PS5 Yardım Ps5 oyun indirme Exfat nedir

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Playstation 5 Yardım I Soru Cevap kategorisinde Fat3455 tarafından oluşturulan Ps5 oyun indirme Exfat nedir başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 81 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Playstation 5 Yardım I Soru Cevap
Konu Başlığı Ps5 oyun indirme Exfat nedir
Konbuyu başlatan Fat3455
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ahmethan

Fat3455

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
May 13, 2026
9
1
3
kırık ps5ime oyun indireceğim ama exfat ve normal olmak üzere 2 seçenek oluyor bazı oyunlar da exfat nedir hemde çok yüksek gbli oluyor öbürüne göre ben harici hdd ile oynayacağım hangisini indirmem lazım bir de mesela fc26 80-90gb iken niye kırıklar da 166gb istiyor çok değil mi sebebi nedir teşekkürler

murattavasIi

Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
May 21, 2026
45
44
18
exfat konsolun iç hafızasına oyun taşırken daha hızlı aktarılması için kullanılıyor. bazı oyunlarda sorun oluyorsa bu sorunları da çözebiliyor.
doğrudan klasör olarak oynanabilen oyunlar benim tecrübeme göre exfatdan daha kısa yükleme süresi, daha iyi performans veriyor. şimdi ama öyle değil diyenler de çıkabilir. ikisini de deneyin, bazı oyunlarda biri diğerinden daha sorunsuz olabilir.

166 gb olmasının sebebi, ps5 oyunlarının jailbreak ile .pkg olarak oynatılamıyor olması. Normalde sistem .pkg formatıyla oyunları sıkıştırıp 80gb olarak tutuyor ama bizim bu klasörler ve exfat sıkıştırılarak oynatılamadığı için şiştikçe şişiyor.

ahmethan

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Kas 2, 2010
323
900
93
45
kırık ps5ime oyun indireceğim ama exfat ve normal olmak üzere 2 seçenek oluyor bazı oyunlar da exfat nedir hemde çok yüksek gbli oluyor öbürüne göre ben harici hdd ile oynayacağım hangisini indirmem lazım bir de mesela fc26 80-90gb iken niye kırıklar da 166gb istiyor çok değil mi sebebi nedir teşekkürler
Şu şekilde yanlışınız var. 80-90gb olan sıkıştırılmış part halinde. Onu harici diske açtığınızda 167gb oluyor. Exfat’te direkt 166gb olarak indiriyorsunuz. Burada avantajlı olan normal olan. Neden derseniz internetiniz yavaşsa ve/veya oyunları arşiv yapmak istediğinizde diskinizde sıkıştırılmış halde tutmanız boyut açısından her zaman avantajlı. Bir de normal oyunların üzerinde işlem yapabiliyorsunuz. Mesela bir oyunun Türkçe yamasını, backport vs normal dosyaya atabiliyorsunuz.

Fat3455

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
May 13, 2026
9
1
3
Şu şekilde yanlışınız var. 80-90gb olan sıkıştırılmış part halinde. Onu harici diske açtığınızda 167gb oluyor. Exfat’te direkt 166gb olarak indiriyorsunuz. Burada avantajlı olan normal olan. Neden derseniz internetiniz yavaşsa ve/veya oyunları arşiv yapmak istediğinizde diskinizde sıkıştırılmış halde tutmanız boyut açısından her zaman avantajlı. Bir de normal oyunların üzerinde işlem yapabiliyorsunuz. Mesela bir oyunun Türkçe yamasını, backport vs normal dosyaya atabiliyorsunuz.
Peki hocam 166gb çok fazla değil mi bir fifa için yani 2 oyun feda etmem lazım biraz zoruma gitti ama yapacak şey yok hem kırık oynayıp şikayet edemeyiz :) teşekkürler herkese