Kopyası Çıkarılmış PSX Oyunlarını PSP de Nasıl Oynarız (Convert)

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Psp için Ps1 Oyunları kategorisinde hako tarafından oluşturulan Kopyası Çıkarılmış PSX Oyunlarını PSP de Nasıl Oynarız (Convert) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 87,592 kez görüntülenmiş, 179 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Psp için Ps1 Oyunları
Konu Başlığı Kopyası Çıkarılmış PSX Oyunlarını PSP de Nasıl Oynarız (Convert)
Konbuyu başlatan hako
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan bio1979

kratos31

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 14, 2011
7
1
3
37
bazı ps1 oyunları çalısıtıramıyorum alet kendini kapatıyor sürekli giriyor ve kapanıyor pat diye bazı oyunları disc type fast filan duzeltmıstım ama o ayarları acamıyorum sımdı select tusu degılmıydı nasıl acıyorduk o menuyu :S

hako

Legendary
Yönetici
Forum Admini
Tem 13, 2008
9,054
15,962
113
1 - Sayıları çok az da olsa bazı ps1 oyunları psp de çalışmaz. Oyun adı yazmadığın için net cevap veremiyorum.
2 - Oyunların büyük bölümü popsloader olmadan çalışmaz. Uygun pops seçerek oyuna girebilirsin. Yoksa çalıştıramazsın.
3 - Home tuşuna basarak "Other Setting" yazan bölümden disk ayarlarını yaparsın.

PSPPSP91

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Haz 18, 2014
3
1
3
Kolay gelsin. Bende PSP 2004 Slim var CFW versiyonu 6.60 Pro C2 ve POPSloader sürümü V3 (3.02'den 6.60' kadar) ben 6.60'ı kullanıyorum ve PSP/GAME klasöründeki klasörlerin ismini, (PSX2PSP EBOOT.PBP) oyunlar için ISO MEDIEVIL, ISO CRASH BASH vs. yapıyorum. Kısacası düzgün çalışıyor. Şu ana kadar oynadığım hiç bir oyunda sıkıntı yaşamadım. Burada sıkıntı yok. Fakat, MEDIEVIL II oyununun EBOOT olan versiyonunda ses sorunu vardı. Yani örneğin: ilk bölümde 20 saniyeden sonra müzik sesi gidiyordu ve diğer bölümlerde de aynı şekilde. Ben de, oyunun "PSX PSOne" img sürümünü indirdim ve CD'ye yazıp, IMGBURN ile buradan PSX img'yi ISO'ya çevirdim. Bu ISO dosyasını, PSX2PSP programı ile compression level 3'te EBOOT'a çevirdim. Bilmiyorum doğru mu? Diğer yandan PSP Data'yı seçmedim, çünkü bu yönden çevirmiyorum diye... Ayrıca, Remove NTSC PAL ve disable customized kutularında tik vardı. Bunları ellemedim. Daha öncesinde, base.pbp hatası veriyordu ve bu dosyayı PSX2PSP'nin Files klasörüne kopyalayınca sorun geçti. Eboot başarılı oldu. Resimlerde de sıkıntı yoktu. Oyunu PSP/Game dizinine attım. Fakat, oyunu açtığım zaman ekranda hızlıca resim belirip siyah ekran geliyor ve ardından, oyun başlatılamıyor. Sizce neden olabilir. Her şeyi doğru yaptım. Diğer Eboot oyunları stabil çalışıyor ve KEYS bin dosyası diye bir şey yok PSP'nin içinde. (se plugins var, popsloader var, CIPL Flasher var, EBOOT.PBP ve Fast Recovery var. ) Oyunun başlamaması için eksik bir dosya göremiyorum. Neden başlamıyor sizce oyun?

hako

Legendary
Yönetici
Forum Admini
Tem 13, 2008
9,054
15,962
113
Öncelikle Sony nin convert ettiği PS1 PSN Oyunlarının bir çoğu 6.60 PRO C2 de çalışmaz. versionunu 6.60 PRO-C yap. O oyunu ben convert edip upload etmiştim
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
buradan indirip deneyebilirsin. Ben o oyunda PsGUI300beta adlı programı kullanmıştım hatırladığım kadarıyla... Şu an psp yanımda olmadığından bakamıyorum ses sorunu varmı diye.

PSX2PSP de orijinal ayarları değiştirmeden convert et... senin convert ettiğin programla çevirdiğin oyunlarda sadece eboot dosyası yeterlidir keys.bin gerekli değildir ve oluşmaz.

Ayrıca diğer pops seçeneklerini de denemen gerekir. Ben 5.00 popsta denemiştim ve çalışıyordu. popsloader nasıl kullanılır biliyorsundur umarım yoksa benim sayfaları incele.

Son düzenleme:

PSPPSP91

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Haz 18, 2014
3
1
3
Keys. bin gerekli değilse iyi o zaman. Sadece Eboot var çünkü. Diğer yandan, Popsloader'ı kullanmayı biliyorum. Oyunu açtıktan sonra Hold R ile menüye girip, buradan tüm versiyonları deneyeyim o zaman. Olmazsa, 6.60 Pro C'ye geçeyim. Ayrıca, bu CFW kalıcı olmadığı için Downgrade durumu yok değil mi? Yani 6.60 Pro C2'yi PSP'den silip, yerine 6.60 Pro C atıcam değil mi? Sadece bu kadar. Yani başka bir işlem yapmama gerek yok. Ayrıca verdiğiniz linkteki zip'in şifresi nedir? Şifre istiyorda...

Tamam şifre hakoymuş. Ayrıca, tüm popsloader versiyonlarını denedim ve sizin verdiğiniz linkteki oyunda da aynı, ses sorunu var. 20-22 saniyeden sonra her bölümde ses, otomatikman kesiliyor. Ayrıca 6.60 pro C de de denedim, sorun aynı. Bir "sir daniel fortesque" forumunda sesli olan proper version var moderatör ve adminlerde. Fakat, vermiyorlar. O kadar yalvardım, fakat vermediler. Kurallar gereği sözde kaldırmışlar. Diğer yandan şu an, hem ISO hem de IMG olan formatları PSX2PSP'de convert ederken program, convert sonunda hata veriyor. Yüzde yüz done yazıyor, fakat tam bu sırada hata da veriyor. Hata vermiyordu, bir süre sonra hata vemeye başladı. Nasıl bir olaydır anlamadım? Kısacası, yani oyunun düzgün convertlenip, convertlenmediğini bilemiyorum. Resimler:

Son düzenleme:

hako

Legendary
Yönetici
Forum Admini
Tem 13, 2008
9,054
15,962
113
Aynen öyle benim tüm oyunların şifresi benim adımdır yani hako

EDIT : Bunu indir müzik de çalışıyor...

Medievil II EUR MULTI 3 [SCES-02544] FULL 327 MB

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
[Rar : 200 MB]
[Rar : 126 MB]

................ veya ................

[Rar : 200 MB]
[Rar : 126 MB]

Linkler birbirinin aynıdır/Links are interchangeable
Password : hako
Ripped : yok/nothing
Tested: 5.000 M33-6 Popsloader 5.00 M33 original flash.
"SCES02544" klasörünü PSP/GAME klasörüne kopyalayın/Put "SCES02544" folder to PSP/GAME folder on your memory stick.

Son düzenleme:

PSPPSP91

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Haz 18, 2014
3
1
3
Teşekkürler, şu an telefondan yazıyorum. En kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca, PSP'de çoğu PS1 oyunları çalışmıyor, dediğiniz doğru. Özellikle, çocukluğumun oyunu "Jackie Chan Stuntmaster" oyuna giriyor, loading doluyor, ilk bölüme girişte (China Town) oyun Loading'in başında kalıyor. Bununda hiç bir çözümü yokmuş. Onun için çoğu güzel PSOne klasiklerinden yoksun kalıyoruz. Epsxe'de de oyunun tadı çıkmıyor. İllaki parmaklar, X, kare, üçgen ve yuvarlağa deyecek. İster PSP'de, ister kolda. :)

Valla Allah razı olsun müziklerde kesinti yok. İşte, benim bahsettiğim versiyon buydu. Playstation 1'de oynarken bayrak seçiyorduk. Demek ki EUR versiyonmuş. Ama bu versiyon kolay kolay bulunmuyor internette. Kısacası, baktım "ses gidecek mi" diye, ama proper orijinal versiyon gibi. Ellerinize sağlık. Şu an ne desem az! Ama ikinci bölüme geçmedi :( Disk ve ünlem işareti geldi.

Son düzenleme:

gronika59

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ara 7, 2014
11
0
1
hako kardeş çok teşekkür ederim gerçekten emeğine saygı ama bir sorum olcak ebootları nereye atıyoruz pspde game klasörü değilmi

hako

Legendary
Yönetici
Forum Admini
Tem 13, 2008
9,054
15,962
113
Eboot ları değil... Eğer sadece eboot ları atarsan çalışmaz. Ebootları bir klasörün içine koyacaksın o klasörü PSP/GAME klasörüne atacaksın. Özel konvert edilmiş oyunlar için versionuna uygun popsloader da yüklemen gerekir...