PS5 Linux Yukleme Rehberi

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS5 Linux kategorisinde byercanx tarafından oluşturulan PS5 Linux Yukleme Rehberi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 645 kez görüntülenmiş, 34 yorum ve 7 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS5 Linux
Konu Başlığı PS5 Linux Yukleme Rehberi
Konbuyu başlatan byercanx
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan byercanx

byercanx

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Kas 28, 2011
3,359
949
113
40
PS5 dump oyunlar ile aralarında 10-15 derece var.

Sıcaklık normal mi değil mi hiçbir fikrim yok.

Özel bir ayarlama yok. Terminale komut giriyorsun fan bost on diyor bu kadar. (Github sayfasında herşey var)

byercanx @byercanx Arkadaşımız benden daha tecrübeli onun fw si düşük olması nedeniyle uzun süredir kullanıyor.

Ben 4 günden beri deniyorum ancak dün biraz biraz birşeyler yapmayı başardım deneme yanılma yöntemi ile.

Bu bir elektronik cihaz sonuçta her zaman bozulma/arızalanma ihtimali var.

PS5 sistemi normal şekilde bile kullanılsa zaman nedeni ile zaten yorulacak.

Geçen aylarda klasik jailbreak yapıp oyun oynamak için PS5 sistemimi açtım ve geri dönülemeyen hata uyarisi aldım. Bütün herşeyi sıfırlayıp sistemi tekrar kurmak zorunda kaldım.

Oyunlarım ve en önemlisi bütün oyun kayıtlarım uçtu. Oysaki öncesinde hiç bir sorun olmamıştı birden açınca hata vermişti.

Elektronik işi biraz da şans işi.
ısı değerleri random arkadaşlar, yakında yeni kernelde çözülecek gerçek değerler 70-75 arası GPU+CPU olduğu için normal işlemci TJmax değeri 92 derece zaten

asddfgh

Tanınmış Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
May 16, 2021
839
401
63
ısı değerleri random arkadaşlar, yakında yeni kernelde çözülecek gerçek değerler 70-75 arası GPU+CPU olduğu için normal işlemci TJmax değeri 92 derece zaten
İşlemci 70-75 de çalışıp da mu ekranda 85-90 gösteriyor yoksa gerçek sıcaklığı mı o en iyisi yeni kernel beklemek gibi duruyor

byercanx

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Kas 28, 2011
3,359
949
113
40
İşlemci 70-75 de çalışıp da mu ekranda 85-90 gösteriyor yoksa gerçek sıcaklığı mı o en iyisi yeni kernel beklemek gibi duruyor
yük altında evet dostum ben birçok oyunu 4k oynuyorum 1080p değerleri çok aşağıda ısı olarak, linux üzerinde çok kısıtlı sensör erişimi var çünkü cihazın bios tablosu bozuk sonuçta PC değil DSDT çalışması var bios’u tam entegre etmek için yakında daha mükemmel olucak.

asddfgh

Tanınmış Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
May 16, 2021
839
401
63
yük altında evet dostum ben birçok oyunu 4k oynuyorum 1080p değerleri çok aşağıda ısı olarak, linux üzerinde çok kısıtlı sensör erişimi var çünkü cihazın bios tablosu bozuk sonuçta PC değil DSDT çalışması var bios’u tam entegre etmek için yakında daha mükemmel olucak.
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

"ps5 linux ubuntu 26.04 imajı, en son ve en iyi kernel 7.0.10 ve en son yamalarla" demiş açıklamasında acaba dediğiniz optimize kernel bu sürüm mü bilgilendirebilir misiniz bunu kurabilir miyiz byercanx @byercanx 😃

Son düzenleme:

byercanx

Forum Destekçisi
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Kas 28, 2011
3,359
949
113
40
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

"ps5 linux ubuntu 26.04 imajı, en son ve en iyi kernel 7.0.10 ve en son yamalarla" demiş açıklamasında acaba dediğiniz optimize kernel bu sürüm mü bilgilendirebilir misiniz bunu kurabilir miyiz byercanx @byercanx 😃
Evet biraz bekliyorum bu yamayi uyguladim artik hem wifi hemde ethernet cihazi almamiz gerekmiyor dahili wifi ve ethernet calisiyor su an tam sensorler uzerinde calisiyorlar hepsi bir arada sunacagim