PSP 3000-2000 Kıyaslaması (Resimli )

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PSP GO - 300x V3 Destek kategorisinde ioriyagami tarafından oluşturulan PSP 3000-2000 Kıyaslaması (Resimli ) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 24,128 kez görüntülenmiş, 74 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PSP GO - 300x V3 Destek
Konu Başlığı PSP 3000-2000 Kıyaslaması (Resimli )
Konbuyu başlatan ioriyagami
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan deli98

ioriyagami

Reşadiyeli
Kayıtlı Üyemiz
Nis 7, 2008
2,265
25
48
42
Draco, söylediklerine kesinlikle katılmıyorum. Alıntı yapmış olduğun resimle PSP 3000 donanımının hiç bir alakası da yok. PSP 3000 ekranı progresive scan taramasını yapıyor diye bir cümleyi de senden başka kimseden duymadım daha önceden :)

Tek duyduğum Sony nin PSP 3000 lerde donanımsal olarak bir tarama hatası olduğunu, maalesef bunu da düzeltmeyeceklerini bildirmeleri. Bu da taa geçen seneki basın toplantılarında açıklandı. Düzeltmeme sebepleri ise çok da büyük bir problem olmamasıdır. Eğer ekrana çok çok dikkatli bakmadıktan sonra yani ekranı incelemek maksadıyla bakmadıktan sonra kimsenin dikkatini çeken bir sorun değil bu.

Progresive ve interlacing, birer farklı tarama yöntemidir. İşte bunu en güzel açıklayan bir alıntı:

i nedir p nedir?

i yani interlaced terimi ile kastedilmek istenen şudur, televizyonda yayınlanan video yatay tarama hatlarında gösterilmektedir. Bu toplam tarama hatlarının yarısında videonun yarısı gösterilmekte daha sonra bizim beynimiz ve gözlerimizin fark edemeyeceği hızda ardında (saniyenin 30′da 1′i) diğer yarısı diğer tarama hatlarında gösterilmektedir. Böylece bir defalık interlaced sinyal ile görüntünün sadece yarısı gönderildiği için band genişliği korunmaktadır.Peki 720′i ile 1080′i arasındaki fark nedir? 1080i de daha fazla yatay hat bulunduğu ve bundan dolayı diğer resmin geliş süresi kısaldığı için 720i’ye göre daha kaliteli bir görüntü elde edilir.

p yani progressive scan (sequential scanning)’de ise görüntünün tamamı saniyeden 60′da bir hızla gelir ve sonra yerini diğer görüntüye bırakır. Böyle olunca interlaced’da resimlerin değişmesi esnasında meydana gelen küçük titremeler ortadan kalkar ve daha net bir görüntü elde edilir.

godofwar

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Nis 19, 2009
285
6
18
32
kardeşim psp 3000 nin ekran kalitesi filAN daha mı kötü ben slim yerine 3000 almayı düşünüyorum almıyım mı?soğuttunuz 3000 den ya:(

ioriyagami

Reşadiyeli
Kayıtlı Üyemiz
Nis 7, 2008
2,265
25
48
42
kardeşim psp 3000 nin ekran kalitesi filAN daha mı kötü ben slim yerine 3000 almayı düşünüyorum almıyım mı?soğuttunuz 3000 den ya:(
3000 lerde çok çok dikkatli bakarsan bu tür bir sorun var ekranda dostum ama almana mani olacak kadar büyük bir sorun değil, çünkü farketmek için titiz bir insan olman gerekiyor.

Fat PSP alma gerisi önemli değil ;) 2000 de güzel 3000 de. Ben olsam 3000 alırdım ;)

godofwar

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Nis 19, 2009
285
6
18
32
****************-

3000 lerde çok çok dikkatli bakarsan bu tür bir sorun var ekranda dostum ama almana mani olacak kadar büyük bir sorun değil, çünkü farketmek için titiz bir insan olman gerekiyor.

Fat PSP alma gerisi önemli değil ;) 2000 de güzel 3000 de. Ben olsam 3000 alırdım ;)
teş. dostum:wi::wi:

elvincer

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 4, 2009
37
0
6
bu resmen ps3 xbox 360 tartışmasına dönmüş.ben şahsen daha önce fat kullandım şimdide slim 3004 aldım.bugün aldım ve arkadaşların dedikleri içime kurt düşürdü fakat aleti inceledikçe dedikleri şeylere rastlamadım.resistance oyununu oynadım oyunun içinde ya da ana menüde herhangi bir çizgiye rastlamadım.tepkime süreside gayet güzel.görüntülerin arkasından gölgesi gelmiyor.fat psp de bu beni rahatsız ediyordu.inşallah ileride tam manasıyla kırılır da hepimiz mutlu oluruz.almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem sadece biraz beklemeleri ve bu arada oyun stoklamaları......

ozqur

PspBOY
Kayıtlı Üyemiz
Tem 8, 2009
374
0
16
30
Siteye Git
psp 3000 mi tabikide hayır aldığımda o da vardı ama ben 2000 i seçtim skype için mikrafon var ama skype da sadece bir kes beleşe arıyoruz mikrafona 130 lira daha fazla vermem

Crazy123

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ara 14, 2008
57
0
6
38
Siteye Git
Yaw gidin Allah aşkına :D

Ha 200x ha 300x ki bende 300x var ben karanlikdan nefret ediyorum ve gölge hiç sevmiyorum psp300x aldım

Alacağım kişide 0 200x ve 0 300x vardı Polonyadan geldi 200x ve 300x i inceleme firsatim baya oldu ekranda çok fark var kesinlikle ben 200x le yapamam zaten sizi bilmiyorum ben 300x de ekrani 3. aydınlıkta oynuyorum 2. aydınlıkda ufak detaylari goremıyorum yarıs yaparken ondekı arabaya bıle carptıgım oluyor 200x alsam bu benım ıcın ıskence olurdu heralde LAKİN tarama cizgisi varmi Evet var
ama menude diyede abartmayalim bu arada 200 dede yatay cizgiler beni rahatsiz ediyor Onlarda Dikkat edin gorursunuz sagdan sola yada soldan saga zaten saatte 180km/hiz yaparkende tarama cizgisiyle pek muhattap olamiyorum :la: :bsdfa: :01: yada depar atip şut çekerken :01: ondan psp almayi dusunenler bence 200x degilde 300x alsinlar ikiside ayni para

KillZone

Geliyorlar.22.02.11
Kayıtlı Üyemiz
Haz 28, 2009
187
0
16
29
ben psp 3004 kullanıcısıyım .bütün resimlerde farkın büyük olduğunu gördüm ama 1. resim gerçekten çok saçma etrafın aydınlığıyla oynanmış.etraf aydınlık olursa tabi parlak görünür :D başka bir seçenek daha var psp 3000 etrafıda aydınlatıyor hahaha :D:D:D

Bump:
psp 3000 mi tabikide hayır aldığımda o da vardı ama ben 2000 i seçtim skype için mikrafon var ama skype da sadece bir kes beleşe arıyoruz mikrafona 130 lira daha fazla vermem

düşüncen güzel ama ben psp 3004 ümü 350 tl ye aldım aldığım yerde kampanya vardı slimden bile ucuzdu.Ama eğer mikrofon 150 tl olsaydı slimlerin 200 tl olması gerekirdi(galiba saçmaladım kusura bakmayın)

:a068::a068: ama eğer 400 tl nin üstünde bir fiyat olsaydı tabiki de slim tercih ederdim.