Acil okunup cevap yazılırsa sevinirim;
iPod Touch 8gb'm var
normalde blackra1n de 2G görünüyor ama model no MC086BT görünüyo yani 3G deniyor, ayrıca versiyonda 3.1.3(7E18) görünüyor yani 2G ipsw si yüklü
Sorunsuzca 4.0 a jb atabilirmiyim?
iPod Touch 8gb'm var
normalde blackra1n de 2G görünüyor ama model no MC086BT görünüyo yani 3G deniyor, ayrıca versiyonda 3.1.3(7E18) görünüyor yani 2G ipsw si yüklü
iPod Touch 8gb'm var
redsn0w is a lightweight, multi-platform jailbreaking, unlocking and
customizing tool for the iPhone 2G (original iPhone), iPhone 3G, iPhone 3GS,
iPod touch 1G, iPod touch 2G, and iPod touch 3G.
sonuçta kullandığı jb exe si değişiyor sample ı alıyo ipsw leri atıyo exeleri atıyo upload ediyo. Yani orda yazdığına göre olsaydı herkes jbli olurdu yani.
Arkadaşlar herkesin bilmesi için yazıyorum bu yazıyı. Iphone 3G 16 GB kullanıcısıyım ve telefonum Türkiye den alınmış olup faturalı ve kayıtlıdır. Daha önce jailbreak 3.1.3 kullanıyordum ve 1 gecelik sabahlayarak yaptığım araştırma sonucu bugün telefonuma IOS 4 yükledim. Telefonum kayıtlı olduğu için unlock gibi bir sorunum olmadığı için bu riski göze aldım. Ardından redsnow yani burda linkini verdikleri aracı kullanarak telefonuma jailbreak işlemini uyguladım. Hiçbir sorun yada aksilikle karşılaşmadan gayet güzel çalıştı. Cydia kuruldu ve ardından bütün uygulama ve programlarımı tekrar yükledim ve sorunsuz kullanıyorum. IOS 4 gerçekten çok hoş ve kullanışlı olmuş. Eskiden birçok uygulama olduğu için sayfa sayfa gezerek arıyordum. Şimdi ise klasörler oluşturarak uygulamaları içlerine atarak kategorilendirip kolayca erişebiliyorum. Birde benim gözlemlediğim daha stabil çalışıyor yani eski işletim sistemi 3.1.3 e göre biraz daha hızlı gibi geldi bana. Multitasking özelliği ile çok daha kullanışlı hale gelmiş diyebilirim. Özellikle de Navisgasyon kullanırken geçiş yapabilmek güzel. Herkese tavsiye ederim. Umarım burada yazdıklarım sizler için faydalı olur.