PSP 3000-2000 Kıyaslaması (Resimli )

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PSP GO - 300x V3 Destek kategorisinde ioriyagami tarafından oluşturulan PSP 3000-2000 Kıyaslaması (Resimli ) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 24,204 kez görüntülenmiş, 74 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PSP GO - 300x V3 Destek
Konu Başlığı PSP 3000-2000 Kıyaslaması (Resimli )
Konbuyu başlatan ioriyagami
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan deli98

muskin

Erişim Engelli
Kas 1, 2008
3
0
1
bn psp2000 kullanıyorum fakat sadece ekran farkı nedeniyle tekrar 400 lira vermeye değmez bence

supermariooooo

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
May 22, 2009
26
0
1
ekrana bakın alınmayın.. aldım kullandım 2 gün sonra götürüp psp 2000 le değiştirdim..

öncelikle ilk bakışta renkler ilgi çekebilir ama 1 saat oturup oyun oynayın.. gözleriniz yanıyor ve sulanıyor.. göz bozmayla birebir..

ayrıca scanline tam bir rezalet.. tekken de bir karakter seçin ve oynayın.. karakterinizin yaptığı hareketleri bile farkedemiyorsunuz.. okadar iğrenç ve rahatsız edici bir hal alıyor hareketli görüntülerde..

bende 3000 i çok çok büyük umutlarla almıştım ancak olmamış.. sony güvensizlik yarattı..

giraycaner

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ağu 18, 2008
17
0
1
36
vay be abicim PSP 3000 bu kadar mi abartilir ya ! Ya PSP 2000 kesinlikle kat kat daha iyi. PSP 3000 tam bir rezalet ve goz boyam baska biseyi yok. PSP 3000 de ISO oyunlari bile oynamak simdilik mumkun deil, hee ISO oyunlar oynansa nolcak ki, sadece biraz daha parlak bi ekranda oyniycan ve oyun keyfine yarim saat daha erken veda etcen. (PSP 3000 batarya omru PSP 2000 den yarim saat daha az, hani parlak ekran parlak ekran diyenler varya, alin size parlak ekran) Neyse cok konustum :wi:

titanlord

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Mar 15, 2009
38
0
6
ekrana bakın alınmayın.. aldım kullandım 2 gün sonra götürüp psp 2000 le değiştirdim..

öncelikle ilk bakışta renkler ilgi çekebilir ama 1 saat oturup oyun oynayın.. gözleriniz yanıyor ve sulanıyor.. göz bozmayla birebir..

ayrıca scanline tam bir rezalet.. tekken de bir karakter seçin ve oynayın.. karakterinizin yaptığı hareketleri bile farkedemiyorsunuz.. okadar iğrenç ve rahatsız edici bir hal alıyor hareketli görüntülerde..

bende 3000 i çok çok büyük umutlarla almıştım ancak olmamış.. sony güvensizlik yarattı..
arkadaşım saatlerce tekken ve fifa oynadım görüntü cam gibi .üst model olan 3000 in dedigin gibi olması imkansız. 100 lerce testten geçiyor cihazı 10 larca mühendis tasarlıyor. Bence 3000 değilde başka bir şeyi test etmiş olabilirsin

manayak

Erişim Engelli
Ara 30, 2008
3
0
1
Siteye Git
Aynen katılıyorum Titanlord Bencede 3000 görüntüsü gayet güzel ve batarya bosalana kadar fifa oynadım hıc bı sorun olmadı

beberon

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ocak 27, 2009
43
1
8
yani psp2000 le aynı 3000 fakat psp fat kat kat daha iyi 2000 ve 3000den ama 2000 le 3000 arasında bnce pek fark yok batarya ömrü dışında

Draco

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
May 8, 2009
1
0
1
3000 hakkında abartılan ekran farkına ait bilgilerimi paylaşayım:

Bu resimde gördüğünüz gibi en net görüntü "Progressive Scan" olanı. Bu PSP 3000 olsun. (Bunu LCD gibi düşünün)
Çizgili kötü görüntü de "Interlaced" olanı. Bu da PSP 1000/2000 diyelim. (Bunu da tüplü tv gibi düşünün)

Şu anda piyasada bulunan tüm PSP oyunları bildiğiniz gibi hem 2000'de hem de 3000'de çalışmakta. Bu nedenle bu oyunlar asıl amaçlı olarak 3000 öncesi cihazların Interlaced ekranına uygun olarak yapılıyor. Bu nedenle Progressive tarama ekranlı bir 3000'de, 2000'ler için de çalışması gereken Interlaced taramalı oyunları oynarken ekranda bazı istenmeyen sinir bozucu çizgilenmeler oluşuyor. Yani progressive bir ekran donanımına Interlaced bir görüntü verirseniz bu çizgileri ekranda gözle göreceksiniz. 2000'lerin ekranı zaten donanımsal olarak Interlaced olduğundan bu çizgiler tamamen gözle görülmüyor. Malesef ekran nedeniyle kaçınılmaz bir durum bu. Yazılımsal olarak düzelmeyen donanımsal bir durum. Elbet kaliteli bir 3000 ekranı tercih edilir ama PSP'nin asıl amacının oyun olduğunu unutmayın. Ekranda çizgilenme olmayan (Progressive) oyunlar da yapılır fakat bu oyunlar da yalnızca 3000'e uyumlu olur ve 2000'lerde çalışmaz. Böyle de bir durum var. İnşallah gidişat bu yönde olmaz :)

Fark:

titanlord

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Mar 15, 2009
38
0
6

Bu resimde gördüğünüz gibi en net görüntü "Progressive Scan" olanı. Bu PSP 3000 olsun. (Bunu LCD gibi düşünün)
Çizgili kötü görüntü de "Interlaced" olanı. Bu da PSP 1000/2000 diyelim. (Bunu da tüplü tv gibi düşünün)

Şu anda piyasada bulunan tüm PSP oyunları bildiğiniz gibi hem 2000'de hem de 3000'de çalışmakta. Bu nedenle bu oyunlar asıl amaçlı olarak 3000 öncesi cihazların Interlaced ekranına uygun olarak yapılıyor. Bu nedenle Progressive tarama ekranlı bir 3000'de, 2000'ler için de çalışması gereken Interlaced taramalı oyunları oynarken ekranda bazı istenmeyen sinir bozucu çizgilenmeler oluşuyor. Yani progressive bir ekran donanımına Interlaced bir görüntü verirseniz bu çizgileri ekranda gözle göreceksiniz. 2000'lerin ekranı zaten donanımsal olarak Interlaced olduğundan bu çizgiler tamamen gözle görülmüyor. Malesef ekran nedeniyle kaçınılmaz bir durum bu. Yazılımsal olarak düzelmeyen donanımsal bir durum. Elbet kaliteli bir 3000 ekranı tercih edilir ama PSP'nin asıl amacının oyun olduğunu unutmayın. Ekranda çizgilenme olmayan (Progressive) oyunlar da yapılır fakat bu oyunlar da yalnızca 3000'e uyumlu olur ve 2000'lerde çalışmaz. Böyle de bir durum var. İnşallah gidişat bu yönde olmaz :)

Fark:

güzel açıklamışssın. tıpkı pc de 1.6 ile 3.0 işlemci farkını öyle gözle bakarak anlayamayacağımız gib..i olayın bilimsel bir yönle açıklanması iyi oldu.

Psychopath Bird

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Ara 30, 2008
29
0
1

Fark:
evet güzel açıklamışın ama 3000de çalışıp 2000de çalışmayan oyunların çıkacağını hiç sanmam. ayrıca o tarama çizgileri yanlız oyunda çıkmıyor. menüde gezrken bile çok net bir şekilde görünüyor. bunu kendi gözlerimle bir teknoloji mağazasında gördüm. zaten 3000değilde 2000almamın en büyük nedenlerinden biri bu. psp almadan önce 3000almak için gittim mağazaya ama 3000i inceleyip rezil ekranı görünce direkt 2000e yöneldim. hem 2000ler kırılıyo hemde ekranı sorunsuz diye...

aldıığım 2000 88v3 anakartlı çıktı o ayrı:D neyse kırılıyo zaten artık...:D

sonayorkun

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Nis 14, 2009
290
12
18
Siteye Git

Fark:
aydınlattığın için çok teşekkür edrim arkadaşım güzel bir bilgi..