PS3 EMULATÖR PS3 de PS2 Save Problemi ve Çözümü..

MCPSP REKLAM ALANI
Wordpress Danışmanlık Hizmeti

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS3 - PS2 Emulasyon kategorisinde dead_space tarafından oluşturulan PS3 de PS2 Save Problemi ve Çözümü.. başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,145 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS3 - PS2 Emulasyon
Konu Başlığı PS3 de PS2 Save Problemi ve Çözümü..
Konbuyu başlatan dead_space
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan zaza24

dead_space

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ara 26, 2011
645
314
0
39
PS3 de PS2 Save Problemi ve % 100 Çözüm..

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.


Merhaba Arkadaslar Yine Güzel Bir Konu İle Karşınızdayım.Sizlere PS3 Konsolunda PS2 Oyunlarında Save Problemi ve Çözümünün Nasıl Olacağını Anlatacağım.Umarım Faydalı Olacakltır.

Bildiğiniz Gibi Captainxx Adlı Geliştirici Tarafından Bir Kaç Önce PSN Formatında PS2 Oyunlarını İmzalamıza Yarayan Bir Uygulama Çıktı.Her Ne Kadar Benim İçin Geç Kalınmış Bir Adım Olsada En Azından Bu Geliştiricinin Bu İşe de El Atması Heppimizi Çok Sevindirmiştir Sanırım.

Şimdi İsterseniz Sözü Fazla Uzatmadan Size Save Sorunu Yaşamayacağınız Uygulamayı Anlatmaya Başlıyayım.

Öncelikle Verdiğim Linkdeki PS2 System Data Dosyasını İndirip PS3 Konsolumuza Kuralım.

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.


Şimdide Adım Adım Yapacağım Uygulamaları Dikkatlice Okuyunuz ve Uygulayınız...

Arkadaslar PS2 Classic Convert Uygulamasını Uyguladığınızı Farzesiyorum.Yani Şu An Sizde Yüklü PS2 Oyunlarını Çalıştıran Uygulama.

1 PS3 Konsolumuzdaki PS2 Memory Card Oluştur Sekmesindeki PS2 için Oluşturduğumuz Memory Card Dizinlerini Silelim Yada Yuva Ataması Yaptıysak Onları Kaldıralım.

2 Multimana Girelim ve Her Hangi Bir PS2 Oyununu Seçelim ve PS3 ün Ana Menüsüne Döüyoruz Yani XMB Menüsüne Multiman Oyunu Seçtikden Sonra Yapacak.

4 PS2 Classic Converter Programından Oyunumuzu Çalıştıralım ve Ekrana PS2 Yazısı Geldiğinden Oyundan Çıkalım.


5 Tekrardan Ana Menüye Dönelim ve Multimana girelim burada seçtiğimiz oyunun Klasörüne Girelim Örneğin Dev_Hd00/game/PS2İSO Klasörüne Girip az önce seçtiğimiz oyunun klasörünün içindeki oluşan savedata dosyasını silelim.ardından yine oyuna girelim oynuyacağımız aynı oyuna.

6 PS2 Classic Convert Uygulamasından Oyunu Başlatalım.Ekrana Geken 720p ve 480p Yazısı Ekranda Belirdiğinde Kolu AKtif Hale Getirelim.Artık PS2 Oyununuz Save Yapıyor Olacak.

Arkadaslar SOnuç Olumludur Kendim Tarafımdan Bizzat Denenmiştir.Rebug 4.30.2 CFW de Deneyen Arkadaslar Bana Sonucu Bildirsinler.Sadece Bir Seferliğine Bunu Yapıyoruz.Savedata Klasörünü Oyunun İçinden Sildiğimde Verilerim Kaybolmazmı Hayır Kaybolmaz.Çünkü Oyunlarımız PSN Formatında Olduğu için Oyunları Game Sekmesinde Yer Alan PS2 Oyun Verileri Kısmına Kaydediyor.Yani Dahili Memory Card Oluştur Diznine Değil.Şu an için Bu Alan PS1 Oyunlarında Geçerli Yuva Atama İşlemi

Not : Arkadaslar Oynadığmız PS2 Oyunları PSN Formatında Olduğu için ve Sony PS2 Oyunları için Dahili Memory Card Atama Sekmesini Sadece PS1 Oyunları için Yazılımına Eklemiştir.Daha Sonra PS2 Oyunları İçin Uygulama Kaldırıldığı için PS2 Oyunalrını Oynamak için Dahili Memory Card oluşturma ve Yuva Atamanıza Gerek Yoktur.Hata Alırsınız Oyunlarda.

Sadece PS1 Oyunları İçin Yuva Atama ve Memory Card Oluşturma Eylemini Geliştirinz.Dikkat ederseniz Eğer Denemyen Arkadaslarımız Lütfen Denesinler.PS1 Oyunalrında PS Düğmesine Bastığımızda Ekrana Gelen Ayarlarda Yuva Atama Sekmesi ve İbaresi Çıkar.Ama PS2 Oyunlarında Bu İbare Yazmaz.

İkinci Bir Uyarım İse Dikkate Alacağınız.PS2 Classic Uygulamasında PS2 Oyunu Çalıştırdığımızda PS Düğmesi İbaresi Ekrana Gelmeden Bastığımızda Yani Kolu AKtif Hale Getirdiğimizde Ekrana Gelen Ayarlar Sekmesinin Türkçe Değilde İngilizce Olduğunu Göreceğiz.


Bump: Emeğe Karşılık Teşekkür Etsenizde Etmesenizde Şimdiden Sağolun Arkadaslar.Herkese İyi Eğlenceler Bol Neşeli Günler...​
 

kurt26

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ara 9, 2010
847
13
18
Siteye Git
Bunların böyle karmaşık ve uzun olması bana saçma geliyor.
Çok erken çıkıyorlar veya hangi nedenden bilmiyorum birçok hata çıkıyor sonuçu bize oluyor .
Sağol anlatmışsında kim uğraşak her oyun için bu kadar ?
Çözünürlük bile ayarlanmıyormuş sanırım kimi oyunda çalışmıyormuş.
Şimdi bu ps3 ps2 yapıp bize şuan veren sony hackleyenlermi yoksa sonynin kendi adamlarımı iki türlüde bir rezillik söz konusu:)
 

jaguars4

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Şub 17, 2013
855
115
43
PS1 oyunları da memory kartı görmüyor. Bunun bir çözümü var mı?
 

dead_space

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ara 26, 2011
645
314
0
39
arkadaslar konu tekrardan düzenlendi bilginiz olsun save sorunu ortadan kalkmıştır.

Bump: arkadaslar ekrana gelen playstation 2 yazısı direkt olarak gelecek ekran kapanıp playstation 2 yazısı sesli bir şekilde gelirse oyun save olmayacak bunu almamak için size anlattığım yolu izleyiniz.bizzat denenmiştir.sonuç olumludur.

emeğe karşılık teşekkür etsenizde etmesenizde sağolun şimdiden arkadaslar
 

zaza24

Kayıtlı Üye
Kayıt Üyemiz
Ara 7, 2009
978
15
28
4.84 cfw,de ps2 iso oyunları oynarken bir türlü save yapamadım hata verdi her seferde peki ne yapmak lazım save için?

bu linkte kırık
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
 
Üst