PSP Kamera Çözünürlüğü?

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Psp Donanım kategorisinde pofpor tarafından oluşturulan PSP Kamera Çözünürlüğü? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,695 kez görüntülenmiş, 26 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Psp Donanım
Konu Başlığı PSP Kamera Çözünürlüğü?
Konbuyu başlatan pofpor
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan PessimisticAttack

hakantcdd

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Nis 6, 2009
5
0
1
34
ben yeni ingiltereden aldım.1.3 mpiksel yazıyo ama en az 10 mp gibi bişey.çok kullanışlı.almanı tavsiye ederim...:clapping:

ero-sennin

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Tem 21, 2008
27
0
1
35
Siteye Git
resimleri çekmişken buraya da koyuyum dedim kamera almakta kararsız olan olursa yardımcı olabilir

güneş ışığında daha net çekiyo

bide kitaptan çektim kamera gayet iyi

ero-sennin

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Tem 21, 2008
27
0
1
35
Siteye Git
evet 1,3 ama vidyo ve fotoğraf kalitesi gayet güzel dün akşam çektim onları gün ışığında daha iyi çekiyo vidyolarda da herhangi takılma kare kare görüntü falan olmuyo psp video bölümünden indirilen herhangi bi vidyo ile aynı kalitede diyebilirim

PessimisticAttack

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Nis 26, 2009
95
0
6
Siteye Git
Çoğu insan megapixel kavramıyla kafayı tırlatmış durumda. Fotograf makinesi satın almaya gidenlerin çoğu ilk seferinde "kaç mp bu?" sorusuyla başlar konuşmaya.
Yanlış değil ama gereksiz ve yersiz artık.

Neden?
Çünkü artık piyasadaki fotograf makinelerinin hepsi zaten çok yüksek çözünürlükte fotograf çekiyor.

Peki fark ne?
Neden farklı markalar var desek ? Kaliteli , kalitesiz ve biri diğerine göre daha kaliteli olan cihazlar var.

Bu noktada mercek kalitesi devreye girer. Aynı çözünürlükte fotograf çeken 2 farklı markanın fotograf kalitelerinin farklı oluşu başka neden kaynaklanabilir. Tabi ki en önemlisi mercek yapısı.

Konuya neden böyle girdim. Çünkü 1.3 MPyi görüp , "aaaaaaaaaa! kötüymüş bu yahu" ya da "alınmaya değmez 95 lira, 100 lira vs" gibi önyargıları silmek için girdim konuya derinlemesine.Tamam bir PSP Go Cam kamera merceği bir "Sony Carl Zeiss " mercek değil ama üzerinde yazan 1.3 MPden çok daha kaliteli fotograflar çekiyor cihaz, özellikle gündüz vakitlerinde. Üzerinde patlayan bir flaş olmadığı için çok doğaldır ki gece kalite düşüyor. Ama yukarıda verilen fotografta, kitaptaki yazıyı yakından çekildiğinde bile, tak ve kullan şeklindeki bir cihaz için gayet kaliteli çekimler yapıyor;keza videolar da aynı.
95-100 lira civarı olan bu tak-kullan kamera alınmalı mı? Ona insanların ceplerindeki para ve kafalar karar verir. Ben o parayı sıfır ürüne vermek yerine ikinci el ürünü araştırdım ve önce 60 TL ve daha sonra 40 TL'na buldum ve satın aldım. Sıfırdan farksızdı aldığımda,gerçekten hem bu işi ucuza kapattığıma hem de satın aldığıma çok mutlu oldum.