iOS 7.0.4 için Jailbreak Çıktı

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde iPhone Version - Hack kategorisinde hazretidentist tarafından oluşturulan iOS 7.0.4 için Jailbreak Çıktı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,622 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı iPhone Version - Hack
Konu Başlığı iOS 7.0.4 için Jailbreak Çıktı
Konbuyu başlatan hazretidentist
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan sertan_1843

hazretidentist

Est Sularus Oth Mithas
Super Moderatör
Ocak 6, 2012
1,455
6,141
113
MotherBoard
iOS 7’nin gelmesiyle birlikte iOS 6.1.3 ve iOS 6.1.4 için Jailbreak umutları bir nebze olsa da azalmıştı. iOS hackerları da, Jailbreak aracını yayınlamak için iOS 7’nin önümüzdeki aylarda gelecek olan 7.1 sürümünü beklediklerini dile getirmişti.
Bugün iCrackUriDevice isimli iOS hackerı, iOS 7.0.4 için Jailbreak işleminin nasıl yapılacağını açıklayan bir video yayınladı. Ancak hacker, bu işlemin şimdilik sadece “iPhone 4”te gerçekleştirilebileceğinin altını çiziyor.
Jailbreak için resmi bir araç yayınlamayan hacker, bu işlemi 15 adımda gerçekleştirebiliyor. Biz de iOS 7.0.4’lü iPhone 4 için Jailbreak işleminin nasıl yapılacağını sizlere adım adım anlatacağız.
Bu işlemin sadece iOS 7.0.4’lü iPhone 4 için geçerli olduğunu, Jailbreak’in “Tethered” yani telefonu kapatıp açtığınız zaman Jailbreak’in silineceğini unutmayın.

[YT]yZTFA1G8HKg[/YT]

Jailbreak için gerekli araçlar
RageBreak
Java Development Kit
Adım 1
Bu işlemde yaşanabilecek sorunlar için önce telefonunuzun yedeğini mutlaka alın! Daha sonra Java Development Kit’i
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
indirin ve kurun. Java Development Kit’i indirirken Windows’unuz 32 Bit ise x86 dosyasını, 64 Bit ise x64 dosyasını indirin.
Adım 2
RageBreak isimli programımızı Windows yüklü PC’nize
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
İndirmiş olduğunuz RageBreak programını sağ tıklayarak “Yönetici Olarak Çalıştır” modunda açın.
Adım 3
RageBreak’ı açtıktan sonra “Download Files”a tıklayın ve dosyanın inmesini bekleyin.
Adım 4
iPhone 4’ü PC’ye bağlayın ve DFU moduna alın. DFU Moduna almak için aşağıdaki adımları izleyin.
1- Ana ekran tuşu ve güç tuşuna aynı anda basın
2- Telefonun ekranı kapanana kadar her tuşlara basmaya devam edin
3- Telefonun ekranın kararınca, açma kapama tuşundan elinizi çekin ancak ana ekran tuşuna 10 saniye kadar basılı tutmaya devam edin.
Adım 5
Eğer iPhone 4’ü DFU moduna başarılı bir şekilde aldıysanız, RageBreak programı DFU moduna aldınız diye bir uyarı verecek.
Bu uyarıya tamam dedikten sonra Zip’li Jailbreak dosyasını nereye çıkartacağınıza dair bir uyarı gelecek. Jailbreak dosyalarını Zip'ten çıkartın.
Karşınıza bir uyarı daha çıkacak ancak buna şimdilik “OK” demeyin ve diğer adımları takip edin.
Adım 6
Bir önceki adımı tamamladıktan sonra Java programı otomatik olarak açılacak ve iPhone’a dosyaları yüklemeye başlayacak. Bu işlem biraz uzun sürecek.

Adım 7
Java panelinde “login: Root ve Password: alphine” yazınca RageBreak programımızda duran “SSH Tool” uyarısına “OK” deyin.
Adım 8
Java’da yapılan işlemler iPhone’a tekrardan yüklemeye başlayacak. Karşınıza bir uyarı penceresi çıkacak bu pencereye “OK” dedikten sonra çıkan programı çalıştırın.
Adım 9
Karşınıza CMD paneli açılacak. İşlemlerin bitmesini bekleyin. CMD paneli kapandıktan sonra RageBreak programındaki uyarıya “OK” deyin.
Adım 10
iPhone’u tekrardan DFU moda alın. BKZ: Adım 4



Adım 11
iPhone’u DFU moda aldıktan sonra RageBreak programından iOS 7.0.4 - Boot 3,1’i seçin. Çıkan pencerede çalıştır butonuna tıklayın. Karşınıza CMD paneli tekrardan gelecek işlemlerin bitmesini bekleyin.
Adım 12
CMD paneli kapandıktan sonra iPhone'a dosyalar yüklenmeye başlayacak. Daha sonra iPhone açılana kadar bekleyin.
Adım 13
iPhone açılınca Ayarlar>Wi-Fi bölümüne girin. Bağlı olduğunuz Wi-Fi ağının sağ tarafındaki “İ” harfine tıklayın. Buradaki IP rakamını bir yere not edin.
Adım 14
RageBreak programına geri dönün ve “Install Cydia” seçeneğine tıklayın. Açılan CMD paneline bir önceki adımda not etmiş olduğunuz IP adresinizi yazın ve Enter tuşuna basın. IP adresinizi girdikten sonra CMD panelinde “Y” tuşuna basın ve tekrardan Enter’a basın.
Adım 15
CMD panelindeki işlemler bittikten sonra iPhone açılacak. Ana ekran Cydia uygulamasını bulun ve açın. Eğer Cydia açılırsa işlem başarıyla sonuçlanmış demektir.
Jailbreak işlemini kaybetmemek için telefonunuzu kapatmayın ve asla yeniden başlatmayın. Aksi takdirde bu işlemleri baştan yapmak zorunda kalabilirsiniz.
 

sertan_1843

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 16, 2009
245
2
18
[MENTION=103083]cacaNEFES[/MENTION] üstadım jailbreak yaptıktan sonra 6.1.2 shsh alıp downgrade edebilirmiyim iphone 4 ümü (new bootrom) ??????
 

sertan_1843

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 16, 2009
245
2
18
6.1.2 için SHSH kaydınız var mı?
yok malesef. ben jailbreak yapınca 6.1.2 shsh alınabilinir sanmıştım ama öyle bişey yokmuş heralde :D [MENTION=103083]cacaNEFES[/MENTION] üstad benim bildiğim cydia sayesinde önceki versiyonlarında shsh si alınabiliyor. yok mu böyle bişey ?
 

DaReDeViLTR

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 15, 2011
188
43
28
Deneyen var mı acaba?Birde JB li olunca ne gibi yararımız oluyor?Uygulamaları nasııl yüklüyebiliyoruz?
Şimdiden teşekkürler...
 

sertan_1843

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 16, 2009
245
2
18
iphone 4 3,2 için destek geldi ama hala çok bug var programda
 

sertan_1843

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 16, 2009
245
2
18
İpad 2 olur mu bu jairbreak
hayır sadece iphone 4 serisi için.birde site açılmış ios7 jailbreak yapana 5 bin dolar veriyolar aha buda site :D
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.


********-- Post added at 21:23 ********-- Previous post was at 21:23 ********--

hatta 8 bin dolar olmuşşşşşşşş :D
 

Benzer konular

Üst