PS2 OYUN Silent Hill 3 Türkçe Yama - 2026

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Play Station 2 Oyunları kategorisinde Patriots Çeviri tarafından oluşturulan Silent Hill 3 Türkçe Yama - 2026 başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,641 kez görüntülenmiş, 34 yorum ve 14 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Play Station 2 Oyunları
Konu Başlığı Silent Hill 3 Türkçe Yama - 2026
Konbuyu başlatan Patriots Çeviri
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan muyokim

muyokim

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Nis 10, 2010
23
6
3
41
[ATTACH type="full"]4223[/ATTACH]

Yamada Emeği Geçenler
dört koldan taciz

Yama Hakkında
Yama el çevirisidir.
Yamada Türkçe font (Ş, ş, Ğ, ğ, İ, ı...) bulunmaktadır.
Yama hem PC hem de Playstation 2 sürümü ile uyumludur.

Güncelleme Geçmişi
V1: Oyunun tamamı çevirildi ve yama yayınlandı.

Yamadan Görüntüler

[ATTACH type="full"]4224[/ATTACH]
[ATTACH type="full"]4225[/ATTACH]
[ATTACH type="full"]4222[/ATTACH]

Yama Durumu
Ara Sahneler %100
Altyazılar %100
Menü ve Diğer Her Şey %100

İndirme Linki

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

YAMA TAMAMEN ÜCRETSİZDİR.

Yamadaki hataları-çeviri eksiklerini bildirmek ve çeviri isteğinde bulunmak için Discord sunucumuza gelebilirsiniz.

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
Selamlar,kolay gelsin. Oyunu denedim, hafif yavaşlama ile beraber, oyunun başında ilk haritayı aldığımız yerde oyun donuyor. Siz denediniz mi ya da bu durumla karşılaşan var mı ? Tekrar deneyeceğim, bir sorun olursa tekrar yazarım.
Mesajınız otomatik olarak birleştirildi:

Selamlar,kolay gelsin. Oyunu denedim, hafif yavaşlama ile beraber, oyunun başında ilk haritayı aldığımız yerde oyun donuyor. Siz denediniz mi ya da bu durumla karşılaşan var mı ? Tekrar deneyeceğim, bir sorun olursa tekrar yazarım.
İkinci defa denedim aynı yerde yine takılıyor.
Haritayı almadan ilerlemeyi denedim, ilerdeki ilk save odasında paletin altındaki anahtara bakınca oyun yine donuyor. Maalesef oyunda sorun var. Android telefonda en yüksek ayarlarda snapdragon 880'de oynadığım halde sorun var.

Son düzenleme:

Patriots Çeviri

Tanınmış Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Kas 22, 2025
41
318
53
@muyokim Fazla test etmeden paylaşılmıştı. Bu ay MGS serisi ile yoğun olacağız. Daha sonra Silent Hill 4'ün çevirisine bakarken 3. oyunu da fixleriz.

yunusutaro

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Ağu 23, 2026
1
3
3
Merhaba, yamanızda sorun var ve onu çözdüm ben. Gördüğüm kadarıyla yoğunluğunuz bulunmakta, işinizi hızlandırmak amacıyla sorunun ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini buraya yazıyorum. Muhtemelen Silent Hill 4 çevirisinde de işinize yarayacaktır.

Öncelikle tebrik ederim. Gerçekten çok iyi bir çeviri yapmışsınız. Ancak yukarıda bir arkadaşın da söylediği gibi, alışveriş merkezi haritasını aldığımız zaman oyun kitleniyor. Bu sebeple de, msg.arc isimli dosyayı detaylıca inceleyip, üzerinde birtakım testler yaparak aslında nerede hata yapıldığını gördüm.

Türkçe yamada msg.arc içindeki 893 mesajda blok sonlandırıcı hatalı. Mesaj uzunluğunu çift sayıya tamamlayan dolgu baytı (0x00) sonlandırıcı 0x90'ın arkasına yazılmış; doğrusu önüne yazılması. Orijinal İngilizce dosyada 15.280 mesajın hiçbirinde bu durum yok. Oyun bu mesajları çizerken kilitleniyor, hiçbir girdiye yanıt vermiyor. İlk karşılaşılan örnek girdi 60, mesaj 101 (alışveriş merkezi haritası). Düzeltme: ff ff 00 90 00 → ff ff 00 00 90. Muhtemelen yama üretim aracındaki hizalama adımından kaynaklanıyor.

Toplu bir şekilde bunu uygularsanız yamadaki sorun da düzelmiş olur. Tabii yamayı indirip, haritayı alınca oturup bu sorunu çözmek için birkaç saat ara vermiştim. Yamada başka hatalar var mı, onları da incelemek için baştan sona bitireceğim.

Bu arada yama dosyasının fikslenmiş halini de işinizi kolaylaştırmak için buraya yükleyebilirim, ancak bu mesajı yazmak için üye olmuştum, ilk mesajdan dosya yüklemem şüpheli görüneceği için, sorunun nerede olduğunu ve nasıl çözüleceğini tarif etmeyi tercih ettim.

Tekrardan emeğinize sağlık ve çok teşekkür ederim yama için.

Patriots Çeviri

Tanınmış Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Kas 22, 2025
41
318
53
@yunusutaro Test edip güncelleyecektik ancak dolu ayımıza geldi. MGS serisi ile uğraşırken ilgilenemedik maalesef. Discord üzerinden romu bizle paylaşabilirsiniz ancak oyunu bitirdikten sonra paylaşmanız daha iyi olur. Yardımınız için teşekkür ederiz. Discord: dortkoldan_taciz

aleso

Kayıtlı Üye
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Haz 7, 2014
86
49
18
@yunusutaro Test edip güncelleyecektik ancak dolu ayımıza geldi. MGS serisi ile uğraşırken ilgilenemedik maalesef. Discord üzerinden romu bizle paylaşabilirsiniz ancak oyunu bitirdikten sonra paylaşmanız daha iyi olur. Yardımınız için teşekkür ederiz. Discord: dortkoldan_taciz
mgs 4 ps3 versiyonu için bir güncelleme yapılacak mı? türkçe karaktersiz versiyonla oynuyorum şuanda. ona göre bekleyeyim.

Patriots Çeviri

Tanınmış Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Kas 22, 2025
41
318
53
@aleso Master Collection Vol.2 çıkmadan PS3 sürümünü güncellemeyi planlıyoruz.

muyokim

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Nis 10, 2010
23
6
3
41
Merhaba, yamanızda sorun var ve onu çözdüm ben. Gördüğüm kadarıyla yoğunluğunuz bulunmakta, işinizi hızlandırmak amacıyla sorunun ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini buraya yazıyorum. Muhtemelen Silent Hill 4 çevirisinde de işinize yarayacaktır.

Öncelikle tebrik ederim. Gerçekten çok iyi bir çeviri yapmışsınız. Ancak yukarıda bir arkadaşın da söylediği gibi, alışveriş merkezi haritasını aldığımız zaman oyun kitleniyor. Bu sebeple de, msg.arc isimli dosyayı detaylıca inceleyip, üzerinde birtakım testler yaparak aslında nerede hata yapıldığını gördüm.

Türkçe yamada msg.arc içindeki 893 mesajda blok sonlandırıcı hatalı. Mesaj uzunluğunu çift sayıya tamamlayan dolgu baytı (0x00) sonlandırıcı 0x90'ın arkasına yazılmış; doğrusu önüne yazılması. Orijinal İngilizce dosyada 15.280 mesajın hiçbirinde bu durum yok. Oyun bu mesajları çizerken kilitleniyor, hiçbir girdiye yanıt vermiyor. İlk karşılaşılan örnek girdi 60, mesaj 101 (alışveriş merkezi haritası). Düzeltme: ff ff 00 90 00 → ff ff 00 00 90. Muhtemelen yama üretim aracındaki hizalama adımından kaynaklanıyor.

Toplu bir şekilde bunu uygularsanız yamadaki sorun da düzelmiş olur. Tabii yamayı indirip, haritayı alınca oturup bu sorunu çözmek için birkaç saat ara vermiştim. Yamada başka hatalar var mı, onları da incelemek için baştan sona bitireceğim.

Bu arada yama dosyasının fikslenmiş halini de işinizi kolaylaştırmak için buraya yükleyebilirim, ancak bu mesajı yazmak için üye olmuştum, ilk mesajdan dosya yüklemem şüpheli görüneceği için, sorunun nerede olduğunu ve nasıl çözüleceğini tarif etmeyi tercih ettim.

Tekrardan emeğinize sağlık ve çok teşekkür ederim yama için.
Merhabalar. Yamayı elden geçirip düzeltebildiniz mi ?

bitsemender

Yeni Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Eyl 1, 2026
2
0
1
kolay gelsin
beyler oyunda etkileşim girdikten sonra gerek harita gerek eşya ondan saonra takılıyor devam etmiyor
Diğer ingilizce sürümlerinde sorun yok
pcsx2nin 2,0 ve 2,8,1 sürümü arası denedim durum böyle
sanırım iso içeriği sorunlu

Düzenleme: birçok kişi sorunu yaşamış gördüm. Umarım düzeltilir

[ATTACH type="full" alt="4500"]4500[/ATTACH]