Hocalar ben bu oyunda avel gibi aynı yerlerde dönüp duruyorum ya. Açık dünya oyun sevmem zaten de üstüne bir de Silent Hill karmaşıklığı eklenince benim beyin ambale oldu işlemiyor. Nasıl oynamak lazım ki bunu. Ana hikayeyi rushlayıp bitireyim istiyorum ama onun için nereye gitmem gerektiğini de bilmiyorum. Az önce yanlışlıkla Silent Hill 4'teki odaya girdim mesela.
Arada haritayı kontrol etmek ve ona göre ilerlemek lazım. Orada gidilecek yerler görünüyor. Yan görevleri yapmaya kalksan daha önce oynamadığın için etrafta çok dolaşırsın.
Kayıp kız yan görev miydi tam olarak hatırlamıyorum ama onda duraklarda veya köşelerde bağlı kurdeleler var, kırmızı kurdele sağa, sarı kurdele sola git. Mavi çıkarsa aynen yoldan sapmadan devam et. Ana görevse bu tabii.
Dolaştığın yer oralar çünkü. Bir de Devriye arabaları geçerse polis karakolu/merkezine gidip, çağrı numaralarını girip devriye güzergahlarını değiştirmen gerekiyor.
Bildiğim yan görevler:
Banka var, o yan görev.
Homer var Evsiz/Dilenci yan görev.
Semboller var, yan görev.
9 parçadan oluşan gizemli harita var, yan görev.
Ölünün küllerini sevdiği yere serpme/dökme bölümü, yan görev.
Sinema salonu, yan görev.
Kiliseye gitmeden önce, --Zamanı geri alma-- yan görev.
Kuşları serbest bırakma, yan görev.
Ölü adamın eli - aslar ve sekizler, yan görev.
Kilisedeki Mezarlıklar, yan görev.
Aklımda bunlar kalmış.
Zaten kasaba büyük olduğu için yan görev çok oyunda. Yani toplamda 14 tane var.
Yukarıda yazdığım gibi, haritayı arada kontrol edip ona göre ilerlemen gerekiyor.