabının içinden ntsc dvdlerde çıkabiliyor kopya oyunlarda...

kusanagi03

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Tem 24, 2009
22
0
1
31
Saol ama benim PAL makinede NTSC oyun çalıyor. Hatta oyun da Guitar Hero Encore Rocks the 80'S

WeLwour

Erişim Engelli
Haz 29, 2008
30
0
6
32
Siteye Git
Kod:
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
yalınıyorsun senin dediğin Next-Gen konsollarda olur.PS2 hem NTSC hemde PAL i rahatlıkla açar.Playstation 3 de zaten kopya oyun oynanmadığı için yine ikisinide açar makinan Pal ve NTSC olsun.Ama Xbox360 da makinan Pal ise NTSC Açamazsın.

Kod:
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
benim bildigim NTSC Amerikan televizyonlarinin kullandigi bir yayin formatidir NTSC ile pal arasinsda su fark vardir Renk farki yani ntsc formatinda bir film örnegin yayinlanmaya kalksa bizde siyah beyaz olarak görükür bu ntsc saniyede 30 kare film formatindadir bizde Türkiyede ve avrupada standart yayin sistemi pal yada secamdir bunlarin hizi saniyede 25 karedir.

berktu

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
May 9, 2009
21
0
1
33
Kod:
yalınıyorsun senin dediğin Next-Gen konsollarda olur.PS2 hem NTSC hemde PAL i rahatlıkla açar.Playstation 3 de zaten kopya oyun oynanmadığı için yine ikisinide açar makinan Pal ve NTSC olsun.Ama Xbox360 da makinan Pal ise NTSC Açamazsın.

Kod:
benim bildigim NTSC Amerikan televizyonlarinin kullandigi bir yayin formatidir NTSC ile pal arasinsda su fark vardir Renk farki yani ntsc formatinda bir film örnegin yayinlanmaya kalksa bizde siyah beyaz olarak görükür bu ntsc saniyede 30 kare film formatindadir bizde Türkiyede ve avrupada standart yayin sistemi pal yada secamdir bunlarin hizi saniyede 25 karedir.

Karıştırmış olabilirim düzeltmen iyi oldu :D ama yinede sağol ps2 mi sattığım için geçen sene bayağı unutmuşum herşeyi:)

chuck_schuldiner

Symbolic
Forum Admini
Nis 5, 2008
2,654
45
48
43
Eskişehir
Siteye Git
Daha'da basitçesi....Amerika'da ve Asya'da çıkan oyunlar NTSC formatlı Avrupa'da çıkanlar ise PAL formatlıdır....Senin mankinanın açabilmesi ise tamamen chip'le alakalıdır...