PS5 Emulator PS5SX2 PS2 Emülatör Kurulum Rehberi

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS5 Emulator kategorisinde portagas tarafından oluşturulan PS5SX2 PS2 Emülatör Kurulum Rehberi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 401 kez görüntülenmiş, 37 yorum ve 15 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS5 Emulator
Konu Başlığı PS5SX2 PS2 Emülatör Kurulum Rehberi
Konbuyu başlatan portagas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan dantegodof

portagas

TÜRKÇE YAMA YAPIMCISI
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Eki 30, 2011
981
3,933
93

Selam arkadaşlar PS5SX2 PS2 Emülatör Kurulumunu sizlere anlatacağım. Dosyalar içinde bios ve 4821 tane yama mevcuttur.
Tek yapmanız gereken dosyaları gereken yerlere atıp sonra oyunlarınızı oynamak :)

4821 Yamanın içinde pcsx2 için hazırlanmış olan 60fps ve geniş ekran yamaları mevcuttur.

Şimdi kuruluma geçelim; öncelikle aşağıda verdiğim linkten rar dosyasını indirip içindeki dosyaları exfat uzantılı bir usb içine atalım.

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

1- Usb içindeki PPSA99203 klasörünü /data/homebrew/ içine atalım.
2- PCSX2 klasörünü data içine atalım
3-İso ya da chd uzantılı oyunlarınızı PCSX2/games
klasörüne atalım.
4- PS5SXHelper.elf dosyasını payloadmanager ile başlatalım ve emülatöre girelim.

İşlem bu kadar arkadaşlar oyunların tadını çıkarın :)

KULLANIM TAVSİYELERİ

1- Oyunlarınızı iso yerine chd formatında kullanmanızı tavsiye ederim çünkü chd oyunlar iso oyunların sıkıştırılmış halidir.
2- Oyunlarınızı harici bir hdd veya usb'nin ana dizinine atarsanız uygulama görecektir ve oyunlarınız hariciden oynayabileceksiniz
PS5 ssd'sini yıpratmamak ve gereksiz alan kullanmamak için hariciden oynamanızı tavsiye ederim.

ISO OYUNLARI CHD OLARAK SIKIŞTIRMA
Aşağıdan chdman'i indirip masaüstüne çıkarın. ISO dosyanızı CUE-GDI-ISO to CHD.bat üzerine sürükleyip
işlemin bitmesini bekleyin.

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Aşağıdaki videodan patchlerin aktif olduğunuzu görebilirsiniz.
Birde archive.org'dan hd doku dosyaları nasıl indirilir onu da video içinden gösterdim.
NOT: HD Dokular 4-5 gb olabilir ve data/PCSX2/textures içine kurulur

Son düzenleme:

dantegodof

Kayıtlı Üye
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Eyl 3, 2013
453
215
43
34
Ben nerde yanlış yaptıysam usb taktığımda program açılıyor usb çıkardığımda dosyaları dahilide belirtilen aynı konuma attığımda uygulama hata veriyor ps5 donuyor neden böyle olduğunu hiç anlamiyorum.

Ps5 formatlayalip aynı şekilde tekrar kurdum yine usb olmadan acilmadi.

Son düzenleme:

portagas

TÜRKÇE YAMA YAPIMCISI
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Eki 30, 2011
981
3,933
93
Ben nerde yanlış yaptıysam usb taktığımda program açılıyor usb çıkardığımda dosyaları dahilide belirtilen aynı konuma attığımda uygulama hata veriyor ps5 donuyor neden böyle olduğunu hiç anlamiyorum.

Ps5 formatlayalip aynı şekilde tekrar kurdum yine usb olmadan acilmadi.
Benim anlattığım şekilde yapın sorun olmayacaktır umarım :)

love.lesson

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Tem 2, 2016
251
74
28
Portagas daha önce paylaştığın RetroArch emulatörüde de ps2 oyunları oynanabiliyordu sence hangisinde oynamak mantıklı ps2 oyunlarını

portagas

TÜRKÇE YAMA YAPIMCISI
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Eki 30, 2011
981
3,933
93
Portagas daha önce paylaştığın RetroArch emulatörüde de ps2 oyunları oynanabiliyordu sence hangisinde oynamak mantıklı ps2 oyunlarını
İkisinde test edip ona göre oynamak lazım bence. Mortal Kombat Saholin Monks retroarchta daha iyi mesela. Dokuların parlamasi ve bulur sorunu yok. Videodan izlersen bu emülatörde dokular parlıyor ve bulur var ekranda.

love.lesson

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Tem 2, 2016
251
74
28
birde memory card sorunu var RetroArch ta memory card ekleyebiliyorsun karakter açmak için falan bunda memory card göremedim