PS5 Yardım Ps5 Harici M2 SSD Kullanımı

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Playstation 5 Yardım I Soru Cevap kategorisinde ReaLioN tarafından oluşturulan Ps5 Harici M2 SSD Kullanımı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 553 kez görüntülenmiş, 33 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Playstation 5 Yardım I Soru Cevap
Konu Başlığı Ps5 Harici M2 SSD Kullanımı
Konbuyu başlatan ReaLioN
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan eeerrrriiik

ReaLioN

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 31, 2021
169
66
28
Arkadaşlar merhaba,

Verbatim 2TB Vi7000G model m2 ssd aldım. Şöyle bir sorum var, şimdi bu ssd'yi ps5'in içerisinde ki slota taktığım zaman harici ssd'de çalışan forza , ghost of yotei gibi oyunlari oynayabilir miyim. Yoksa bu diskide dahili olarak mı görecek. Dahili olarak görecekse bir usb adaptörlü kutu mu almak lazım.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

ra65zan

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Eyl 24, 2010
125
124
43
Ps5 diski dahili olarak görecektir. Ayrica diski kullanmak için biçimlendirmen gerek. Amaciniz hem ps5 de hem pc de kullanmaksa harici bir kutu alıp o şekilde kullanmanız lazim. Onun dışında sadece ps5 de kullanabilirsiniz.

ReaLioN

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 31, 2021
169
66
28
Sadece ps5'de kullanıcam ama kendi icinde ki slota taktigimda yine dahili olarak görecekse, harici ssd isteyen oyunlarda bunu kullanamam demek oluyor bu. Ps5'ine ssd takili olup deneyen var mı acaba

musaz

Kayıtlı Üye
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Şub 21, 2009
164
51
28
Sadece ps5'de kullanıcam ama kendi icinde ki slota taktigimda yine dahili olarak görecekse, harici ssd isteyen oyunlarda bunu kullanamam demek oluyor bu. Ps5'ine ssd takili olup deneyen var mı acaba
Benim PS5'e 4 tb m2 ssd taktım içine birçok oyun çalışıyor mesela demin ghost yotei yükledim çalışmadı harıcı ssd de yüklü orda çalışıyor, böyle oyunlar karşına çıkacak yeni oyunları kurdukça öğreneceğiz.

ra65zan

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Eyl 24, 2010
125
124
43
Ps5 de dahili kulllanmak yerine harici bir kutu alıp o şekilde kullanmak daha iyi olur. Çünkü dahili de hem bazı oyunlar çalışmıyor hem de oyun yüklemek daha sıkıntılı. Ben m2 ssd harici olarak kullanıyorum. Oyunları indirdiğim gibi rardan çıkarıp oynayabiliyorum dahili de olsaydı oyunu çıkardıktan sonra ftp ile ps5 atmak zorunda kalacaktım. Çalışıp çalışmayacagi da belirsiz.

ReaLioN

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 31, 2021
169
66
28
Hocam şunu da sorucam o zaman. Kutu aldim diyelim, oyunu indirip .rar'dan cikarip harici ssd'nin ana dizinine mi atiyoruz? Sonra oyunu acmak için itemzflow'dan yolumu göstermek gerekecek?

musaz

Kayıtlı Üye
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Şub 21, 2009
164
51
28
Hocam şunu da sorucam o zaman. Kutu aldim diyelim, oyunu indirip .rar'dan cikarip harici ssd'nin ana dizinine mi atiyoruz? Sonra oyunu acmak için itemzflow'dan yolumu göstermek gerekecek?
ssd/ps5/ yol bu içine istedğin oyunları atıyorsun

ra65zan

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Eyl 24, 2010
125
124
43
Oyunu Harici ssd de istediğiniz yere çıkarabilirsiniz. Yolu doğru olarak girerseniz sıkıntı olmaz. Oyunu çalıştırmak icin Itemzflow ya da homebrew launcher kullanabilirsiniz.