ÇÖP KUTUSU PS5 Aynı oyunların store'dan indirilince daha az yer kaplama problemi

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Forumun Çöp Kutusu kategorisinde Newbie11 tarafından oluşturulan PS5 Aynı oyunların store'dan indirilince daha az yer kaplama problemi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 86 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Forumun Çöp Kutusu
Konu Başlığı PS5 Aynı oyunların store'dan indirilince daha az yer kaplama problemi
Konbuyu başlatan Newbie11
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan alexhunterph1
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Newbie11

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Eki 6, 2026
13
4
3
Merhaba. Başlıkta iyi birşeyi problem gibi yazmış olmama aldanmayın. Aslında demek istediğim;
13.60 JB'sinden sonra çıkan Orbit veya Blackbox store'larda görünen (muhtemelen doğru test etmedim) oyunların, pcye klasör olarak indirip ve manuel olarak ps5'e aktardığımız oyunlardan daha az yer kaplıyor görünmesi.
Örnek:
dlpss'den god ragnarok ve wolverine oyunlarını klasör olarak indirip, data/homebrew attım ve shadowmount ile oyunu kurdum. Shadowmount da oyunun boyutu 163GB görünüyor. Aynı şekilde Wolverine de 183GB.
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Aynı oyunların bir de Blackbox veya Orbit store'da ki boyutları;
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Wolverine 111,6GB
GODR 116,9GB

Store'da kurulum+dahil kalacak alan hesaplanıp bu boyutlar yazılmış. Ya store'lar boyutu yanlış hesaplıyor. Yada Benim kurduğum oyunlarda problem var.
Dediğim gibi store'dan 007 indirip kullandım bir sorun görmedim taş gibi çalışıyor. Ama indirme hızından dolayı genellikle pcden indirip yüklemeyi tercih ediyorum fakat bu boyut farkları kafamı kurcalıyor. Konu hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
Mesajınız otomatik olarak birleştirildi:

@djbadboys38 üstad bu konuda bilgine danışabilir miyiz. Türkçe yamalar için önce pc'ye indirmek zorunda kalıyoruz sonra ps5'e atıyoruz. Bu boyut farklılığı neyden kaynaklanıyor?

Son düzenleme:

Jstar

Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
May 14, 2026
49
26
18
Bunların Store ile alakası yok oyunun formatı ile alakalı.

İlk başlarda klasörlü format vardı boyutu yüksekti sonra farklı sıkıştırma teknikleri çıktı fpkg ile.

Sizin Store da görüp baktığınız şey sıkıştırılmış FFPFSC formatlı tek parça oyun.

Dikkatlice bakarsanız zaten yazıyor formatı. Bu forumda paylaşılmış konusuda mevcut. Elinizde klasörlü oyun varsa program ile sizde sıkıştırma işlemi yapabilirsiniz.

Newbie11

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Eki 6, 2026
13
4
3
Bunların Store ile alakası yok oyunun formatı ile alakalı.

İlk başlarda klasörlü format vardı boyutu yüksekti sonra farklı sıkıştırma teknikleri çıktı fpkg ile.

Sizin Store da görüp baktığınız şey sıkıştırılmış FFPFSC formatlı tek parça oyun.

Dikkatlice bakarsanız zaten yazıyor formatı. Bu forumda paylaşılmış konusuda mevcut. Elinizde klasörlü oyun varsa program ile sizde sıkıştırma işlemi yapabilirsiniz.
hangi program ile yapabilirim? program ismi verebilir misin

Jstar

Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
May 14, 2026
49
26
18
hangi program ile yapabilirim? program ismi verebilir misin

Tek bir program var zaten. Konu açmadan ve dakikalarca cevap beklemeden önce forumda küçük bir arama ile çok rahat bulabilirsiniz.

Ffpfsc formatında sıkıştırılmış oyunların konusu da var forumda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...