PS5 Yardım USB mi HDD mi SSD mi

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Playstation 5 Yardım I Soru Cevap kategorisinde plyr81 tarafından oluşturulan USB mi HDD mi SSD mi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 138 kez görüntülenmiş, 11 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Playstation 5 Yardım I Soru Cevap
Konu Başlığı USB mi HDD mi SSD mi
Konbuyu başlatan plyr81
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan alexhunterph1

plyr81

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Şub 20, 2026
207
32
28
Merhabalar ps5 oyunları oynamak istiyorum,fakat ben oyunları dahili hafızada oynayabilirim yer problemim hiç yok olmaz gibi duruyor.Sizce SSD mi alayım HDD mi USB mi ps5 oyunlarıni dahiliden oynayabilirim.Sürüm 12.70 etaHEN'im yok

canerozkan

Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Nis 4, 2020
50
4
8
Tekirdağ
ssd al hdd çoğu oyunlarda yavaş kalıyor usb daha da yavaş kalır çok üst düzey usb alman gerekir o da masraf ssd en mantıklısı

Nabe7272

Aktif Üyemiz
Kayıtlı Üyemiz
Haz 22, 2026
163
38
28
Madem dahili de oynucan hiç alma ftp den at :)
Reisim bir soru sormak istiyorum ssd bende var dikkatimi çeken husus ssd sadece ps5 ön taraftaki USB takınca oyunları görüyor arka taraftaki USB yerlerine takınca oyunları görmüyor sizdede öyle mi ?

ZSpeaR

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Nis 17, 2012
119
46
28
41
Böyle seçim durumlarında bütçeyi zorlayıp üst modeli almak daha mantıklı.
PS5'de hariciden oyun mu oynayacaksın ya da dahiliye oyun mu kopyalayacaksın? Adam gibi en az 500 gb SSD alacaksın ve önüne bakacaksın. Elindeki cihazın 1/10 fiyatına bulabiliyorsun. O cihaza o parayı verdiysen, yıllarca kullanacağın cihazın ömrüne de yatırım yapman gerekmez mi?
Sen şimdi HDD alsan içinde hep bir burukluk olacak. Keşke SSD alsaydım diyeceksin. Asıl oynamak istediğin oyunlarda hep bir donma, geç açılma ya da yükleme ekranlarında bekleme sorunu olacak, zamanla canını sıkacak bu durum.
Zırt bırt her oyunu dahiliye kopyalamaya da gerek yok, sadece "ben bu oyunu her zaman oynarım" diyeceğin 2-3 oyunu dahiliye at gerisini harici SSD'de oyna. Arşivini PC'de tutarsın lazım olunca yükle SSD'ye öyle devam et.
PC den hdd ye atacaksın 1 saat küsür, sonra hdd den ps5e kopyalayacaksın. Uğraşılmaz kardeşim, hem zamanına hem kâr edeyim dediğin bütçene hem de PS5'e yazık olur.

yhanova

Foruma Destek Olan Üyemiz
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Ocak 6, 2020
4,059
5,879
113
Reisim bir soru sormak istiyorum ssd bende var dikkatimi çeken husus ssd sadece ps5 ön taraftaki USB takınca oyunları görüyor arka taraftaki USB yerlerine takınca oyunları görmüyor sizdede öyle mi ?
Yok ya başkan

Dizindeki yeri değişiyor givi olsada sen item z Flow dan Tekrar dizini seç açar

Yani yüzde 1 ihtimal arka port bozulmuş belki dicem ama yüzde bir değil binde 1 deyim

Bence sen dizini secerken hata yapıyorsun

İtem z Flow mu kullanıyorsun

yhanova

Foruma Destek Olan Üyemiz
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Ocak 6, 2020
4,059
5,879
113
Böyle seçim durumlarında bütçeyi zorlayıp üst modeli almak daha mantıklı.
PS5'de hariciden oyun mu oynayacaksın ya da dahiliye oyun mu kopyalayacaksın? Adam gibi en az 500 gb SSD alacaksın ve önüne bakacaksın. Elindeki cihazın 1/10 fiyatına bulabiliyorsun. O cihaza o parayı verdiysen, yıllarca kullanacağın cihazın ömrüne de yatırım yapman gerekmez mi?
Sen şimdi HDD alsan içinde hep bir burukluk olacak. Keşke SSD alsaydım diyeceksin. Asıl oynamak istediğin oyunlarda hep bir donma, geç açılma ya da yükleme ekranlarında bekleme sorunu olacak, zamanla canını sıkacak bu durum.
Zırt bırt her oyunu dahiliye kopyalamaya da gerek yok, sadece "ben bu oyunu her zaman oynarım" diyeceğin 2-3 oyunu dahiliye at gerisini harici SSD'de oyna. Arşivini PC'de tutarsın lazım olunca yükle SSD'ye öyle devam et.
PC den hdd ye atacaksın 1 saat küsür, sonra hdd den ps5e kopyalayacaksın. Uğraşılmaz kardeşim, hem zamanına hem kâr edeyim dediğin bütçene hem de PS5'e yazık olur.
Kesinlikle 👍