PS5 Yardım PS5 Backport Nasıl Kurulur?

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Playstation 5 Yardım I Soru Cevap kategorisinde erenberen80 tarafından oluşturulan PS5 Backport Nasıl Kurulur? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 70 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Playstation 5 Yardım I Soru Cevap
Konu Başlığı PS5 Backport Nasıl Kurulur?
Konbuyu başlatan erenberen80
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ahmethan

erenberen80

Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Eki 2, 2021
36
6
8
Merhaba arkadaşlar, PS5 konusunda yeniyim ve backport olayını tam olarak bilmiyorum. İnternette bazı oyunların yanında “Only Backport 4.xx” gibi ifadeler görüyorum.
Benim PS5 sistem sürümüm 10.42. Backport tam olarak nedir, hangi durumlarda gerekiyor ve nasıl kuruluyor bilmiyorum.
Özellikle 10.42 sürümünde bir oyunun backport gerektirip gerektirmediğini nasıl anlayabilirim? “Only Backport 4.xx” yazan bir oyunun ne anlama geldiğini de açıklayabilirseniz çok sevinirim.
Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse temelinden anlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Talha.7105

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Ağu 16, 2023
168
54
28
Merhaba arkadaşlar, PS5 konusunda yeniyim ve backport olayını tam olarak bilmiyorum. İnternette bazı oyunların yanında “Only Backport 4.xx” gibi ifadeler görüyorum.
Benim PS5 sistem sürümüm 10.42. Backport tam olarak nedir, hangi durumlarda gerekiyor ve nasıl kuruluyor bilmiyorum.
Özellikle 10.42 sürümünde bir oyunun backport gerektirip gerektirmediğini nasıl anlayabilirim? “Only Backport 4.xx” yazan bir oyunun ne anlama geldiğini de açıklayabilirseniz çok sevinirim.
Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse temelinden anlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Hocam şöyle yeni oyunlar çıktıkça PS5 sistem yazılımıda yükseldiği için oyunlar buna uygun geliştiriliyor. Pek teknik bilgim olmasada bu oyunları düşük versıyonda çalıştıramayacağınızı biliyorum. Örnek vermek gerekirse Mortal Kombat 1 2023 oyunu olduğu için çok daha düşük sürümlerde backport gerekmeden çalışırken, yeni çıkan Wolverine oyunu mesela 12-13xx arası sürüm istiyordu yanlıs değilsem. Bu yenı oyunlara o backport dosyası kurmazsanız o oyunlar düşük sürümlü cihazda açılmaz maalesef. Yeni oyun çıktığında düşük sürümdeki kullanıcılar olarak backport beklemek zorundayız. Gerekli olup olmadığını anlamak için paylasılan oyunun hangi sürümde çalıştığı bilgisi hem orada hemde burdaki oyun paylaşan abilerim yazıyorlar ztn. O sürüme baktınız mesela 11xx-12xx gibi bir ifade var. Bu durumda backport dosyası indirmelisiniz. Kurulumda klasörlü oyun ise direk indirip kendı dosyalarınızla değiştiriyorsunuz veya pkg ise oyunu kurduktan sonra onuda kuruyorsunuz farklı bir işlem gerekmiyor.

Talha.7105

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Ağu 16, 2023
168
54
28
bu yazan şey şimdi beni bağlamıyor değilmi hocam
Dediğim gibi indirdiğiniz oyuna bağlı bu durum. FC27 indirecekseniz mecbursunuz. Ama bir the last of us veya dediğim gibi mortal kombat yükleyecekseniz ayriyeten kurmaya gerek yok. Oyunları indireceğiniz yerde works on 11xx-12xx gibi ifadeler göreceksiniz. Buna göre aksiyon almanız lazım.

ahmethan

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 2, 2010
356
1,745
93
45
Only 4.xx yazmaz genelde Backport 4.xx+ yazar 4.xx sürümü ve sonralarını destekler. Eğer çıkan XXX bir oyunda 11.xx üzeri sürümde çalışır diyorsa sizin Backport dosyasını indirip ana oyun klasöründeki dosyalarla değiştirmen gerekir ki senin sürümünde oyun çalışsın. Bunu çalıştırması içinde jailbreak yaparken ShadowMountPlus’a ihtiyacın olacak. Harici SSD’nin ana dizinine homebrew adında bir klasör aç ve PPSA ile başlayan klasörü bu dizine at. Jailbreak yaparken oyununu otomatik görecek.