- Eki 30, 2011
- 904
- 3,610
- 93
-
Öne çıkan konu
Selam arkadaşlar bugün yayınlanan ShadowMountPlus güncellemesinde çok güzel bir özellik eklendi.
Backport yapılmamış fpkg oyunlar için klasörden backport dosyalarını okutma özelliği getirildi.
Bu sistem PsVita konsolundaki rePatch uygulaması ile aynı yöntemi kullanıyor. Bilmeyenler için; oyuna eklemek istediğiniz dil yamaları, değiştirdiğiniz doku dosyaları, modlar gibi şeyleri pkg dosyasını ayıklayıp içine yerleştirmek yerine, oyunun Title Id (PCSEXXXXX) koduyla adlandırılmış bir klasörün içine yerleştirip bu değişiklikleri ordan okutmaya yarıyor.
İşte bu sistemin aynısı Drakmor son güncellemede ShadowMountPlus'a ekledi backport dosyalarını okutmak için.
Şimdi bizde bunu türkçe yamalar için kullanacağız.
Bu bize ne fayda sağlayacak; indirmiş olduğumuz 100-150 gblık fpkg oyunlarını ayıklayıp tükçe yamaları ekleyip tekrar saatlerce pkgye dönüştürme derdinden kurtaracak
Ben Hades ve Marvel Cosmic Invasion oyunlarında denedim sorunsuz çalışıyor arkadaşlar.
Şimdi nasıl yapacağız onu anlatayım.
Öncelikle aşağıda vermiş olduğum linkten güncel elf dosyalarını indirin. Ben y2jb kulanıyorum. Benim gibi y2jb kullananlar data içindeki ps5_autoloader klasörünü silip vermiş olduğum linkteki ps5_autoloader klasörünü data içine atsınlar.
Payload manager kullanan arkadaşlar klasör içindeki güncel elf dosyalarını alarak kullanabilirler.
11.60 sürümde olan arkadaşlar benim dosyamdaki a53_pkg.elf yerine aşağıdaki linkte olan elf dosyasını kullanın yoksa çalışmaz. Geri kalan elf dosylarını kullanabilirsiniz.
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için
Giriş yap
veya
Kayıt ol
anlayışınız için teşekkürler.
Şimdi yama uygulayacağımız oyunun dil dosyasının bulunduğu klasör yapısının aynısını oluşturuyoruz.
İlk klasör ismi Title Id(PPSAXXXXX) ile başlamalı sonrası pkg içindeki klasörlerin yapısında olmalı.
Örneğin benim yaptığım Marvel Cosmic Invasion klasör yolu şöyle;
PPSA29629\Content\Global\Loc
içinde de türkçe yamalı English.zpbn dosyası var.
Şimdi klasörümüzü alıp bir usb içine atıyoruz ve daha sonra /data/homebrew/backports içine kopyalayıp oyunumuza giriyoruz.
İşlem bu kadar oyunumuz artık türkçe olarak açılacaktı
Bir örnek daha vereyim belki kafası karışanlar olabilir. Resident Evil 3 oyunu için yama dosyası ana dizinde mesela.
O zaman klasör yolu şöyle olmalı;
PPSA03952/re_chunk_000.pak.patch_002.pak
Data içinde homebrew/backports klasörleri yoksa kendiniz oluşturun.
Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur, keyifli oyunlar dilerim
Son düzenleme: