PS3 EMULATÖR PS1 Oyunlarını PKG Formatına Çevirme ve PS3 Konsolunda Oynama Rehberi Burada

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS3 - PS1 Emulasyon kategorisinde mctuna tarafından oluşturulan PS1 Oyunlarını PKG Formatına Çevirme ve PS3 Konsolunda Oynama Rehberi Burada başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 23,351 kez görüntülenmiş, 74 yorum ve 6 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS3 - PS1 Emulasyon
Konu Başlığı PS1 Oyunlarını PKG Formatına Çevirme ve PS3 Konsolunda Oynama Rehberi Burada
Konbuyu başlatan mctuna
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan seckinabdullah

fhssass

Erişim Engelli
Kas 19, 2012
957
42
28
44
Valla hiç dikkat etmedim...
Direk indirip ismini COVER.JPG olarak değiştirip attım
Ve hepsini gördü...

This is not just a game!!!

fhssass

Erişim Engelli
Kas 19, 2012
957
42
28
44
Dostum ben ceple indiriyorum
Pc kullanıcısı değilim

This is not just a game!!!

Kasatka

Duayen Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Haz 24, 2008
776
74
28
Arkadaslar merhaba.
4.30 da iken psone den cevirdigim ve pkg yaptigim hic bir oyun calismiyor.
Invalide Firmware uyarisi verip ana ekrana donuyor.
SOnra yeni oyun cebirdim baktim yine ayni.
Bu sorunu yasayan ve cozunumu bilen var mi.
PKG biciminde yoksa yeni bir converterla mi cevirmemiz lazim benim converter mi eski yoksa ?

Unknown

C/C++ Developer
Moderatör
Ağu 21, 2009
1,165
266
83
Arkadaslar merhaba.
4.30 da iken psone den cevirdigim ve pkg yaptigim hic bir oyun calismiyor.
Invalide Firmware uyarisi verip ana ekrana donuyor.
SOnra yeni oyun cebirdim baktim yine ayni.
Bu sorunu yasayan ve cozunumu bilen var mi.
PKG biciminde yoksa yeni bir converterla mi cevirmemiz lazim benim converter mi eski yoksa ?

İmzalama ile ilgili bir sorun mu acaba ? .pkg uzantılı dosyanın boyutu çok büyük değilse upload edermisin 4.21 ~ 4.50 için imzalayayım birde öyle dene

Kasatka

Duayen Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Haz 24, 2008
776
74
28
Hocam merhaba.
Imzalama da sorun oldugunu sanmiyorum. CUnki benim conberter sorunludur diye az once yeniden converteri indirip yeniden pkg ladim. Ayni hata. Unsupported Firmware diyor.
Sonra param,sfo da ki firmware degerleri ile oynadim.,4.3000 dan baslayip 4.5000 ye kadar ama sonuc ayni.
Bence 4.50 icin programin yeniden kodlanmasi lazim.

Sizden ricam
Eger sizde 4.50 FW ye sahipseniz kucuk boyutlu bir oyunu PKG layip ps3 e kurup sonucu soyler misiniz.
4.50 Rogero benim ki

Edit.
Bu arada bu konu benim icin cok onemli.
cunki bazi psone oyunlarima ps3 hatta cikmadi ama ps4 oyunlarindan daha fazla onem veririm.
Cocuklarima ps3 icerisinde koca bir arsiv birakmak istiyorum.
Eski oyunlari Final Burn ALpha ile.
Yeni oyunlari da psone, ps2, emulasyonlari ile cihada su an yaklasik 120 tane oyun sayisini bilmedigim rom var.

ZSpeaR

Kayıtlı Üye
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Nis 17, 2012
199
81
28
42
Harici HDD ya da 4-8GB usb bellek edinin
PSXGAMES dosyası açın ve oyunlarınızın imajlarını aynı isimli klasör oluşturarak içine atın, multiman de retro bölümünde oyunlarınızı bulabilirsiniz

PSXGAMES/CrashBandicoot(klasör)/CrashBandicoot(imaj)

Oyunlarınızı resimli olarak görmek istiyorsanız (herhangi bi boyutta olabilir ,bazı oyunlarımda 300x pixellikleri kabul ediyor bazılarında 480x bazılarında 1920x pixelleri kabul ediyor deneme yanılma ile bulacaksınız artık) indirdiğiniz jpeg resmini oyunla aynı isimde ya da COVER diye adlandırarak imajın yanına atın

Kendimden örnekler vereyim;Crash bandicoot serisinde resimleri COVER diye adlandırdım ama CTR yarış versiyonunda bunu kabul etmedi de CTR diye aynı isimle yazınca kabul etti :)
Bazı PS1 oyunları efsanenizdir çok seversiniz ama bi türlü başından sonuna oynayasınız gelmez başlasanız da yarıda kalır keşke full save olsa da bonuslarla oynasam dersiniz
Böyle oyunlar için netten bulup indirdiğiniz yanlış hatırlamıyorsam PSV uzantılı save dosyasını MemCardRex adlı programla VM1 uzantısına çevirip imajın yanına atıyorsunuz ve eğlenmeye devam ediyorsunuz(gamespot ta sürüsünce var)(google da ps1 saves diye arattırın siteyi görürsünüz zaten)
Kendim için CTR oyununu örnek veriyorum, tabi ana menude şifreleri yazarak bosslar açılıyor ama full save ile de şifre ile uğraşma zahmetinden kurtarıyor , arkadaşımla ya da kardeşimle oynarken sıkıntısız devam ediyorum

mukonera

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ağu 14, 2013
1
0
1
34
4.55 rogero ile çalıştıramadım, çözüm yolu bilen varsa haber verirse sevinirim.