- Kas 28, 2011
- 3,385
- 1,006
- 113
- 40
sorun flatpak dostum Steam sitesine gir Steam.deb indir@byercanx Merhabalar bir sorum olacaktı.
Lutris ile oyun açtığımda 0.50 GB kullanilabilir alan gösteriyor oyuna girince hemen kapanıyor grafik kartı desteklenmiyor veya C++ D: konumunda hata veriyor büyük ihtimal farklı yerde dosya arıyor.
Steam ile oyunlara girdiğimde ise oyunlarda 5.5 GB lik çözünürlük ayarı sunuyor sıkıntısız oynatıyor genelde.
Sizde oyunlar için Steam'i benim gibi mecbur mu kullanıyorsunuz yoksa ek ayar yaptiniz mi birde 5.5 GB yi yükseltme ve grafik kartıni tanıtma şansımız var mı?
Ek olarak Steam ile mecburen Mod manager den girdiğimde Capcom oyunlarında Dualsense ne yaptiysam algılamıyor.
sonra indirilenler klasörüne gir orada bir terminal aç şunu yaz
sudo dpkg -i Steam.deb
ardından
sudo apt install -f
-f komutu o paketin gerektiği tüm bağımlılıkları Ubuntu deposundan yükler
kontrolcü görmemesinin sebebi steam-controllers paketinin flatpak olanında yüklese bile görmemesinden kaynaklı. Benim gösterdiğim methodda yüklersen bu sorun olmayacaktır. Lutris içinde aynısı geçerli flatpak sürümler kullanıcı izolasyonundan dolayı sistem diskini görmez flatseal yükleyerek izinleri yönetebilirsin, uğraşmamak için ise deb paketlerini kur uygulamaların. Flatpak’ı sanal makina gibi düşün ama makinanın kendisininde izni yok sen ne verirsen o. Ekran kartı ram için ise ram dinamik ben manuel verdiğim halde dinamik kadar iyi çalışmıyor dinamik kalması daha iyi ekran kartına şu komutu açılışa ekle daha stabil olacak. AMD’nin resmi BC250 kartına uyguladığı ayar PS5 aynı GPU olduğu için. Birçok sorunu çözecektir
Efi klasörü içinde cmdline.txt dosyana şunun hemen ardına video=DP-1:1920x1080@60 RADV_DEBUG=nohiz oyunlarda grafik hataları ve ram sorunu yok olucaktır
ben manuel 8gb ram verdim GPU’ya dinamik olan daha iyi 512 bırakmak en mantıklısı zaten cihaz oyuna göre kendi dinamik kullanıyor
Lutris sorunu çok basit sadece Flatpak uygulamanın sistem diskine erişmesine izin vericeksin onu flatseal kullanımı yaz internete görürsün ben steam dışında birşey kullanmıyorum, sadece oyunları install etmek için Bootless var bende o kadar
manuel için vram.txt dosyanı düzenleyebilirsin ama önermem, illa yapacağım dersen BC 250 ayarları bios ram seçenekleri aşağıda
kaynak :
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için
Giriş yap
veya
Kayıt ol
anlayışınız için teşekkürler.
VRAM Allocation Options
512MB (Dynamic) - Recommended: - Automatically allocates between CPU and GPU - Best for general use
Fixed Allocations: - 10GB RAM / 6GB VRAM - Good for AAA games - 8GB RAM / 8GB VRAM - Balanced - 12GB RAM / 4GB VRAM - Light gaming, more system RAM
Son düzenleme: