PS5 Emulator PS5 RetroArch İndir - Rehber

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS5 Emulator kategorisinde portagas tarafından oluşturulan PS5 RetroArch İndir - Rehber başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 315 kez görüntülenmiş, 31 yorum ve 20 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS5 Emulator
Konu Başlığı PS5 RetroArch İndir - Rehber
Konbuyu başlatan portagas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan portagas

portagas

TÜRKÇE YAMA YAPIMCISI
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Eki 30, 2011
951
3,804
93
Yaş 45 5 sene daha sürdürebilirim diye düşünüyorum 😔😊
Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah abi :) Sosyal medya hesapları kullanmıyorum vaktimin çoğu burda geçiyor. Twitter var onu da yine konsol haberlerini takip etmek için kullanıyorum. Burası kapanmaz inşallah 16 yaşımdan beri bu sitedeyim, 15-16 yıl olmuş nerdeyse evim gibi oldu diyebilirim :)

mctuna

PS3 - PS4 - Nintendo Switch Teknik Servis
Yönetici
ADMİN
FORUMSAHİBİ
Mar 29, 2008
12,809
61,832
113
44
Siteye Git
Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah abi :) Sosyal medya hesapları kullanmıyorum vaktimin çoğu burda geçiyor. Twitter var onu da yine konsol haberlerini takip etmek için kullanıyorum. Burası kapanmaz inşallah 16 yaşımdan beri bu sitedeyim, 15-16 yıl olmuş nerdeyse evim gibi oldu diyebilirim :)
Amin cümlemize portagas @portagas umarım hep beraber devam ederiz

pssever_

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Şub 11, 2023
214
84
28

Selam arkadaşlar bugün sizlere ps5 jailbreakli konsolumuza nasıl RetroArch emulatörü kuracağımızı anlatacağım.

Video çektim,hem oyunların nasıl çalıştığını görmeniz için hem de indirdiğimiz oyunları nasıl listeye ekleyeceğimizi göstermek için:)

Öncelikle bilmeyenler için RetroArch nedir?
RetroArch, Atari'den PlayStation 2-Nintendo Wii'e kadar onlarca farklı eski nesil oyun konsolunun oyunlarını tek bir program üzerinden oynamanızı sağlayan, ücretsiz bir emülatör arayüzüdür.

Nasıl Çalışır? ("Core" Mantığı)
RetroArch sistemi, "Core" (Çekirdek) adı verilen eklentilerle çalışır. Konsolunuza kurduktan sonra, oynamak istediğiniz konsola ait çekirdeği (örneğin Game Boy, NES, SNES,SEGA,PSP,PS1,PS2 veya Wii için geliştirilmiş emülatör motorunu) uygulama içerisindeki menüden seçerek ve ardından sahip olduğunuz oyun dosyalarını (ROM) bu çekirdek yardımıyla çalıştırırsınız.

BİLGİLENDİRME
-Kullanacağımız sürüm test sürümüdür. Retroarch normalde daha fazla özelliğe sahiptir. Örnek olarak serverdan "Core" (Çekirdek) indirmek,oyun resimlerini indirmek, oyunları tararken her konsola özgü özel sekme ve ikonlar gibi şeyler vardır.
-Oyunları çalıştırırken bazen siyah ekranda kalabilir uygulamadan çıkıp tekrar oyunu başlatmayı deneyin.

Kurulum
-Vermiş olduğum linkteki rar dosyasını indirip exfat uzantılı bir hdd veya usb'nin ana dizinine atın ve ps5 takın. ShadowMount uygulamayı otomatik olarak kuracaktır.
-İsteğe bağlı ps5 /data/homebrew/ içine kurulabilir ama tavsiye etmem.

Rom Dosyaları Nereye Eklenecek
PPSA99169/Roms içindeki klasörlere oyunlarınızı ekleyebilirsiniz. Olmayan sistemlerin klasörlerini kendiniz oluşturup oyunlarınızı oraya atabilirsiniz.
Uyarı: Nds ve 3ds klasörlerinin isimlerini değiştirmeyin. Bu iki emulatör için ayarlar yaptım.

Bilgilendirme:PS2 chd, Wii ve Gamecube ise rvz uzantılı sıkıştırılmış romları destekler.

Videoyu takip ederek oyunları nasıl listeye ekleyeceğinizi öğrenebilirsiniz

[Gizli içerik]

​
teşekkürler

asddfgh

Tanınmış Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
May 16, 2021
1,128
608
113
Teşekkürler elinize sağlık 🙂
Ps5 linux ile ilgili de bir çalışma bir rehber gelir mi acaba 😏 portagas @portagas