PS4 HEN Öğreticiler PS4 Orjinal Oyundan USB ye DUMP ve Sorunsuz PKG kurulum dosyası oluşturma Rehberi

Bu Konu Sayfasındaki Bilgiler

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde PS4 HEN Rehberleri - Öğreticiler kategorisinde ygecesefa tarafından oluşturulan PS4 Orjinal Oyundan USB ye DUMP ve Sorunsuz PKG kurulum dosyası oluşturma Rehberi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 13,342 kez görüntülenmiş, 36 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı PS4 HEN Rehberleri - Öğreticiler
Konu Başlığı PS4 Orjinal Oyundan USB ye DUMP ve Sorunsuz PKG kurulum dosyası oluşturma Rehberi
Konbuyu başlatan ygecesefa
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan emrecnty

ygecesefa

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 19, 2010
41
6
8
40
Bu anlatım daha iyi olmuş daha önce ağ üzenden pc’ye dump edilen yöntemi denemiştim 40gblik oyuna bir hafta süre vermişti iptal etmiştim :)

Elimde 100’den fazla ps4 iso oyunları var bunları pkg formatına çevirmem gerekecek ama bununla alakalı bir yöntem yok sanırım, iso içerisinde bulunan cusaxxxxx klasöründe olan app.pkg dosyasını yükleyip deneyeceğim bakalım oyun çalışacakmı
Oyunları Bluray ve USB üzerinden çalıştırma rehberi hazırladım forumdada yayınlıcam.Belki bu yöntem işine yarabilir bu konuda.

Oyunları USB ve BD rom dan çalıştırma metodu:

1. Debug menüyü yükleyin ve oynamak istediğiniz oyunun PKG dosyasını kurun.
2. Konsola FTP ile bağlanıp şu dosyayı bilgisayara çekin bu konsolumuzun veritabanı dosyası : (/system_data/priv/mms/app.db)
3. Konsoldaki app klasörünü USB sürücünüze kopyalayın ve app klasörünün adını GAMES olarak değiştirn (/user/app daki app klasörü)

Veya direkt USB üzerine GAMES klasörü oluşturup içine (CUSAxxxxx) klasörünüde ekleyebilirsiniz, kurulumunu yaptığınız PKG dosyasının adını app.pkg olarak değiştirin ve CUSAxxxxx klasörünün içine koyun Usb uzerinde şu şekilde olacak: (/GAMES/CUSAxxxxx/app.pkg).Tekrar diyorum xxxxx yazan yere tabiki oyunun IDsi olacak xxxxxx şeklinde bırakmayın.

Şİmdi PS4 ünüzde yer açmak için PS4 ğn içinde bulundan user klasorü içinde app klasörünü silebilirsiniz.(Dikkat! ne yaptığınızdan emin değilseniz bu işlemlerden uzak durun yanlışlıkla başka bir klasörü silip cihazı brick edbilirsiniz.Ortaya çıkacak sonuçlardan meshul değillim!

Not: Eğer tekrardan kurduğunuz PKG dosyasını PS4 içinden oynamak istiyorsanız.PKG dosyasını tekradan kurmanız gereklidir.

Database Modlaması:

Şimdiyse USB ye attığımız pkg dosyasının çalışma yolunu PS4 ümüzün databasesinde değişitrmemiz gerekiyor. (mnt/usb0/GAMES/CUSAxxxxx)
Örneğin (CUSA03842):

Şimdi ücretsiz SQLiteDatabaseBrowser programını yükleyip önceden çektiğimiz veritabanı dosyasını editliyoruz
1. _org_path /user/app/CUSA03842 kısmını /mnt/usb0/GAMES/CUSA03842 olarak değiştiriyoruz.
resimde olduğu gibi:
[ATTACH=CONFIG]1330[/ATTACH]

2. app.db yi ftp ile (/system_data/priv/mms/) klasörüne atıp konsolu yeniden başlatıyoruz.Evet artık oyunu usb den çalıitırabiliriz. :D

Bu yöntemle Bluray disktende oyunları çalıştırmak mümkün.Aynı klasörleri diskin üzerine oluşturup aynı işemleri yapıyor.Tek bir farkla çalışma yolunu bu şekilde yapıp bd diski gösteriyoruz: /mnt/disc/GAMES/CUSAxxxxx.

mctuna

PS3 - PS4 - Nintendo Switch Teknik Servis
Yönetici
ADMİN
FORUMSAHİBİ
Mar 29, 2008
12,730
60,492
113
44
Siteye Git
Oyunları Bluray ve USB üzerinden çalıştırma rehberi hazırladım forumdada yayınlıcam.Belki bu yöntem işine yarabilir bu konuda.

2. Konsola FTP ile bağlanıp şu dosyayı bilgisayara çekin bu konsolumuzun veritabanı dosyası : (/system_data/priv/mms/app.db)
3. Konsoldaki app klasörünü USB sürücünüze kopyalayın ve app klasörünün adını GAMES olarak değiştirn (/user/app daki app klasörü)

Veya direkt USB üzerine GAMES klasörü oluşturup içine (CUSAxxxxx) klasörünüde ekleyebilirsiniz, kurulumunu yaptığınız PKG dosyasının adını app.pkg olarak değiştirin ve CUSAxxxxx klasörünün içine koyun Usb uzerinde şu şekilde olacak: (/GAMES/CUSAxxxxx/app.pkg).Tekrar diyorum xxxxx yazan yere tabiki oyunun IDsi olacak xxxxxx şeklinde bırakmayın.

Şİmdi PS4 ünüzde yer açmak için PS4 ğn içinde bulundan user klasorü içinde app klasörünü silebilirsiniz.(Dikkat! ne yaptığınızdan emin değilseniz bu işlemlerden uzak durun yanlışlıkla başka bir klasörü silip cihazı brick edbilirsiniz.Ortaya çıkacak sonuçlardan meshul değillim!

Not: Eğer tekrardan kurduğunuz PKG dosyasını PS4 içinden oynamak istiyorsanız.PKG dosyasını tekradan kurmanız gereklidir.

Database Modlaması:

Şimdiyse USB ye attığımız pkg dosyasının çalışma yolunu PS4 ümüzün databasesinde değişitrmemiz gerekiyor. (mnt/usb0/GAMES/CUSAxxxxx)
Örneğin (CUSA03842):

Şimdi ücretsiz SQLiteDatabaseBrowser programını yükleyip önceden çektiğimiz veritabanı dosyasını editliyoruz
1. _org_path /user/app/CUSA03842 kısmını /mnt/usb0/GAMES/CUSA03842 olarak değiştiriyoruz.
resimde olduğu gibi:

2. app.db yi ftp ile (/system_data/priv/mms/) klasörüne atıp konsolu yeniden başlatıyoruz.Evet artık oyunu usb den çalıitırabiliriz. :D

Bu yöntemle Bluray disktende oyunları çalıştırmak mümkün.Aynı klasörleri diskin üzerine oluşturup aynı işemleri yapıyor.Tek bir farkla çalışma yolunu bu şekilde yapıp bd diski gösteriyoruz: /mnt/disc/GAMES/CUSAxxxxx.
Bluray diskten kastın bluray iso yansımasımıdır ? harici hdd üzerinden çalıştırmak pek kullanışlı gelmedi bana

Ayrıca 30gb 40gb lik pkg oyunları install ederken yüklemenin yarısında hata veriyor GOW3-UNC4 vs bu sorunla karşılaşan oldumu

Farklı yerlerden download edilmesine ve download edilirken her hangi bir hata kopma yok

Farklı payload lar ile denedim sonuç değişmedi

mctuna

Yönetici
ADMİN
FORUMSAHİBİ
Mar 29, 2008
12,730
60,492
113
44
Siteye Git
Bluray iso yansımasının içerisindeki CUSAxxxxx klasöründeki app.pkg dosyasını install ettiğimde oyun sorunsuz yükleniyor ikon da geliyor fakat kilitli görünüyor, fake lisans yapmak lazım

ygecesefa

Kayıtlı Üye
Kayıtlı Üyemiz
Şub 19, 2010
41
6
8
40
Bluray diskten kastın bluray iso yansımasımıdır ? harici hdd üzerinden çalıştırmak pek kullanışlı gelmedi bana

Ayrıca 30gb 40gb lik pkg oyunları install ederken yüklemenin yarısında hata veriyor GOW3-UNC4 vs bu sorunla karşılaşan oldumu

Farklı yerlerden download edilmesine ve download edilirken her hangi bir hata kopma yok

Farklı payload lar ile denedim sonuç değişmedi
hayir. Sadece depolama alani olarak. Ama normal isodaki pkg dosyasi da gosterilebilir. O yüzden soyledim ise yarayabilir diye. Haklisin suan icin pek kullanisli degil. Oyun sayisi az. Ve doğru sahte lisans gerekiyor calismasi icin. Peki 4.05 ustu icin iso dosyasi icin de deneyebildin mi pkg yukleme olayini iso dan. Yuklendi ama calismadimi pkg dosyası?

mctuna

Yönetici
ADMİN
FORUMSAHİBİ
Mar 29, 2008
12,730
60,492
113
44
Siteye Git
hayir. Sadece depolama alani olarak. Ama normal isodaki pkg dosyasi da gosterilebilir. O yüzden soyledim ise yarayabilir diye. Haklisin suan icin pek kullanisli degil. Oyun sayisi az. Ve doğru sahte lisans gerekiyor calismasi icin. Peki 4.05 ustu icin iso dosyasi icin de deneyebildin mi pkg yukleme olayini iso dan. Yuklendi ama calismadimi pkg dosyası?
4.05 üzeri oyun elimde yok maaesef ama ps3'deki deneyimimden yola çıkarak şunu diyebilirim ;

Pkg oyunu yükleyebiliriz fakat çalıştırmak istediğimizde version güncelleme ister

poulkilly

Kayıtlı Üye
DESTEK OLAN ÜYEMİZ
Eyl 11, 2008
714
82
28
43
Kardeşim herşeyi yapiyorum özel komut oluştur dediğime hata veriyor frp cihaza frp ile bağlıyım

mctuna

Yönetici
ADMİN
FORUMSAHİBİ
Mar 29, 2008
12,730
60,492
113
44
Siteye Git

Database Modlaması:

Örneğin (CUSA03842):

resimde olduğu gibi:

Yeni bir bin dosyası ile db yedeği alınabiliyor fakat henüz deneme şansım olmadı

iso oyunları çalıştırmak için bir gelişme olabilirmi [MENTION=46821]ygecesefa[/MENTION]

Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş yap veya Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.