Ps2 Chip Sorunu

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS2 Teknik Servis kategorisinde mordor tarafından oluşturulan Ps2 Chip Sorunu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,082 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS2 Teknik Servis
Konu Başlığı Ps2 Chip Sorunu
Konbuyu başlatan mordor
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan yasco

mordor

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 3, 2009
53
2
8
Beyler 2004 senesinden ankara maltepe pazarından alınma bir ps2'im var. Aldığımız günden beri bazı cdleri açar bazılarını açmazdı. Doğal olarak adama geri götürmeye gittigimde adam kayıplara karışmıştı. Tipik bir maltepe vakası diye değerlendirmiştim. Her neyse god of war 2 yi açmaması nedeniyle sabrın sonuna geldiğimden makinenin içini açıp chipin ne olduğuna bakmak istedim. Çünkü birkaç forumda bazı chiplerin güncellenebildigini gordum. Her neyse fanın kablosunun girdiği yeri biraz fazla zorladığımdan koparttım. Ama Alet çalışıyor. (halen) . Konsol'un modeli SCHP 70004 ve chip de messiah 3.7. Şimdi bu chipin configirasyonu varmıdır? Yoksa ne yapmam gerekir? Dvd9 ları okumuyor. Bende çift dvd gow2 buldum. onuda 1 kez dün okudu sonra vazgecti.(memory card ekranına giriyor) Mezar mı kazacağım yoksa alet için? Tşk şimdiden

mctuna

PS3 - PS4 - Nintendo Switch Teknik Servis
Yönetici
ADMİN
FORUMSAHİBİ
Mar 29, 2008
12,737
60,744
113
44
Siteye Git
Ucuz yollu matrix chip veya m7 chip taktır arkadaşım

mordor

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 3, 2009
53
2
8
Az evvel 10-15 dakika god of war 1 oynadım. sonra makine mavi ekrana geçti. kapatıp açtım düzeldi. Fan çalışmayınca doğal olarak yapıyor sanıyorum. Bunun dışında birşeyiyle oynamadım eminim. Fanın kablosunu taktıgımız yer kablonun ucunda.Yani anakartına takmak için bende uhuladım oni. Evet türkçe bir çözüm oldu. Ama fan dönmüyor. Lehimlemek lazım sanırım. Birde chip değişceğine göre gow 2nin çözümüne bakayım youtube'dan. Tabii yoruma da açığım bu arada. Yani 1 adet lehim 1 adet chip değişimi tahminen ne kadardır sizce? veya config menusu varmıdır bu chipin belki bir iki ayar yapmam lazım. Tşk tekrar.

yasco

Forum Admini
Forum Admini
Mar 27, 2008
2,430
2,492
113
39
Siteye Git
modbo 750 - 60 chiplerden birini taktıramanı tavsiye ederim....

ama makinanın bazı oyunları açmaması sadece chipden değildir makinanın gözünde de problem olablir..

fanın bulunduğu kabloyu en kısa zamanda taktırman gerekir yoksa ileride snaa daha büyük sorunlar yaratıcaktır...​