Ps2 problemi

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS2 Teknik Servis kategorisinde forumcu44 tarafından oluşturulan Ps2 problemi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,111 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS2 Teknik Servis
Konu Başlığı Ps2 problemi
Konbuyu başlatan forumcu44
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan turkey96

forumcu44

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 11, 2009
2
0
1
Hayırlı günler,

Arkadaşlar,benim ps2'ye cd taktığımda cd dönmüyor.Bu problem lens'in bozuk olmasından mı kaynaklanır yoksa başka bir problemi mi olabilir?

lordumuz

Erişim Engelli
Ara 24, 2008
29
0
1
Hayırlı günler,

Arkadaşlar,benim ps2'ye cd taktığımda cd dönmüyor.Bu problem lens'in bozuk olmasından mı kaynaklanır yoksa başka bir problemi mi olabilir?
lazerde olabilir karantinanin dedigi gibi ama bu sorunu %100 sundandir demek mumkun degil
tahmini sebebler
okuyucu goz zarar gormus olabilir(lazer duzenegi)
tetikleme swici yani oyunu taktiktan sonra kapagi kapadiginda bi swich vardir o kirilmis veya temas etmiyor olabilir
rom motoru arizali olabilir (%1 lik olasilik arizali olmasi ama istedigi voltaji alamam sorunu olabilir)
daha aciklayici olmak icin slimmi fat mi ps2 chip varmi hd loadermi kullaniyorsun herhangi bir uygulama yapildimi ps2 ne
saygilar

forumcu44

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 11, 2009
2
0
1
lazerde olabilir karantinanin dedigi gibi ama bu sorunu %100 sundandir demek mumkun degil
tahmini sebebler
okuyucu goz zarar gormus olabilir(lazer duzenegi)
tetikleme swici yani oyunu taktiktan sonra kapagi kapadiginda bi swich vardir o kirilmis veya temas etmiyor olabilir
rom motoru arizali olabilir (%1 lik olasilik arizali olmasi ama istedigi voltaji alamam sorunu olabilir)
daha aciklayici olmak icin slimmi fat mi ps2 chip varmi hd loadermi kullaniyorsun herhangi bir uygulama yapildimi ps2 ne
saygilar
Cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.
Kasa ince -slim -kasa matrix chip takılı. Hard disk vs gibi bir işlem yok. Sadece hafıza kartı üzerinden film izlemek için sms player yüklü. Usb hafızadan film izleyebiliyorum,ps2 normal açılış menüsü de geliyor. Sadece cd/dvd taktığımda cd/dvd dönmüyor dolayısıyla lazer okuyor mu bunu da bilmiyorum. Ben evi taşırken koliye koymuştum,koli tıka basa dolu değildi ama taşınırken ani bir darbeye maruz kalıp da çalışmıyor olabilir diye düşünüyorum. Kapak kısmındaki bahsettiğiniz switch ilk bakışta sağlam görünüyor,ama sanırım içinin açılıp bakılması gerekecek.

lordumuz

Erişim Engelli
Ara 24, 2008
29
0
1
Kasa ince -slim -kasa matrix chip takılı. Hard disk vs gibi bir işlem yok. Sadece hafıza kartı üzerinden film izlemek için sms player yüklü. Usb hafızadan film izleyebiliyorum,ps2 normal açılış menüsü de geliyor. Sadece cd/dvd taktığımda cd/dvd dönmüyor dolayısıyla lazer okuyor mu bunu da bilmiyorum. Ben evi taşırken koliye koymuştum,koli tıka basa dolu değildi ama taşınırken ani bir darbeye maruz kalıp da çalışmıyor olabilir diye düşünüyorum. Kapak kısmındaki bahsettiğiniz switch ilk bakışta sağlam görünüyor,ama sanırım içinin açılıp bakılması gerekecek.
rica ederim evet o dedigim yere baktira biliyorsan daha iyi olur kendi bilgin varsa mudahele edebilirsin ama bu konuda bi tecruben yoksa riske girmeden baktirabilirsin daha oncede soledigim gibi surasi arizalidir diyemeyiz anca tahmin olabilir buda bazen yanlis bazen dogru olmayabilir ince ps2 lerde swich olayi var onun icin sormustum
kolay gelsin

McRNG

Erişim Engelli
Nis 8, 2009
13
0
1
arkadaşım eğer uzun süredir kullanıyorsan lensi toz kaplamış olabilir bende kalın olanından vardı hersene temizletmek zorunda kalıyordum içini çünkü csleri okumuyordu veya çok geç açıyordu

RmXSTaR

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Nis 7, 2009
83
0
6
33
Siteye Git
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.. Lens'i kulak çubuğuyla silmeyi denedinmi ? Eğer silerken fazla bastırdıysan Lens'in altındaki 3 tanemi 4 tanemi ne kablo var ince.. onlar oraya çok küçük lehimle tutturulmuş..onlardan birinide kopartmış olabilirsin..Bilgin olsa bile bence bilene götür.. Eğer yaptıramazsan HDD'Leri araştır ve HDD al derim..( Tamir fiyatını istediğin boyuttaki HDD ilede kıyasla hangisi daha uygunsa onu al/yaptır )

turkey96

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Eki 30, 2010
1
0
1
30
kesinlikle ps nin lazerinde çünkü benim ps dde cd dönmüyordu tamire götürdüm lazeri yanmış dediler ve değiştirdiler ve sonra çalışmaya başladı