onun için net bir rehber öneremem ne yazık ki çünkü Her ps2 oyununun hemen hemen kendine özel bir dosya paketleme sistemi bulunuyor denk geldiğim kadarıyla genelde yayıncılar ve stüdyolar aynı olduğu için örneğin THQ'larınki belki aynı olabilir ama diğerleri değişiyor öncelikle cue,iso ya da bin uzantısı fark etmiyor 7zip/winrar veya win10 + işletim sisteminiz varsa windowsun default bağlama aracı var onun içerisinden bir klasöre tercihen ben genelde C'den erişmesi direkt kolay olsun diye C/PH/Projeler isminde bir klasörde tutuyorum çıkarttıktan sonra dosya türünü inceleyin isonun içerisinde yer alan paketleme şekline bakın internette bir sürü kaynak ve forum var ama çoğu zaman ai'a bile ihtiyaç duymadan google'da arama yaparsanız tam olarak neyi nasıl yapacağınızı gösterir veya youtube'da video rehberler oluyor paketleri çıkarttıktan sonra ses,video,text,görsel,oyunmateryali vs. hangisiyle uğraşacaksanız içindeki dosyalarda biraz surf yapıp bakınıyorsun sonra asıl dosyanı bulduğunda ps2 biraz eski olduğu için genelde saçma sapan bir convert istemiyor açık dosya oluyor mesela subtitles için basit bir *oyunismi*.str bulabiliyorsun dil ayrımı varsa yanında dil de yazar sonra açıp düzenleyip geri paketliyorsun ama PS2 oyunları eski nesil olduğu için Byte değişikliğinde iso tamamen araya gidebiliyor ona göre çeviri yapman lazım veya görsel düzenleyeceksen ona göre düzenlemen lazım tekrar paketlerken isoyu hani hata vermiyor ama iso,bin,cue artık hnagi paketlemeyse çalışmıyor o yüzden çeviri yaparken ben genelde işte memorycard hataları , outros ve mümkün olduğunca kelime kırarak çeviri yapmaya çalışıyorum aynı konu dublaj yamalarında da geçerli (günümüz oyunlarnıda değil ama PS2 oyunlarında geçerli yani)