Dünden itibaren biraz PS5 Linux sistemini çözmeye başladım.
Lutris ile oyunlar oynanmıyor. Oyun açılırsa ya çok düşük fps veriyor 3-4 gibi yada oyunun bir yerinde Lutris hata verip oyunu kapatıyor. En azından bende öyle bu durum halen çözemedim.
Steam indirip kütüphaneye "Steam Dışı Oyun" olarak ekledim. Oyun açılmadı sonra oyunu Proton Expremental de açmaya zorla dedim ayarlardan tak diye oyun açıldı.
Kasma, donma kilitlenme sorunu yaşamadım. 4K da normal ayarların biraz üstünde ortalama 55-60 FPS arası Resident Evil 2 Remake oynadım.
Bunu ayarlardan maksimuma çekince hemen ayilip bayılmaya başladı geri düşürdüm tavsiye etmem hiçbir oyunda çünkü cihazı donduruyor bazen mecbur fiş çekip takip yeniden açmak zorunda kaliyorsun sistemi.
Sıcaklık ortalamam 85-90 derecelerde idi fan bost açık olmasına rağmen. (Normal mi bilmiyorum)
Şuan Lutris ile oyun setupları kurup Steam den çalıştırıyorum.
Web tarayıcı gayet iyi add-on yani eklenti indirilebiliyor.
Brick olacağını hiç sanmıyorum çünkü şu anda harici cihaza yükleniyor linux konsolun içine değil.
Ben linux sistemini USB 3.2 flash belleğe kurdum.
En fazla işler çok ters giderse PS5 sistemini yeniden kurma dosyasını ister cihaz sıfırlanır.
@byercanx
Evet onu kaçırmış olabilirim şuan da bir sorunum yok görüntü gelmeme gibi. Korkudan her yeni birşey kurduğumda cihazı yeniden başlattım ki sorun olursa onu kurmadan geçeyim diye.