PS5 Yardım Ps5 klasör oyun hakkında

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Playstation 5 Yardım I Soru Cevap kategorisinde Psiyolog tarafından oluşturulan Ps5 klasör oyun hakkında başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 393 kez görüntülenmiş, 23 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Playstation 5 Yardım I Soru Cevap
Konu Başlığı Ps5 klasör oyun hakkında
Konbuyu başlatan Psiyolog
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Meira

Newbie11

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Eki 6, 2026
10
4
3
Bende dün yapmaya başladım daha önce tecrüben yoktu. 13,60 sürümünü birkaç video izleyerek ve deneme yanılma yoluyla hem jb hemde oyunları başarıyla yükleyip çalıştırdım. Tavsiye şunları söyleyebilirim;
1) Webkit ile donma-kapanma çok oluyor, tavsiyem y2tb jbsi yapman (offline).
2) Oyunları pcye indirip, pcden ftpserver ile ps5'e atmanı tavsiye ederim. En hızlı yöntem bu oldu benim için. Saniyede 115mb dosya aktarım hızına böyle ulaştım. ps5upload ile wifi aktarımında 5-10mb arasında çok uzun süreler harcanıyor. Ethernet kablosu ile pc ve ps5 birbirine bağlayıp ftpserver yapabilirsin.
3) Bazen ftpserver cache şişmesinden dolayı kablolu bağlantıda bile hızın 10mb'lara düşebilir. Böyle bir durumu aktarım esnasında değil, 2. veya 3. aktarımları yaparken yaşarsın. Bu durumda yapacağın şey; pc5 yeniden başlat>jb yeniden başlat> ftpserver yenilensin düzelecektir.
Başıma gelen birkaç deneyimi yazdım, yardım istersen detaylı sorununu belirt. Bol şans.

mrth87

Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Ara 21, 2021
36
11
8
Bende dün yapmaya başladım daha önce tecrüben yoktu. 13,60 sürümünü birkaç video izleyerek ve deneme yanılma yoluyla hem jb hemde oyunları başarıyla yükleyip çalıştırdım. Tavsiye şunları söyleyebilirim;
1) Webkit ile donma-kapanma çok oluyor, tavsiyem y2tb jbsi yapman (offline).
2) Oyunları pcye indirip, pcden ftpserver ile ps5'e atmanı tavsiye ederim. En hızlı yöntem bu oldu benim için. Saniyede 115mb dosya aktarım hızına böyle ulaştım. ps5upload ile wifi aktarımında 5-10mb arasında çok uzun süreler harcanıyor. Ethernet kablosu ile pc ve ps5 birbirine bağlayıp ftpserver yapabilirsin.
3) Bazen ftpserver cache şişmesinden dolayı kablolu bağlantıda bile hızın 10mb'lara düşebilir. Böyle bir durumu aktarım esnasında değil, 2. veya 3. aktarımları yaparken yaşarsın. Bu durumda yapacağın şey; pc5 yeniden başlat>jb yeniden başlat> ftpserver yenilensin düzelecektir.
Başıma gelen birkaç deneyimi yazdım, yardım istersen detaylı sorununu belirt. Bol şans.

Hocam merhabalar. ftp server dediğin Filezilla mı yoksa başka bir program mı?

Ben mesela ps5upload kullanıyorum. wifi ile ps5e bağlanıyor ama pc>lan kablo>ps5 bağlantısını bir türlü yapamadım. Ip adresi almıyor ps5te?

Newbie11

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Eki 6, 2026
10
4
3
Hocam merhabalar. ftp server dediğin Filezilla mı yoksa başka bir program mı?

Ben mesela ps5upload kullanıyorum. wifi ile ps5e bağlanıyor ama pc>lan kablo>ps5 bağlantısını bir türlü yapamadım. Ip adresi almıyor ps5te?
ps5upload ile de denedim 5-10mb arası aktarım hızı ile 90 100gb oyun çok uzun sürüyor. Örnek olması için; dün 3 oyunu filezilla ile 1 saat 15 dakikada yükledim. Toplam boyut 380gb civarıydı. Bunu ps5upload ile 3 4 saat sürmesi beklenir. Bağlantı için çok birşeye gerek yok aslında çok basit adım adım tarif ediyorum;
1) Bağlantıyı yapmadan önce ps5 ve pcyi hazırla;
1a) PC'de tüm dosyaları indirmiş ve aktarmaya hazır ol. Aktarım esnasında PC'de internet olmayacak.(wifi ile bağlanabilirsin sadece PCyi modeme, ama gerek yok bu aktarım için)
1b) PS5 hazırla; PS5 yeniden başlatıp, jbyi aktif et. JB'den sonra otomatik veya manuel olarak şu payloadları aktif et;
-kstuff , ps5webfilemanager, shadowmountplus, ftpsrv (bu payloadları aktif etmen zorunlu)
1c) Payloadlar aktif olduktan sonra Ağ>internet ayarları>Kablolu bağlantı'ya özellikler tıklaması yapıp yapılandır diyeceksin. Ve aşağıya şu bilgileri yazacaksın;
-ip adress settings: manuel
-ipv4 adress: 192.168.1.3 (senin ...1.159 vb. olabilir, ama ...1.3 slotun boşsa kullanan cihaz yoksa 1.3 yap.)
-subnetmask: (ipv4'ün hemen altındaki) 255.255.255.0
-Default gateway: (modemin sabit ipsi) 192.168.1.1 (genel modemlerin bu olur sendeki farklı ise onu yaz)
-Primary DNS (birincil dns): 127.0.0.2
-Diğer seçenekleri elleme
Tüm bunları yaptıktan sonra Circle yani yuvarlak tuşla geri gel anamenüde bırak ps5'i. PS5 artık hazır.
2) PS5 ve PC arasında ethernet kablosu bağla.(minimum cat6 olmasına özen göster)
2a) Filezilla'yı yönetici olarak başlat. Düzenle>Ayarlar>Aktarım sekmesi>Varsayılan aktarım: Binary olarak ayarla. Aynı zamanda "Aktarım" üzerine tıklarsan da, aynı anda kaç dosya gönderilecek ordan belirleyebilirsin. Ben ufak boyutlu dosyalarda 10 kullanıyorum. Büyük boyutlu dosyalarda 3 ideal.
2c) Filezilla'yı ayarladıktan sonra bağlantıyı kurmaya geldi sıra;
Filezilla anasayfasında yukarıda Host(sunucu); 192.168.1.3 (ps5'e atadığın server),
Kullanıcı adı ve parola kısımları: BOŞ
Bağlantı noktası: 2121
Yanındaki hızlı bağlan tıkladıktan sonra bağlanacaksın. Filezillada Sol tarafta gördüğün dosyalar PC'dekiler, Sağ tarafta gördüklerin PS5'in webfilemanager sayesinde gördüğün dosyalar.
Oyunların atılacağı PS5 Dosyası: data>homebrew içerisine örn: PPSA1532 ismiyle yükleyeceksin sadece OYUN dosyasını. Yani PPSA1532 içine girince direkt oyun dosyaları olacak sadece.
Yükleme mantığı; Solda ki PC'den seçtiğin "PPSA1532" dosyasını tut ve sürükle ile sağ tarafa homebrew içine bırak. Aktarım başlayacak ve alt tarafta hızları göreceksin.
Yapamadığın takıldığın yeri sorabilirsin.
Mesajınız otomatik olarak birleştirildi:

NOT: PC'de ağ ayarı yapman lazım onu yazmayı unutmuşum. Windows 11 için (10 içinde aynı olmalı):
ctrl + R > ncpa.cpl > açılan sekmede Ethernet sağ tıkla özellikle > İnternet protokolü ipv4 çift sol tık > Aşağıdaki ip adreslerini kullan: (DNS kısmı değil yukarıdaki kısma yazacaksın):
İp adresi: 192.168.1.2 (benim slot2 boş olduğu için slot2 yazdım.)
Alt ağ maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi: 192.168.1.1
Bu kadar DNS kısmına birşey yazmana gerek yok. Tamam diyip uyarı çıkarsa evet de ve çık. PC bağlantıyı kurmaya hazır.

Son düzenleme: