modchip sökümlerinde motor dönmeme arızası yabancı kaynaklarda gördüğüm bi sorundu bende 50 tane cd ve dvd var sadece 3ü çalışıyor diğerlerinde motor tam dönecekmiş gibi oluyor duruyor oysa chipe dokunmadım bile toxic chip takılı taktırdıktan sonra bi kaç yıl geçti bu sorun oldu diskleri okumuyor mod menü çıkmıyor işlerden dolayı vaktim olmadı uğraşmadım kaldı. bende sensör kapağı kırıktı onu tamir ettim lazer görmeye başladı normalde lazerde ses bile yoktu onu çözdüm derken bu seferde bu sorun oldu
Çok sıkıntılı bir durum gerçekten. Günlerim sırf PS2 ile uğraşmak ile geçti. Düşünüyorum acaba Modchip'i tekrar takarsam okutabilir miyim diye.
Memorycard da şuan PS2BBL var fakat siyah ekranda kalıyor. Fortuna + modchip varken menüyü gösteriyordu fakat OPL girdiğim zaman veya herhangi bir ayara girdiğim zaman siyah ekran veriyordu.
Bende chipe dokunmadım ve hatta bendeki modelin modchip kurulumu o kadar basit ki, elektronik ile ilgisi olmayan birisi bile takıp çıkartabilir. Ama göz okumuyor. Şunu da söylememde fayda var. PS2 bir süre kapalı tutup o şekilde gözüne FreeDVDbBoot'u okutabiliyordum. Bir süre çalıştıktan sonra okumuyordu. Modchip söktükten sonra hiç motoru döndürmüyor, "Reading disc..." yazıyor 2 sn sonra gidiyor.
Sizce modchipi tekrar takarsam gözü okumaya zorlayabilir miyim?